معاون اداره كل اوقاف و امور خيريهي استان تهران: پروندهي پس گرفتن زمينها موقوفي مجموعهي امامزاده زيد درحال پيگيري است
معاون اداره كل اوقاف و امور خيريهي استان تهران گفت: پروندهي پس گرفتن زمينهاي موقوفي مجموعهي امامزاده زيد در دادگاه عمومي هشت تهران درحال پيگيري است.
ياور صفاييمنش در گفتوگو با خبرنگار بخش حج و زيارت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: مدرسهي حافظ در زمان طاغوت بهصورت حوزهي علميه و چند مغازه به آستانهي مقدس امامزاده زيد متصل بود كه با هدف افزايش مكانهاي فرهنگي و مذهبي و جلوگيري از سياستهاي رژيم پهلوي در زمينهي دينزدايي و اسلامستيزي، مغازههاي اطراف و حوزهي علميهي امامزاده تخريب شدند و مدرسهي حافظ در آن مكان احداث شد.
او ادامه داد: پس از پيروزي انقلاب اسلامي بنا بر دستور امام خميني (ره) مبني بر بازگرداندن موقوفات بهحالت وقفي، قانون وقف و كميسيون مادهي دو در سازمان اوقاف و امور خيريه تصويب شد.
صفاييمنش افزود: اسناد و مدارك مدرسهي حافظ با توجه به تبديل به احسن اين اراضي، مجوز شرعي ندارند، بلكه در قالب وقف و از املاك امامزادهاند و حكم وقف آن به امضا سه نفر از مجتهدان وقف رسيده و براي اثبات وقفي بودن از طريق مراجع قضايي درحال پيگيري است.
وي بيان كرد: در اين ميان متوجه شديم كه يك سرمايهگذار قصد خريد، تخريب و بازسازي اين مدرسه را دارد و بهدليل واگذاري آموزش و پرورش و صدور پروانه توسط شهرداري منطقهي 12، شكايتي را در دادگاه عمومي هشت تهران مبني بر جلوگيري از عمليات ساختماني و صدور تفويض وقفيت آن مطرح كرديم.
به گفتهي او، با توجه به دستور قاضي، اكنون پرونده به كارشناسان ارجاع شده است و منتظر اعلام نظر هيات كارشناسان به قاضي پرونده هستيم.
معاون اداره كل اوقاف و امور خيريهي استان تهران اظهار داشت: يكي از انواع وقف، وقف آموزشي است و سازمان اوقاف و امور خيريه در چند نمونه حتا در منطقهي 12 تهران، زمينهايي را بهصورت وقف در اختيار آموزش و پرورش قرار داده است.
وي ادامه داد: آموزش و پرورش بدون آنكه ادلهي محكمي در اينباره داشته باشد يا استعلامي از سازمان اوقاف و امور خيريه بگيرد، اين مدرسه را واگذار كرده كه سازمان اوقاف و امور خيريه اين واگذاري را ناحق ميداند و از طريق مراجع قانوني دربارهي ابطال سند مالكيت و تفويض سند وقفيت اقدام كرده است.
او اضافه كرد: اسناد وقفي بودن زمينهاي امامزاده زيد در سازمان اوقاف و امور خيريهي تهران وجود دارند.
امامزاده زيد در راستهي بازار شهر تهران قرار دارد و شامل يك حرم چهارضلعي بزرگ و ايوان و صحن در سمت شرق با گنبد دوپوش مدور و ملحقات آن است.
بناي اصلي بقعه به دورهي صفوي (قرن دهم هجري قمري) تعلق دارد كه در زمان فتحعليشاه و ناصرالدينشاه قاجار، صحن، ايوان و گنبد دوپوش و متعلقات ديگري به آن افزوده شدند. در كتاب آثار تاريخي تهران آمده كه لطفعليخان زند كه در سال 1209 بهدستور آقامحمدخان در تهران به قتل رسيد، در كنار اين بقعه بهخاك سپرده شده است.
در گذشتههاي نهچندان دور اين امامزاده با مساحتي بيش از 30 هزار متر مربع، صحن و فضاي وسيع مشجري داشته است و در آن حجرهها و تاقنماهاي عالي، گنبدي تخم مرغيشكل با كاشيهاي معرق، بقعه و رواقي زيبا بهچشم ميخوردند؛ اما امروزه، فقط محوطهاي كوچك با دري كه به سمت بازار خياطها باز ميشود، از آن باقي مانده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات