مدير پايگاه ميراث فرهنگي بيستون: رعايت نشدن ضوابط در ساختوساز غير مجاز از مهمترين مشکلات است
مدير پايگاه ميراث فرهنگي بيستون گفت: اولويت نخست اين اثر جهاني ساماندهي عرصه و حريم بيستون است که مطالعهي اين طرح با همکاري دانشکدهي معماري دانشگاه علم و صنعت انجام شده و در آينده در بيستون اجرا ميشود.
داوود دانشيان در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در کرمانشاه، اظهار داشت: مهمترين اقدام در اين سايت تاريخي، ساماندهي حريم و عرصهي بيستون است که مطالعهي آن در بخشهاي ساماندهي امامزاده و مشخص کردن ورودي آن در اولويت است.
وي ادامه داد: طرح کلي ساماندهي اين محوطه آماده شده است که بهزودي در اختيار هيات امناي پايگاه قرار ميگيرد و در آن، همهي برنامهها از جمله تهيهي سرويسهاي بهداشتي عمومي، محل پارک اتومبيل، نحوهي بازديد از کتيبه و خدماتي که بايد در محوطه مستقر شوند، ديده شدهاند.
او با اشاره به مشکلات موجود اين پايگاه، بيان كرد: وجود باقيماندهي بناي زندان که قرار بود، سالهاي گذشته تخليه شود، اما متاسفانه تا بهحال هيچ اقدامي در اينباره صورت نگرفته، از مهمترين مشکلات است. در صورتي که اين اتفاق بيفتد، فضايي مناسب براي ورودي کاروانسراي بيستون ميتوانيم احداث کنيم.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي بيستون گفت: اميدوارم مديران استان در بخشهاي زيربنايي به ما کمک کنند تا براي آغاز سال جديد که گردشگر زيادي به اين مکان مراجعه ميکند، سرويس مناسبي را در اين محوطه به آنها بتوانيم بدهيم.
وي دربارهي ديگر مشکلات اين اثر جهاني، اظهار داشت: رعايت نشدن ضوابط ميراث فرهنگي توسط افراد بومي در ساختوسازهاي غير مجاز در حريم بيستون از مهمترين مشکلات است.
او افزود: در اينباره طرحي تهيه شده که قرار است، ضوابط و مقررات ساختوساز در حريم بيستون تدوين شوند. اميدواريم با اجراي آن، مشکلات ساختوساز را در حريم اين محوطه بتوانيم برطرف کنيم.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي بيستون با اشاره به کاوشهاي صورتگرفته در اين محوطهي تاريخي، گفت: در کاوشهايي که مرداد و شهريور امسال در کنار ديوار شمالي کاخ خسرو انجام شدند، اشياي مختلفي پيدا شدند که عمدتا از جنس سفال و مربوط به دورههاي تاريخي مختلف بودند که در آينده روي آنها پژوهشهاي لازم انجام ميشوند.
وي يادآوري کرد: نکتهي مهم اين کاوش اين بود که با برداشتن لايهاي از خاک به سکونتگاهها و خانههاي روستايي رسيديم که به دورههاي مختلف تاريخي مربوط بودند و قرار شد، اين لايهها را مرمت کنيم تا مردم دورههاي مختلف را کنار هم بتوانند ببينند. گزارش مفصل اين کاوشها ماه آينده منتشر ميشود.
دانشيان با بيان اينکه فعلا مشکل خاصي در بخش اعتبارات نداريم، افزود: اميدواريم با توجه مسؤولان، هشتمين اثر جهاني کشور ـ بيستون ـ در آينده با داشتن امکانات رفاهي براي گردشگران پذيراي بازديدکنندگان بيشتري باشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات