روزهاي پاياني سال مولانا يك پژوهشگر: مولانا بسياري از مشکلات معنوي امروز را پاسخ ميدهد
مولانا به بخش سيال و قطعنشدهي فرهنگ ما تعلق دارد و ميتواند بسياري از سؤالات و مشکلات معنوي انسان معاصر را پاسخ دهد و نميتوان او را از فرهنگ ايراني جدا کرد.
حامد خيرآبادي - نويسنده و پژوهشگر تاريخ ادبيات ايران - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقهي مرکزي، با بيان اين مطلب افزود: اگر اينگونه نبود، مولانا نميتوانست به اين شکل از مرزهاي فرهنگي ايران بزرگ بگذرد. اين يک اتفاق اساسي است که دربارهي اين نابغهي تام و تمام افتاده است و بايد مولاناشناسي را در ميان جوانان عرضه کرد تا آنها کمتر به سراغ پديدههاي شوم بروند.
او نسبت به جدي گرفتن برنامهريزي بر روي اشاعهي تفکرات و آثار مولوي تأکيد کرد و گفت: ديگر فرصت آزمون و خطا نداريم، نه تنها دربارهي مولانا، بلکه دربارهي بزرگان ديگري مانند حافظ و سعدي هم بايد با جديت انديشيد و عمل کرد و در اين رابطه لزوم برنامهريزي مشخص و درست از طرف مسؤولان فرهنگي احساس ميشود.
نويسندهي کتاب "خداوندگار عرفان در پهنهي ادب پارسي" گفت: حوزهي مخاطبان مولانا بسيار گسترده است و تنها يک قشر خاص را دربر نميگيرد. اين امر با جامعي و بزرگي مولانا بايد در نظر گرفته شود که تمام افراد از خواندن آثار او غرق لذت ميشوند و يک نوع از تازگي در آثار او موج ميزند؛ بنابراين نياز تهيه و توليد برنامههاي عامهپسند و در کنار آن، توليد برنامههاي سطح بالا براي خواص نيز احساس ميشود.
خيرآبادي با اشاره به ميزان آشنايي مردم کشورمان با مولانا، خاطرنشان کرد: حتا اگر بسياري از مردم هم مولانا را به درستي نشناسند، حداقل اين است که نام او را شنيدهاند يا از شعرها و افکار او چيزي ميدانند؛ پس برنامههايي عوامپسند ميتواند به صورت بالقوه مخاطب عام را جلب کند و دايرهي وسيعتري را در برگيرد و سبب جذب مخاطب براي آثار مولانا شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات