يكسال از بستهشدن دفتر ويلونيست پيشگام ايران گذشت.
به گزارش خبرنگار بخش موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سيزدهم بهمنماه يك سال پيش چراغ زندگي "پرويز صديقي پارسي" معروف به "پرويز ياحقي" در هفتادمين زمستان، خاموش شد.
شامگاه گذشته جمعي حدود 50 نفر از دوستان او در يك تالاري خصوصي گردهم آمدند تا ياد اين نوازندهي پيشروي ايران را گرامي دارند. هنرمنداني از عرصهي موسيقي، علم، ادب، تاريخ، سينما و... .
در اين مراسم، صادق طباطبايي در سخناني از ويژگيهاي شخصيتي و حرفهيي اين استاد موسيقي كلاسيك ايران گفت و به خاطراتي از وي در راديو ايران - آن روزها كه در ميدان ارك واقع بود -، اشاره كرد.
اسلايدشويي از عكسهاي ياحقي با قطعهاي از ويلون وي همراه و براي حاضران پخش شد.
به گزارش ايسنا، اين هنرمند عرصهي موسيقي، قطعات ماندگار ويلون را در آهنگهاي گلها بهجاي گذاشته است.
پرويز ياحقي در طول 60 سال حيات هنري در احياي هنر موسيقي اصيل و سنتي ايران، زندهكردن گوشههاي غني دستگاههاي آن و نماياندن نقش ويلون در ساز سولو و تكنوازي، سبكي ابتكاري و بديع داشته و سهم چشمگيري را از اين شيوه بهخود اختصاص داده است.
از آثار اين هنرمند خلاق، ساختن و اجراي چهارمضرابهاي مختلف در قطعات موسيقي ايران است و چيرهدستي او در هنر آهنگسازي و تنظيم اركستر براي آهنگهاي ايراني كه در طول بيش از 25 سال اخير، موثرترين و شيواترين ترانهها و قطعات آهنگين را از خود به يادگار گذاشته است.
"پرويز صديقي پارسي" معروف به پرويز ياحقي در سال 1315 شمسي در تهران خيابان صفيعليشاه متولد شد؛ پدرش از مردان تحصيلكرده زمان خود بود.
او كه در دوران كودكي نزد دايياش زندگي ميكرد، هنرمندي خود را مديون استاد حسين ياحقي است.
ياحقي از همان سالهاي كودكي و نوجواني با اساتيد موسيقي چون ابوالحسن صبا، مرتضي محجوبي، علياكبر شهنازي و... آشنا شد و به مدت دو سال نزد استاد صبا به فراگيري رديفها اشتغال يافت.
وي بهعنوان نوازنده خردسال در برنامههاي راديو، قطعاتي را اجرا كرد و تا 18 سالگي همكاريش با راديو ادامه داشت.
"اميد دل من كجايي" با صداي استاد غلامحسين بنان از نخستين آثار معروف وي محسوب ميشود.
گفته ميشود پس از استاد صبا، تكنوازي ويلون كنار گذاشته شد و كسي حاضر نبود به سولوي ويولن گوش بدهد و "پرويز ياحقي" جزو نخستين كساني بود كه به اين عرصه پا گذاشت.
ياحقي كه درگذشت، شش كار ناتمام داشت، آن را با پيانو و ويلون نواخته و تنظيم يكي از آنها تقريبا بهپايان رسيده بود.
نزديكانش ميگويند، براساس نظر خود پرويز ياحقي، پيشنهاد خوانندگي اين قطعات به عليرضا افتخاري داده شد كه ايشان نيز اين پيشنهاد را پذيرفته است و دو قطعه نيز براي خوانندگي محمدرضا شجريان ساخته بود؛ اما هنوز مشخص نيست كه استاد آواز ايران اجراي اين قطعههاي را بپذيرد.
بازماندگان پرويز ياحقي، همهي كارهاي پير ويولن ايران براي نگهداري به مركز موسيقي صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران سپردهاند.
انتهاي پيام
نظرات