رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي امروز گفت: مجلس در تلاش است مظلوميت بخش فرهنگ به ويژه كتاب را دنبال كند و سهم فرهنگ را از بودجه كل كشور، GDP و بودجه عمومي دولت در نظر گيرد.
به گزارش خبرنگار صنفي فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر اميدوار رضايي در چهاردهمين دوره انتخاب كتاب سال دانشجويي و اولين دوره كتاب سال قرآني دانشجويي، با بيان اينكه در اين همايش سه نكته بارز كتاب، دانشجو و قرآن به چشم ميخورد، اظهار كرد: هر سه آنها مظلوم هستند.
وي با اشاره به مظلوميت كتاب گفت: به دليل مظلوم واقع شدن نوشتار و اثر نوشتني ، به فرهنگ شنيداري توجه بيشتر داريم، انسانها در هر جايي كه قرار ميگيرند حافظه خود را به همراه دارند ولي كتاب هميشه همراه آنها نيست كه اين موجب مظلوميت آن شده است.
وي افزود: بعضيها فرهنگ را به درختي تعبير ميكنند كه ريشه بزرگ و ناپيدايي دارد و تنها ساقه، شاخه و برگ آن قابل رويت است و اگر زماني كسي ريشه درخت را از بين ببرد كسي متوجه نميشود.
اميدوار رضايي ادامه داد: در بحث ريشهاي فرهنگ، اعتقادها و ارزشها گاهي مورد هجوم واقع ميشوند و ما به راحتي از كنارش ميگذريم و در برخي مسائل فرهنگي فقط به ظاهر توجه ميكنيم و خيلي باورها و اعتقادات جامعه اسلامي كه مورد تعرض واقع ميشود يا ناديده گرفته و يا به راحتي از كنار آن عبور ميكنيم.
وي تاكيد كرد كه كتاب به دليل مظلوميتش نياز به توجه ويژه و فرهنگ سازي جدي دارد و به ويژه افراد مرتبط با اين موضوع مسئوليت رسمي و دانشجويان و اساتيد در فرهنگسازي كتاب مسئوليت عام دارند.
رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس با بيان اينكه در چشم انداز 20 ساله، توسعه كشور بر مبناي توليد علم تعريف شده است خاطر نشان كرد: توليد علم بايد نوشتاري شود.
وي با تاكيد به اينكه توسعه كشور بدون سايه فرهنگ و نظام اسلامي توسعه نيست تصريح كرد: براي توسعه علم بايد درونزا باشد، توسعه مبتني بر فروش نفت نيست.
وي افزود: به بسياري از دستاوردهاي علمي كشور كسي توجه نميكند چون هدف توسعه درون زا نيست.
دكتر اميدوار رضايي با تاكيد به اينكه كشور بايد توسعه مناسب و همه جانبه داشته باشد خاطر نشان كرد: اختلاف در پيشرفت و رشد، چشم انداز مطلوب جامعه اسلامي نيست، همه مردم بايد از اين توسعه به صورت عادلانه بهره مند شوند و اين هدف اصلي توسعه چشمانداز است.
وي در عين حال تاكيد كرد: توسعه بايد نوآور، مبتكرانه، الهام بخش باشد، توسعهاي كه تقليدي باشد توسعه نيست.
وي با بيان اينكه توسعه بايد براي بسياري از امور زندگي مردم راهگشا، باشد اظهار كرد: توسعه بايد متناسب با مقتضيات فرهنگي، جغرافيايي و تاريخي كشور باشد و زماني مطلوب است كه با فرهنگ ما همخواني داشته باشد.
وي افزود: در سايه چشم انداز سياست هاي كلي ترسيم شده است و در بعد توليد علم، بحث افزايش و شاخص توليد كتاب، شاخصي كه در قانون برنامه توسعه از نظر تعداد در نظر گرفته شده است ، به ازاي هر 100 هزار نفر بايد از عدد 7/33 به 9/54 برسد.
رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس با بيان اينكه افزايش نشر كتاب نياز به عزم جدي دارد تصريح كرد: بايد به اعتبارات و تسهيلاتي كه به اين مراكز داده ميشود توجه شود.
دكتر اميدواررضايي در خاتمه با تاكيد بر اينكه شغل توليد علم، نظريه پردازي و اصولا اهالي كتاب به گونهاي چالش برانگيز است اظهاركرد: بر اين اساس بايد افراد با ايجاد ظرفيت بيشتر اين امكان را به خصوص براي دانشجويان فراهم كنند.
انتهاي پيام
نظرات