حسين اسرافيلي: گامهاي قويتري براي جشنوارهي شعر فجر برداشته شوند
حسين اسرافيلي گفت: از آنجايي كه سال آينده سيامين سالروز پيروزي انقلاب اسلامي است، ضرورت دارد، گامهاي قويتر و منسجمتري براي برگزاري جشنوارهي شعر فجر برداشته شوند.
برگزيدهي دومين جشنوارهي شعر فجر در بخش پايداري و انتفاضه در گفتوگو با خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ادامه عنوان كرد: همچنين ضرورت دارد، داوريهاي جشنواره با دقت و حوصلهي بيشتر و در نهايت با قضاوت عادلانه دنبال شوند؛ از اينرو لازم است دبيرخانهي دايمي جشنواره تشكيل شود و از ابتداي فعاليت، به بررسي و چگونگي اجراي برنامهها بپردازند و برنامههايي براي رفع اشكالها تدارك ديده شوند.
او همچنين تصريح كرد: از سويي، ضرورت دارد بين مردم و شاعران ارتباط مستمر باشد.
اين شاعر در ادامه يادآور شد: جشنوارهي شعر فجر امسال نسبت به سال قبل بهتر و سامانمندتر برگزار شد. كاري كه عليرضا قزوه شروع كرد و پايهگذار آن بود - كه جاي تقدير دارد -، در دورهي اول به دليل اولين تجربه، يكسري نارساييها داشت؛ اما امسال با اينكه دير به فكر برگزاري جشنوارهي شعر فجر افتادند، برخي نارساييها برطرف شدند و دبير جشنواره - محمود اكراميفر - خوب آن را جمع و جور كرد.
او در ادامه تأكيد كرد: جشنواره سامانمندتر از گذشته برگزار شد و با قاعده و قانون پيش رفتند. همچنين در استانها ستاد برگزاري جشنواره را تشكيل داده شد، كه فعاليت جشنواره را پيگيري ميكردند و برگزيدگان هر بخش را در استانها معرفي ميكردند. استانها برگزيدگانشان را با هماهنگي هيأت داوران استان انتخاب كردند.
وي افزود: لازم است داوري كه براي حوزهاي معرفي ميشود، در آن حوزه كار كرده و نقد نوشته باشد و داوران هر بخش، به تفكيك، آثار را بررسي كنند. البته تا حدودي داوران اين ويژگيها را داشتهاند؛ اما به طور كامل، اينطور نبوده است. در عين حال، تلاش شده بود اين كار انجام شود.
او در عين حال داوريهاي جشنواره را مثبت ارزيابي كرد و گفت: وقتي عناصر شعر مورد توجه قرار گيرند و صرف نظر از موضوع شعر، به بررسي مؤلفههاي شعر بپردازند، ميبينيم مؤلفههاي شعري و زيباشناختي شعرهايي در موضوع آييني يا انتفاضه و يا اجتماعي تفاوتي ندارند و در همهي مؤلفهها، بويژه قالب سنتي، كم و بيش يكي هستند؛ از اينرو براي بررسي دقيق و منصفانهي آثار، لازم است از متخصصان هر بخش استفاده شود.
اسرافيلي همچنين تصريح كرد: نميتوانيم بخش اعظمي از شعر سه دههي گذشته را كه به انقلاب و دفاع مقدس مربوط است، كنار بگذاريم و در بخش جنبي يا حاشيه به آن بپردازيم. ضمن اينكه عزيزان بسياري در موضوعات امام (ره)، انقلاب، پايداري، انتفاضه و آييني كار كردهاند، كه نميتوانيم به آنها بياعتنا باشيم و به بخش آزاد به عنوان بخش اصلي توجه كنيم. از سويي، اين اصلا شدني نيست و خلاف عدالت است. در عين حال، بايد موضوعات مختلف مورد توجه قرار گيرند؛ چنانچه امسال به موضوعات مختلفي مانند: امام (ره)، انقلاب، كودك و نوجوان و... توجه شد.
وي سپس اظهار كرد: طيفهاي مختلفي تقدير شدند؛ چنانچه احمدرضا احمدي، مفتون اميني، محمدرضا عبدالملكيان، محمدعلي مجاهدي و... جزو برگزيدگان بودند، و اگر بنا باشد نگاه خاصي بر جشنواره حاكم باشد، قطعا اين افراد هم در آن نميبودند.
اسرافيلي در پايان گفت: به زعم من، آيندهي روشني در انتظار جشنوارهي شعر فجر است. همانطور كه جشنوارههاي هنري ديگر پس از يك تجربهاندوزي 27ساله به يك جايگاه تثبيتشده رسيدند، انتظار ميرود جشنوارهي شعر فجر نيز به اين موقعيت دست يابد و در حد و اندازهي ديگر جشنوارههاي بينالمللي ظاهر شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات