دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي از تشكيل هيات عالي جذب اعضاي هيات علمي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كشور، تشكيل مركز ساماندهي ترجمه و نشر معارف و علوم اسلامي در خارج از كشور، مقيد شدن دانشگاهها به آموزش به زبان فارسي در پذيرش دانشجوي خارجي خبر داد.
به گزارش خبرنگار سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر محمدرضا مخبر دزفولي امروز در يك نشست خبري گفت: شوراي عالي انقلاب فرهنگي از طريق كار كارشناسي مقتضي و با توجه به شان و مقام اعضاي هيات علمي دانشگاهها نسبت به تشكيل هيات عالي جذب اعضاي هيات علمي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كشوراقدام كرده است.
وي عنوان كرد: اين هيات از اعضاي منتخب شوراي عالي انقلاب فرهنگي تشكيل شده و رياست آن بر عهده يكي از اين اعضاي حقيقي شورا ميباشد.
به گفته وي، اين هيات به روند و فرايند جذب هيات علمي در دانشگاهها و مشكلات و شكايات افراد و دانشگاههاي مجري رسيدگي ميكند و همچنين از برنامههاي مختلفي كه دانشگاهها براي جذب هيات علمي ارائه ميكنند نيز استفاده ميكند.
دكتر مخبر با بيان اينكه تا به امروز وزارتخانه هاي علوم، بهداشت و مراكز غيردولتي مانند دانشگاه آزاد اسلامي از طريق هياتهاي مركزي نسبت به جذب اعضاي هيات علمي اقدام ميكردند، گفت: با تشكيل هيات عالي جذب اعضاي هيات علمي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كشور ، از اين پس مشكلات موجود در جذب هيات علمي و رسيدگي به درخواست داوطلبان از طريق يك مرجع بالاتري رسيدگي ميشود.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: دبيران هياتهاي مركزي جذب هيات علمي در دانشگاهها، دبير شوراي عالي گزينش هيات علمي كشور، نهاد نمايندگي نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاهها و نماينده دانشگاههاي غيردولتي و غيرانتفاعي به همراه سه نفر از اعضاي حقيقي شورا، اعضاي اين هيات عالي را تشكيل ميدهد.
دكتر مخبر تاكيد كرد: تشكيل هيات عالي جذب اعضاي هيات علمي ميتواند باعث ايجاد يك وحدت رويه و انسجام بخشي به روند جذب هيات علمي در دانشگاههاي كشور شود.
به گفته وي، مهمترين مسئله در اين رويكرد استفاده از روش فراخوان در جذب اعضاي هيات علمي است كه از اين طريق اطلاع رسانيهاي مقتضي صورت ميگيرد تا بهترين افراد بر اساس ضوابط انتخاب شوند و امكان ورود به دانشگاههاي كشور براي همه داوطلبان ايجاد ميشود.
وي افزود: روش فراخوان در جذب اعضاي هيات علمي دانشگاهها باعث ايجاد نوعي عدالت در جذب افراد ميشود.
مركز ساماندهي ترجمه و نشر معارف و علوم اسلامي در خارج از كشور تشكيل ميشود
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه سخنانش از تشكيل «مركز ساماندهي ترجمه و نشر معارف و علوم اسلامي در خارج از كشور» خبر داد و گفت: با توجه به اهميت اين موضوع، كتب زيادي در سالهاي بعد از انقلاب اسلامي بسته به علايق افراد و دستگاههاي مختلف به زبانهاي مختلف دنيا ترجمه شده كه اكثريت آنها در سطح قابل قبول و كيفيت مناسب نبوده است.
وي افزود: ناهماهنگيهاي موجود در اين حوزه در حديست كه مواردي از انجام كارهاي تكراري، موازي كاري در اين عرصه ديده شده، ضرورت ايجاد يك مركز متمركز در اين باره به شدت احساس شد.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنين با اشاره به مخاطبان ميلياردي حوزه معارف و علوم اسلامي عنوان كرد: اين مركز در راستاي جلوگيري از بروز هرگونه ناهماهنگي و ايجاد يك جريان پويا و گسترش امر انتشار، توزيع و معرفي كتب در اين حوزه تصويب شد.
دكتر مخبر با بيان اينكه رياست اين مركز بر عهده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است اظهار كرد: مقرر شده كه بودجه سالانه اين مركز به طور متمركز توسط شوراي سياستگذاري برنامه ريزي تعيين و با تاييد شوراي عالي انقلاب فرهنگي توسط دولت لحاظ شود.
وي ابراز اميدواري كرد: با تشكيل اين مركز از سال آينده شاهد جهش مطلوبي در ترجمه آثار فاخر در حوزه علوم اسلامي باشيم و يك جريان نرم افزاري، كيفي و فرهنگي در بين علاقمندان ديني و اسلامي ايجاد شود.
مقيد شدن دانشگاههاي داراي دانشجوي خارجي به تدريس به زبان فارسي
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنين با بيان اينكه زبان علمي ما در محدوده سرزمين جمهوري اسلامي ايران زبان فارسي است، گفت: مطابق مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي كليه دانشگاههايي كه متولي پذيرش دانشجوي خارجي هستند موظف به تدريس زبان فارسي هستند.
وي افزود: در كليه كشورهاي دنيا نيز دانشجويان خارجي بايد دورههاي آموزشي مربوط به زبان آن كشور را پيش از ورود به دانشگاه طي كنند.
دكتر مخبر با بيان اينكه اين مساله منافاتي با تبادل نظر اساتيد و دانشجويان به زباني غير از فارسي ندارد، عنوان كرد: در راستاي حفظ هويت ملي دانشگاهها بايد اين مسئله را رعايت كنند و اگر دانشگاهي در مورد خاصي ضرورت آموزش به زباني غير از فارسي را احساس كند ميتواند از طريق وزارت علوم و بهداشت ضوابط استثنايي و خاص مربوطه را تدوين و به شورا ارائه كند و شوراي عالي انقلاب فرهنگي به اين موارد رسيدگي ميكند.
اساسنامه دانشگاه تربيت مدرس اصلاح شد
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنين با اشاره به اصلاح اساسنامه دانشگاه تربيت مدرس در جلسات شوراي عالي انقلاب فرهنگي عنوان كرد: اين دانشگاه باهدف تامين مدرس و اعضاي هيات علمي مورد نياز دانشگاههاي كشور ايجاد شد كه در سالهاي اخير اين هدف به تربيت متخصص بدل شده بود و لذا در راستاي اصلاح آن و گنجاندن هدف اصلي اين دانشگاه در اساسنامه اصلاحاتي در اين اساسنامه صورت گرفت.
مخبر خاطر نشان كرد: بر اساس اين مصوبه اولويت دانشگاه تربيت مدرس مجددا تامين اعضاي هيات علمي دانشگاههاي كشور ميشود.
وي افزود: در اين راستا دانشجويان دكتراي مشغول به تحصيل در اين دانشگاه كمك هزينهاي معادل مربي پايه يك دريافت ميكنند و اين بدان معناست كه به دانشجويان دكتراي دانشگاه نه فقط به عنوان دانشجو بلكه به عنوان كساني كه در آينده اعضاي هيات علمي دانشگاهها ميشوند نگاه ميشود.
تصويب حكم روساي برخي از دانشگاهها
وي همچنين از تصويب حكم روساي برخي از دانشگاهها در جلسات شورا طبق روال گذشته خبر داد و گفت: حكم رييس دانشگاه علوم پزشكي لرستان، دانشگاه ايلام، دانشگاه كشاورزي و منابع طبيعي رامين و دانشگاه كاشان از جمله احكام مصوب در جلسه شورا بوده است.
دكتر مخبر همچنين از اختصاص سهميه به دانش آموزان شهرستانهاي قلعه گنج، رودبار و منيجان در جنوب استان كرمان براي پذيرش در رشتههاي علوم پزشكي نيز خبر داد و عنوان كرد: اين حركت در راستاي تامين نيروي مورد نياز براي مناطق محروم صورت گرفته و شوراي عالي انقلاب فرهنگي هر ساله به وزارت خانههاي علوم و بهداشت در راستاي پذيرش چنين نيروهايي اجازه ميدهد اين مساله نشان دهنده توجه شورا به ارتقاي سطح كيفي زندگي مردم در مناطق محروم است.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي ساماندهي فعاليتهاي مرتبط با دانشجويان خارجي را نيز از ديگر اقدامات صورت گرفته در شورا بيان كرد و گفت: در حال حاضر بيش از 3 هزار دانشجوي خارجي در دانشگاههاي داخل كشور مشغول به تحصيلند كه شوراي سياستگذاري راهبردي دانشجويان خارجي با رياست وزير علوم به كليه مشكلات مرتبط با اين دانشجويان از جمله مشكلات آموزشي، پژوهشي، فرهنگي ميپردازند.
دكتر مخبر در خاتمه پاسخ به تحريفات صورت گرفته در مباحث اعتقادي و ديني در سطح جهاني و موضع گيريهاي متناسب و تنوير افكار عمومي در سطح ملي و جهاني را بر عهده شوراي عالي انقلاب فرهنگي دانست و خاطر نشان كرد: اين مسئله از وظايف و رويكردهاي اصلي شوراست و هدف اصلي شورا در جهان اسلام رويكرد وحدت بخش است.
انتهاي پيام
نظرات