چتر حفاظتي سرانجام بر سر زيويه هم گسترانده شد
مدير پايگاه ميراث فرهنگي زيويه هدف از تشكيل اين پايگاه را حفاظت از مواريث فرهنگي حوزهي زيويهي كردستان دانست و گفت: از زمان تشكيل اين پايگاه در اوايل آبانماه امسال، حفاظتهاي اضطراري در زيويه به هر صورت ممكن، از اهداف بسيار ضروري پايگاه بوده است.
حميد اماناللهي در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ادامه داد: بهدليل وجود آسيبهايي كه محوطه را تا پيش از ايجاد اين پايگاه تهديد ميكردند، بعد از راهاندازي پايگاه زيويه، اقدامات پيشتازانهاي براي حفاظتهاي اضطراري در اين تپهي تاريخي آغاز شدند.
وي با اشاره به اينكه در مدت چهار ماه آغاز بهكار پايگاه نبايد از آن انتظار معجزه داشت، بيان كرد: هدايت آبهاي سطحي به بيرون از سازهها، اصلاح شيببنديها، مقاومسازي، تثبيت و تكميل طرهها و قرنيزها، ايجاد اندودهاي حفاظتي روي ديوارهها، بامها، راه و پلهها، شمعبندي ديوارهها و سازههايي كه درحال حركت و تخريب بودند، از جمله اقدامات انجامشده تاكنون در اين پايگاهاند.
او انجام اين اقدامات را مانند كشيدن چادر ويژهاي بر تپهي زيويه دانست كه دربرابر بارشهاي پاييزه و بهاره از اين مكان محافظت ميكند و تا حدودي نگرانيهاي كارشناسان، باستانشناسان و دوستداران ميراث فرهنگي را بهخاطر وضعيت اين بناي تاريخي برطرف كرده است.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي زيويه انجام هرگونه حفاري غير مجاز و حتا علمي را در اين تپهي تاريخي از سه سال گذشته تاكنون رد و اضافه كرد: در هيچ گزارش موثق و غير موثقي نسبت به اين مساله اشاره نشده است و همهي مستندات و مدارك نيز در اينباره قابل ارايهاند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات