"ظاهرا ما همپيمان آمريکا هستيم و ما انتخابي نداريم. هر جا آمريکا ميرود ما بايد برويم. عمدهي مردم انگلستان - بيش از سهچهارم - مخالف جنگ هستند. در يک گردهمآيي بيش از يک ميليون نفر در لندن جمع شدند و مخالفتشان را با حضور در جنگ اعلام کردند، ولي صدايشان بهجايي نرسيد. مردم انگلستان به اين جنگ اعتراض دارند که چرا بايد ماليات بيشتري بدهند که هزينههاي جنگ تامين شود."
اينها گفتههاي هنرمندي مجسمهساز است كه اين روزها را در جزيرهي هرمز و خليج فارس ميگذراند. هنرمندي زيست محيطي که سالهاست در تقابل با سياستهاي مصرفگرايي غرب در يک "خانه-درخت" زندگي ميكند، براي آنكه به اذعان خود ايران را بدون پردهي تبليغات غرب ببيند به ايران آمده تا اثر محيطي اجرا کند.
بنجامين هيوت ميهمان انگليسي پانزدهمين فستيوال و جشنوارهي هنر محيطي ايران با موضوع "مخالفت با جنگ و نظامي شدن منطقهي خليج فارس" است.
او در گفتوگويي با خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عنوان كرد: ما به "توني بلر" ميگويم "توني بلاير" يعني "توني دروغگو". او به مردم ما دروغ گفت. انگيزهي شروع جنگ کشف صلاحهاي کشتار جمعي بود، اما همه ميدانند که هدف اصلي سلطه بر نفت و دسترسي به يک موقعيت استراتژيک در منطقه خاورميانه است.
او با تاكيد تصريح كرد: اصولا در جنگ هر چيزي که مصرف شود به نفع آمريکاييهاست؛ آنها از فروش جنگافزارها سود ميبرند؛ هر تاسيساتي که از بين برود سودش به شرکتهاي آنها ميرسد. اما ظاهرا بر خلاف تصور اوليهشان که اوضاع آرام ميشود و آنها براي کسب ثروت به منطقه خواهند آمد، شرايط ناامن عراق نشان ميدهد که آنها در پيشبينيهايشان اشتباه کردهاند.
بنجامين براي سفر به ايران انگيزههاي متفاوتي را بيان ميکند. دوري از عادات بدي که جزو زندگي روزمره در فرهنگ عمومي غرب است، مورد اشارهي او بهشمار ميرود.
وي تاكيد دارد: من ايران را در پس پرده تبليغات غرب ديدهام که چهرهاي غير واقعي و مخدوش از آن ارايه ميدهند. اين خيلي دشوار است که متوجه شويد که شما ما را يک همپيمان و شريک آمريکا ببينيد؛ ولي واقعيت اين است كه ما عروسکي بيش نيستيم!
انتهاي پيام
نظرات