• جمعه / ۶ مهر ۱۳۸۶ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 8607-02171

/روندخصوصي‌سازي عرضه‌هاي بلوكي/ كارگزاربورس: جذب سرمايه‌گذاران خارجي نيازمند قوانين جديداست سهام‌هاي بلوكي راشركت‌هاي سرمايه‌گذاري نيمه دولتي خريداري كنند

/روندخصوصي‌سازي عرضه‌هاي بلوكي/
كارگزاربورس:
جذب سرمايه‌گذاران خارجي نيازمند قوانين جديداست
سهام‌هاي بلوكي راشركت‌هاي سرمايه‌گذاري نيمه دولتي خريداري كنند

در واگذاري سهام‌هاي دولتي به بخش خصوصي به دليل اين‌كه عموم مردم با معاملات كاغذي آشنايي نداشته و از توانايي مالي كافي جهت شركت در مزايده بزرگ برخوردار نيستد ابتدا بايد شركت‌هاي سرمايه‌گذاري شبه دولتي اين بلوك‌ها را خريداري و سپس به مرور به عموم مردم واگذار كنند.

علي اسلامي بيدگلي ـ مديرعامل كارگزاري رضوي ـ در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عرضه 20 درصدي مس و روند خصوصي سازي در كشور را مورد توجه قرار داد و گفت: قوانين موجود بازار سرمايه مشوق ورود سرمايه‌گذاري خارجي در كشور نبوده و تا قوانين جديد به تصويب نرسد سرمايه‌گذاران خارجي حضور نخواهند داشت بنابراين به منظور جذب سرمايه‌گذاري قوانين جديدي بايد تصويب شود.

وي افزود: نبود شفافيت زمان ورود پول، نحوه صدور مجوز و نحوه حضور سرمايه‌گذاران در هيات مديره شركتها از ديگر دلايل حضور نداشتن سرمايه‌گذاران خارجي است كه در صورت وجود يك نظام قانونمند در اين زمينه مشكلات موجود برطرف مي‌شود.

وي خاطرنشان كرد: براي عرضه‌هاي بعدي در صورت تمايل به حضور سرمايه‌گذاران خارجي بايد مقدمات لازم فراهم شده و مجوز سرمايه‌گذاري اخذ شود زيرا مجوز بدليل وجود ريسك بالاي سرمايه‌گذاري، سرمايه‌گذاران خارجي حضور نخواهند داشت.

اسلامي ادامه داد: با دريافت مجوز سرمايه‌گذاري خارجي اصل سرمايه در موقع فروش يك ريسك سيستماتيك توسط دولت تضمين مي‌شود به همين دليل سرمايه‌گذار خارجي قطعا در صورتي‌كه تمايل به سرمايه‌گذاري در ارقام بزرگ داشته باشند بدون دريافت مجوز سرمايه‌گذاري نخواهند كرد و اين امتياز مثبتي است كه توسط دولت جمهوري اسلامي ايران به منظور تشويق و جذب سرمايه‌گذاري خارجي براي آنها قرار داده است تا براي ورود سرمايه‌گذاران خارجي در بازار سرمايه انگيزه ايجاد شود.

مديرعامل كارگزاري رضوي در ادامه اظهار كرد: به دليل اينكه عموم مردم به دارايي‌هاي فيزيكي علاقه داشته و با معاملات كاغذي آشنايي ندارند و علاوه بر آن توانايي مالي شركت در مزايده‌هاي بزرگ را هم ندارند بنابراين ابتدا بايد شركت‌هاي سرمايه‌گذاري بزرگ شبه دولتي يا دولتي كه بخش عمده‌اي از پتانسيل مالي بازار سرمايه كشور را تشكيل مي‌دهند بلوك‌هاي دولتي را خريداري كرده و سپس به مرور اين بلوك‌ها به عموم مردم از طريق شركت‌هاي سرمايه‌گذاري يا مستقيما به آن‌ها واگذار شود.

به گفته وي اين رويه مناسبي است تا به تدريج مديريت شركت‌ها از دولتي به شبه دولتي و سپس خصوصي حركت كند.

وي با اشاره به اين‌كه عرضه مس اولين عرضه بلوكي دولت بوده و هميشه تجربيات اول با كاستي‌هايي همراه است بيان كرد: بايد از اين تجربه استفاده شده و عرضه‌هاي بعدي با برنامه‌ريزي دقيق صورت گرفته و قيمت آن نيز با تحقيق بيشتر و كارشناسي مشخص شود تا خريداران فرصت بيشتري داشته باشند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha