• سه‌شنبه / ۲۹ آبان ۱۳۸۶ / ۱۵:۵۳
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 8608-17380

درچهاردهمين جشنواره كتاب سال دانشجويي بيان شد: برگزاري جشنواره درسطح كشورهاي جهان اسلام برنامه‌ريزي براي انتخاب كتاب سال قرآني ويژه دانشجويان درسطح بين‌المللي

درچهاردهمين جشنواره كتاب سال دانشجويي بيان شد:
برگزاري جشنواره درسطح كشورهاي جهان اسلام
برنامه‌ريزي براي انتخاب كتاب سال قرآني ويژه دانشجويان درسطح بين‌المللي

مراسم اختتاميه چهاردهمين دوره جشنواره كتاب سال دانشجويي و اولين دوره كتاب قرآني دانشجويي امروز با حضور رييس جهاددانشگاهي در دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم كه با حضور رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي و معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد، 17 برگزيده، 19 تقديري در 6 گروه اصلي، بخش ويژه و بخش مولف جوان معرفي و تقدير شدند.

همچنين امروز در تالار شهيد مطهري دانشگاه تربيت مدرس 5 ناشر برگزيده و 2 ناشر تقديري نيز معرفي شدند.

گفتني است، در چهاردهمين دوره انتخاب كتاب سال دانشجويي 540 اثر به دبيرخانه ارسال شد كه از اين تعداد 106 اثر به زنان شركت كننده و 434 اثر به مردان شركت كننده در اين جشنواره اختصاص داشت.

همچنين در جشنواره امسال از مجموع 540 آثار ارسالي به دبيرخانه، 418 اثر تاليفي و 122 اثر ترجمه بوده است.

دكتر پرويز معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم با بيان اينكه دوران جواني دوران خاصي است كه تكرار نمي‌شود اظهار كرد: بايد در دوران جواني فعاليت‌ها آثار ماندگاري داشته باشد تا وقتي به اين دوران بازمي‌گردند احساس مغموم بودن نكنند.

وي با تاكيد به اينكه در زمينه‌هاي مختلف علوم، كتابهاي بومي زيادي وجود ندارد خاطر نشان كرد: جا دارد در اين زمينه كار شود.

وي با اشاره به انتخاب و جمع بندي كتاب سال دانشجويي در اين جشنواره اظهار كرد: اين جمع بندي‌ها راهكاري براي بهبود وضعيت است تا سال بعد در انتخاب كتاب، آثار بهبود شدن وضعيت را در آنها شاهد باشيم.

دكتر پرويز با تاكيد بر اينكه ناشران بخشهاي مختلف دولتي و خصوصي بايد در اين مسير حركت كنند خاطر نشان كرد: ما هم نيز بايد از پتانسيل‌ها در اين مسير استفاده كنيم تا كارهاي تكراري انجام نشود.

وي با اشاره به كتاب سال قرآني دانشجويي گفت: فكر مي‌كنم اگر ارزيابي مناسبي در اين زمينه انجام شود در حال حاضر كه اهتمام جامعه نسبت به قرآن علمي تر از پيش شده است مي‌تواند كمك خوبي در اجراي جشنواره در سالهاي بعد باشد.

معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خاطر نشان كرد: بايد نتيجه ارزيابي‌ها به طور مشخص تر نسبت به ساير حوزه‌ها منتشر شوند تا بتوان به عنوان راهكار از آنها استفاده كرد.

برنامه‌ريزي براي انتخاب كتاب سال قرآني ويژه دانشجويان در سطح بين‌المللي

خاكي دبير اولين دوره جشنواره كتاب سال قرآني دانشجويي نيز با بيان اينكه جشنواره كتاب سال دانشجويي را مي‌توان يكي از برجسته ترين حركتهاي علمي و فرهنگي در سطح كشور به حساب آورد اظهار كرد: بي شك هدايت قشر نخبه و دانشجو به سوي تاليف، پژوهش و تحقيق تاثيرات فراواني را در همه ابعاد زندگي اجتماعي و علمي افراد جامعه به جا خواهد گذاشت.

وي توجه به حركت‌هاي علمي و پژوهشي در عرصه هاي قرآني، هدايت دانشجويان به سوي تحقيق و پژوهش در عرصه‌هاي قرآني، ايجاد انگيزه در دانشجويان به منظور انجام پژوهش‌هاي قرآني و تقدير و تشويق دانشجويان پژوهشگر در حوزه‌هاي قرآني را از جمله اهداف اولين دوره جشنواره كتاب سال قرآني دانشجويان عنوان كرد.

به گفته خاكي، مسلم است سوق دادن قشر دانشجو به سمت تحقيق و پژوهش رابطه نزديك و تنگاتنگي با تربيت نيروي انساني كارآمد در عرصه‌هاي آموزشي و پژوهشي كشور دارد.

خاكي با تاكيد براينكه مهمترين مساله در اين عرصه ارائه چارچوب و ساختار مناسب پژوهشي به دانشجويان و آشنايي آنها با روشهاي تحقيق و تاليف است، تصريح كرد: بايد با تقويت برنامه‌هايي از اين قبيل كيفيت تاليفات را تا حد مطلوبي افزايش داد.

وي افزود: بي ترديد انتخاب كتاب سال قرآني مقدمه‌اي بر تحقق ورود دانشجويان تمامي رشته‌ها به تلاش در جهت تحقيق و پژوهش در زمينه‌هاي قرآني است و اين كار جز با حمايت و اهتمام تمامي نيروها به عرصه‌هاي ديني و پژوهشي كشور فراهم نمي‌شود.

دبير اولين دوره جشنواره كتاب قرآن سال دانشجويي از برنامه ريزي براي انتخاب كتاب سال قرآني ويژه دانشجويان در سطح بين المللي خبر داد و افزود: اميد است در سالهاي آينده با حمايت تمامي مسئولان مقدمات انجام اين كار فراهم شود.

برگزاري جشنواره كتاب سال دانشجويي در سطح كشورهاي جهان اسلام

سلگي دبير چهاردهمين جشنواره كتاب سال دانشجويي از برگزاري جشنواره كتاب سال دانشجويي در سطح كشورهاي جهان اسلام خبر داد.

وي با ارايه گزارشي از روند برگزاري جشنواره چهاردهم، گفت: امسال 540 اثر به دبيرخانه جشنواره ارسال شد و 16 گروه داوري طي چندين ماه به ارزيابي آثار پرداخته‌اند.

وي با بيان اينكه در طول 14 دوره برگزاري اين جشنواره 4 هزار و 312 اثر به دبيرخانه جشنواره كتاب سال دانشجويي ارسال شده است، گفت: در مجموع آثار ارسالي گروه علوم انساني همچون دوره‌هاي قبل با 37 درصد اثر رتبه اول، گروه علوم پزشكي با 33 درصد اثر رتبه دوم و گروه فني مهندسي رتبه سوم را در خصوص ارائه آثار كسب كرده است.

سلگي با بيان اينكه دانشجويان دانشگاه‌هاي دولتي 85 درصد آثار را ارسال كردند تصريح كرد: دانشجويان دانشگاه‌هاي غيردولتي 19 درصد آثار را ارسال كرده بودند.

وي با تاكيد به اينكه در اين جشنواره آثار تاليفي از آثار ترجمه شده پيشي گرفته است، گفت: 77 درصد آثار ارائه شده تاليفي و 33 درصد ترجمه بوده است.

دبير چهاردهمين جشنواره كتاب سال دانشجويي با اشاره به حضور 80 درصدي مردان در ارائه آثار اظهار كرد: در خصوص مقطع تحصيلي دانشجوياني كه آثار خود را به دبيرخانه ارسال كرده‌اند مقطع كارشناسي ارشد با 44 درصد آثار رتبه اول و مقطع دكترا رتبه دوم را داشت.

وي همچنين با بيان اينكه در اولين دوره كتاب سال قرآني دانشجويان 40 اثر به دبيرخانه ارسال شد تصريح كرد: امسال در داوري‌ آثار جوانترين مولف انتخاب شد.

سلگي در خاتمه افزود: از ميان آثار ارائه شده 17 اثر برگزيده و 19 اثر قابل تقدير بوده است و همچنين 4 ناشر به عنوان ناشر برگزيده و 2 ناشر نيز لايق تقدير معرفي شدند. 

توليد فكر، علم و فناوري ايراني بايد مبنا و محور توسعه و پيشرفت باشد

دكتر طيبي رييس جهاد دانشگاهي نيز در اين مراسم تاكيد كرد: توليد فكر، علم و فناوري ايراني بايد مبنا و محور توسعه و پيشرفت باشد ولي متاسفانه دلارها و يوروهاي نفتي باعث كم‌توجهي به اين خلاقيت‌ها و استفاده از آنها شده است.

دكتر طيبي گفت:‌ يونسكو در تعريف عملياتي فرهنگ، حوزه فرهنگ را مشتمل بر 10 مقوله تقسيم بندي كرده است كه در راس آن مقوله كتاب است و هيچ كدام از اين مقوله‌ها به اندازه كتاب داراي شانيت نيستند.

وي با اشاره به تقدس كتابت و قلم در دين مبين اسلام، افزود: انسان كتاب مي‌نويسد، چون انسان مسلمان به كتاب و نويسندگي با نگاه ديگري مي‌نگرد، همانگونه كه قرآن كريم پيام دارد كتاب نويسنده مسلمان نيز پيام دارد.

رييس جهاد دانشگاهي با بيان اينكه جهاد دانشگاهي از بدو تشكيل تاكنون، همواره مروج فرهنگ كتاب و نشر و ترويج كتابخواني بوده است، گفت: جاي خوشبختي است كه جهاد دانشگاهي هر ساله در ميان دانشجويان مستعد و ناقلان فرهنگ و تمدن اسلامي نسبت به گزينش و معرفي آثار اقدام مي‌كند و در اين راستا برگزاري چهاردهمين دوره جشنواره كتاب سال دانشجويي و اولين دوره كتاب قرآني دانشجويي، حدنصاب شاخصي را در حوزه فعاليتهاي فرهنگي به ثبت مي‌رساند و اين طلاييه كار است.

رييس جهاد دانشگاهي ابراز اميدواري كرد: آثار و نتايج اينگونه فعاليتهاي فرهنگي دانشجويي منجر به بالندگي جامعه دانشجويي و دانشگاهي كشور شود، البته اين فعاليتها و سازوكارهاي فرهنگي نياز به حمايتهاي جدي و تكميلي دارد.

وي در ادامه با طرح اين پيشنهاد كه "نهاد يا موسسه‌اي بايد از رتبه‌هاي برتر اين گونه جشنواره‌ها حمايت كند"، خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهي با فقدان مالي خود از عهده اين كار بر نمي‌آيد ولي اميدواريم معاونت علمي و فناوري رييس‌جمهور، بنياد نخبگان و ساير نهادهاي مرتبط به اين پيشنهاد توجه كنند.

دكتر طيبي با بيان اينكه در جشنواره امسال در زمينه توليد و انتشار، فعاليت‌هاي خوبي انجام شده است تصريح كرد: رشد مقالات و كتب تاليفي داخلي مويد اين مساله است، فقط نگراني عمده‌ در حوزه كاربردي كردن آن است.

رييس جهاد دانشگاهي در خاتمه با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري به ترسيم نقشه جامع علمي كشور ابراز اميدواري كرد: با تهيه سريعتر اين نقشه و اجراي آن، فكر و علم ايراني محور پيشرفت، اقتدار، امنيت، رفاه و توسعه ميهن اسلامي شود.

اميدوار رضايي رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي امروز گفت: مجلس در تلاش است مظلوميت بخش فرهنگ به ويژه كتاب را دنبال كند و سهم فرهنگ را از بودجه كل كشور، GDP و بودجه عمومي دولت در نظر گيرد.

به گزارش خبرنگار صنفي فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر اميدوار رضايي در چهاردهمين دوره انتخاب كتاب سال دانشجويي و اولين دوره كتاب سال قرآني دانشجويي، با بيان اينكه در اين همايش سه نكته بارز كتاب، دانشجو و قرآن به چشم مي‌خورد، اظهار كرد: هر سه آنها مظلوم هستند.

وي با اشاره به مظلوميت كتاب گفت: به دليل مظلوم واقع شدن نوشتار و اثر نوشتني ، به فرهنگ شنيداري توجه بيشتر داريم، انسانها در هر جايي كه قرار مي‌گيرند حافظه خود را به همراه دارند ولي كتاب هميشه همراه آنها نيست كه اين موجب مظلوميت آن شده است.

وي افزود: بعضي‌ها فرهنگ را به درختي تعبير مي‌كنند كه ريشه بزرگ و ناپيدايي دارد و تنها ساقه، شاخه و برگ آن قابل رويت است و اگر زماني كسي ريشه درخت را از بين ببرد كسي متوجه نمي‌شود.

اميدوار رضايي ادامه داد: در بحث ريشه‌اي فرهنگ، اعتقادها و ارزشها گاهي مورد هجوم واقع مي‌شوند و ما به راحتي از كنارش مي‌گذريم و در برخي مسائل فرهنگي فقط به ظاهر توجه مي‌كنيم و خيلي باورها و اعتقادات جامعه اسلامي كه مورد تعرض واقع مي‌شود يا ناديده گرفته و يا به راحتي از كنار آن عبور مي‌كنيم.

وي تاكيد كرد كه كتاب به دليل مظلوميتش نياز به توجه ويژه و فرهنگ سازي جدي دارد و به ويژه افراد مرتبط با اين موضوع مسئوليت رسمي و دانشجويان و اساتيد در فرهنگسازي كتاب مسئوليت عام دارند.

رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس با بيان اينكه در چشم انداز 20 ساله، توسعه كشور بر مبناي توليد علم تعريف شده است خاطر نشان كرد: توليد علم بايد نوشتاري شود.

وي با تاكيد به اينكه توسعه كشور بدون سايه فرهنگ و نظام اسلامي توسعه نيست تصريح كرد: براي توسعه علم بايد درون‌زا باشد، توسعه مبتني بر فروش نفت نيست.

وي افزود: به بسياري از دستاوردهاي علمي كشور كسي توجه نمي‌كند چون هدف توسعه درون زا نيست.

دكتر اميدوار رضايي با تاكيد به اينكه كشور بايد توسعه‌ مناسب و همه جانبه داشته باشد خاطر نشان كرد: اختلاف در پيشرفت و رشد، چشم انداز مطلوب جامعه اسلامي نيست، همه مردم بايد از اين توسعه به صورت عادلانه بهره مند شوند و اين هدف اصلي توسعه چشم‌انداز است.

وي در عين حال تاكيد كرد: توسعه بايد نوآور، مبتكرانه، الهام بخش باشد، توسعه‌اي كه تقليدي باشد توسعه نيست.

وي با بيان اينكه توسعه بايد براي بسياري از امور زندگي مردم راهگشا، باشد اظهار كرد: توسعه بايد متناسب با مقتضيات فرهنگي، جغرافيايي و تاريخي كشور باشد و زماني مطلوب است كه با فرهنگ ما همخواني داشته باشد.

وي افزود: در سايه چشم انداز سياست هاي كلي ترسيم شده است و در بعد توليد علم، بحث افزايش و شاخص توليد كتاب، شاخصي كه در قانون برنامه توسعه از نظر تعداد در نظر گرفته شده است ، به ازاي هر 100 هزار نفر بايد از عدد 7/33 به 9/54 برسد.

رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس با بيان اينكه افزايش نشر كتاب نياز به عزم جدي دارد تصريح كرد: بايد به اعتبارات و تسهيلاتي كه به اين مراكز داده مي‌شود توجه شود.

دكتر اميدواررضايي در خاتمه با تاكيد بر اينكه شغل توليد علم،‌ نظريه پردازي و اصولا اهالي كتاب به گونه‌اي چالش برانگيز است اظهاركرد: بر اين اساس بايد افراد با ايجاد ظرفيت بيشتر اين امكان را به خصوص براي دانشجويان فراهم كنند.

اسامي 17 برگزيده چهاردهمين دوره كتاب سال دانشجويي و اولين دوره كتاب سال قرآني

از تعداد 181 اثر رسيده در گروه علوم پزشكي و دامپزشكي، امير حسين مسعود، هومن رياضي و محمد مهدي حسام مولفان كتاب «ايمونولوژي پيري»، دكتر محمد رضائيان و دكتر آهاري مترجمان كتاب « سلامت خانواده» و دكتر سارا بهروز مترجم كتاب «مامايي ويليامز 2005» به عنوان افراد برگزيده انتخاب شدند.

هيات داوران جشنواره از ميان 67 اثر رسيده در گروه فني و مهندسي شاخه تاليف، احسان ملكيان مولف كتاب « امنيت داده ها» و محمدرضا عادل زاده مولف كتاب « اصول مهندسي بهره برداري و توليد» را معرفي كردند.

در بخش علوم پايه شاخه ترجمه، مجيد مهدوي مترجم كتاب « زيست شناسي سلولي، مولكولي و مهندسي ژنتيك» و اميد ميرشمسي كاخكي مترجم كتاب « مباني سيستماتيك جانوري» به عنوان برگزيده گان معرفي شدند.

چهاردهمين دوره كتاب سال دانشجويي در گروه‌هاي كشاورزي و منابع طبيعي، هنر و معماري، شاخه قرآن، شاخص زبان و ادبيات، شاخه تاريخ و جغرافيا، شاخه علوم اجتماعي، بخش ويژه و بخش مولف جوان به معرفي تنها يك اثر بسنده كرد.

در گروه كشاورزي و منابع طبيعي شهاب مداح حسيني مترجم كتاب « عملكرد گياهي زراعي فيزيولوژي و فرآيندها»، در گروه هنر و معماري، حامد كامل نيا مولف كتاب « طراحي محيط هاي يادگيري»، در شاخه قرآن، محمد حسن زماني مولف كتاب «مستشرقان و قرآن»، در شاخه زبان و ادبيات، غلامرضا سالميان مولف كتاب« كتاب شناسي توصيفي سنايي غزنوي»، در شاخه تاريخ و جغرافيا، محمد جواد مرادي نيا مولف كتاب «سطر اول»، در شاخه علوم اجتماعي، جمال محمدي مترجم كتاب«در آمدي بر نظريه فرهنگي معاصر»، در بخش ويژه مجتبي جاويدي مترجم كتاب «قاموس عدالت» و در بخش مولف جوان، محمد كاظم ايماني خوشخو مترجم كتاب «3D Studio Max» به عنوان برگزيدگان اين جشنواره انتخاب شدند.

گفتني است هيات داوران چهاردهمين جشنواره كتاب سال دانشجويي هم چنين در شاخه حقوق و علوم سياسي، سيد علي عباس نياي زارع مترجم كتاب «رابطه سببيت در حقوق كيفري» و بهروز جندقي مترجم كتاب « در آمدي بر حقوق كيفري» را برگزيدگان اين جشنواره معرفي كردند.

اسامي 4 ناشر برگزيده و 2 ناشر لايق تقدير

محمد كاظم شمس از انتشارات «بوستان كتاب»، فرهاد تيمور زاده از انتشارات «تيمورزاده»، مهدي خزعلي از انتشارات «حيان»، سعيد سعادت صانعي از انتشارات «ديباگران تهران» به عنوان ناشران برگزيده معرفي شدند.

هم چنين از محمد حسين زارع دهقاني، ناشر انتشارات «نص» و مسعود پايدار، ناشر انتشارات «نشر كتاب دانشگاهي» نيز تقدير به عمل آمد.

اسامي افراد لايق تقدير در جشنواره كتاب سال دانشجويي

هيأت داوران اين جشنواره در گروه علوم انساني و اجتماعي شاخه تاليف از مهدي نكوئي ساماني مولف كتاب «دين و فرآيند جهاني شدن»، از حسين مظفري، مولف كتاب «بنيان مرصوص»، از محمد حسن زماني، مولف كتاب «شرق شناسي و اسلام شناسي غربيان»، از محمد حسين قرشي مولف كتاب « بررسي مشكلات ترجمه ادبيات كودكان»، از مسعود آذربايجاني مولف كتاب «در آمدي بر روان شناسي دين»، از محمد رضا روزبهاني، مولف كتاب « زندگي نامه و انديشه سياسي ابوعلي مسكويه» تقدير به عمل آوردند.

در شاخه ترجمه گروه علوم انساني و اجتماعي، هيات داوران مينو سلسله، مترجم كتاب «راه تويوتا» را به عنوان فرد لايق تقدير معرفي كردند.

هيات داوران جشنواره هم چنين در گروه علوم پايه شاخه ترجمه از مهندس فرناز آگهيان، مترجم كتاب «فيزيك رنگ محاسباتي» و محمدرضا قرائتي، مترجم كتاب «شيمي استراير» تقدير به عمل آورده‌اند.

در اين جشنواره در گروه هنر و معماري شاخه تاليف، آرمين يگانه، مولف كتاب «تجزيه و تحليل معماري» به عنوان فرد لايق تقدير معرفي شده است.

براساس اين گزارش، در گروه كشاورزي و منابع طبيعي شاخه ترجمه از اميد بيرقدار، مترجم كتاب‌ «تغذيه و نيازهاي غذايي ماهيان در آبزي پروري» تقدير شده است.

هيأت داوران در گروه فني و مهندسي شاخه تأليف حجت ا... جمالي مولف كتاب «فناوري هسته‌اي قدرت برتر» و فرزاد منصوري نيروي مولف كتاب « روش نوين محاسبات و مباني طراحي ساختمان سازه معماري» را معرفي كرده‌اند.

در گروه علوم پزشكي و دامپزشكي شاخه تاليف از حميد چوبينه مولف كتاب «انسان و حيوانات خانگي» و در شاخه ترجمه از پويان صدر اشكوري مترجم كتاب « اصول و تفسير در راديولوژي دهان»، حميد رضا احمدي آشتياني و پريسا اميديان مترجمان كتاب « درمان اورژانس‌هاي جراحي سرپايي» تقدير شده است.

برابر اين گزارش « نيايش دمكراتيك» به عنوان مولف جوان در بخش تقديري معرفي شده است.

هيأت داوران در اين بخش جشنواره كتاب سال قرآني سيد محمد رضا غياثي كرماني مولف كتاب پژوهش‌هاي قرآني علامه شعراني رحمه ا....» و جواد ايرواني مولف كتاب «اخلاق اقتصادي از ديدگاه قرآن و حديث» را به عنوان افراد لايق تقدير معرفي كردند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha