اهالي تئاتر ايران ساعاتي قبل از مراحل ساخت و ساز متروي چهار راه وليعصر (عج) با همراهي مديرعامل مترو تهران بازديد كردند.
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در حاشيه اين ديدار كه پس از امضا تفاهمنامه در شوراي شهر انجام شد، ايرج راد مديرعامل خانه تئاتر در جمع خبرنگاران گفت: عليرغم تفاهمنامه امضاء شده مسوولان مترو عنوان كردند كه بخشي ديگر از محوطهي باز تئاتر شهر را در اختيار خواهند گرفت، اين در حالي است كه در تفاهمنامه مطرح شده است، اين فاصله تا حد فاصل پارك دانشجو به عقب كشيده خواهد شد تا مشكلي براي مجموعه تئاتر شهر پيش نيايد.
راد در پايان گفت: اين موضوع را پيگيري خواهيم كرد تا پيشروي طبق تفاهمنامه امضاء شده انجام شود.
مهرداد راياني مخصوص مدير مجموعهي تئاتر شهر بر اين موضوع تاكيد و عنوان كرد: نميتوان از تفاهمنامه سرپيچي كرد.
بنا بر اين گزارش، در تفاهمنامهي كه به امضا محسن هاشمي مديرعامل مترو تهران، ايرج راد مديرعامل خانه تئاتر، احمد مسجد جامعي نماينده شوراي شهر، محيط طباطبائي نماينده سازمان ميراث فرهنگي و مهرداد راياني مخصوص مدير مجموعه تئاتر شهر رسيده است، مقرر شد خروجي جنوبي شرقي ايستگاه چهارراهولي عصر به پارك دانشجو منتقل شود.
همچنين با توجه به اينكه بناي تئاتر شهر به ثبت ميراث فرهنگي و ملي رسيده است مسير شمالي و جنوبي و شرقي و غربي اين ايستگاه به گونهاي طراحي شود كه بناي تئاتر شهر صدمهيي نبينند و در صورت ضرورت استحكام لازم ايجاد شود.
در اين تفاهمنامه آمده است در ايستگاه مذكور؛ نماهايي به كار برده شود كه با فعاليت مجموعهي تئاتر شهر همخواني داشته باشد و نام ايستگاه به عنوان تئاتر شهر نامگذاري شود.
پيرو مطالعات انجام شده در سالهاي قبل و همچنين با درك وضعيت و موقعيت ويژه اين منطقه مهمترين ظرفيت بالقوه حوزه نمايش و موسيقي در محدودهي ميان تالار وحدت و تئاتر شهر قرار ميگيرد و شهرداري شكلگيري اين محدوده فرهنگي را كه شامل موارد متعددي از فضاهاي فرهنگي، هنري است دنبال ميكند.
به گزارش ايسنا، محسن هاشمي مديرعامل متروي تهران در جريان اين بازديد در جمع خبرنگاران گفت: بهترين گزينه براي خروجي مترو براي مسافراني كه قصد حضور در مجموعه تئاتر شهر را دارند در همين محدوده حصاركشي شده است.
او درباره تفاهمنامهي مشتركي كه جهت تغيير جايگاه خروجي مترو انجام شده است گفت: چهارراهوليعصر (عج) شلوغترين چهارراه تهران است و اگر مردم براي ورود به مجموعه تئاتر شهر بخواهند از اين جا عبور كنند ترافيك درست ميشود، لذا مسافران بايد از همان پايين تقسيم شوند، به همين دليل چهار خروجي در چهارراهوليعصر(عج) در نظر گرفته شده كه يكي از آنها ورودي مجموعه تئاتر شهر است كه درهمين محل حصار كشي در نظر گرفته بوديم. ولي به دليل اعتراض مديران و هنرمندان تئاتري اين فضا به پشت حصار و در محدوده پارك منتقل خواهد شد و اگر اين تغيير طي تفاهمنامه براي جابجايي خروجي انجام شود، مسافران بايد پنجاه متر پياده راه بروند تا به اين خروجي جديد برسند.
او وعده داد: تاسيسات موجود در محوطه حصاركشي شده از فردا جمعآوري و به منطقهي پشت منتقل ميشود. ولي دريافت مجوز كميسيون قطع درخت حدود 20 روز تا يك ماه طول ميكشد و بعد از آن نيز ادامه پروژه نزديك به هشت ماه كار دارد.
هاشمي تصريح كرد: خروجي كه براي ايستگاه تئاتر شهر در نظر گرفتهايم به معماري فضاي تئاتر شهر لطمه نميزد، زيرا كه پلههاي اين خروجي كيوسك ندارد و ديد بصري را به هم نميريزد.
وي همچنين درباره عدم اطلاع وزارت ارشاد و مديران تئاتري درباره ساخت ايستگاه مترو در حياط تئاتر شهر گفت: يك سال نيم قبل كه جلسهاي با ايرج راد مديرعامل خانه تئاتر داشتيم توضيح داديم كه در اين فضا كه اكنون حصاركشي شده است، خروجي براي مترو در نظر گرفتهايم و آنها را قانع كردهايم كه اين خروجي به فضاي تئاتر شهر صدمهيي نميزد و آنها نيز گفتهي ما را قبول كردند و هيچ اشارهاي نشد كه ما اجازه ساخت و ساز در اين فضا را نداريم.
وي تصريح كرد: شوراي ترافيك براي عبور ايستگاههاي مترو به تمامي مراكز نامهنگاري ميكند و اين مساله را به اطلاع آنها ميرساند. لذا مديران تئاتري بايد در جريان اين ساخت و ساز ميبودند و حركت ما كاملا قانوني است.
در اين ديدار عزتالله انتظامي، ايرج راد، مجيد جوزاني مدير كل فرهنگي شهرداري تهران، اميررضا خادم عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با همراهي محسن هاشمي از ايستگاه مترو ديدن كردند.
انتهاي پيام
نظرات