مشاور ارشد سازمان حفاظت محيط زيست از بين رفتن زيستگاهها، ويروس و صيد بيرويه را از علل اصلي کاهش ذخاير ماهيان خاوياري ومرگ و مير فوکهاي خزر عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پروين فرشچي در نخستين سالگرد مراسم لازمالاجرا شدن كنوانسيون محيط زيست درياي خزر (كنوانسيون تهران) و اولين روز جهاني خزر کاهش ماهيان خاوياري خزر را يادآور شد و گفت: صيد ماهيان خاوياري از 3 هزار تن به 80 تن رسيده و اين در حاليست که در سالهاي اخير شاهد مرگ و مير فوکهاي اين دريا نيز بودهايم.
وي گفت: بررسيها نشان ميدهد در سال 2005 به دليل بالا رفتن درجه حرارت و کاهش باد، شاهد شکوفايي جلبکها بودهايم به گونه اي که اين امر 20 هزار کيلومتر از درياي خزر را تحت تاثير خود قرار داده است.
فرشچي تصريح كرد: تردد کشتيهاي نفتي و همچنين وجود 100 تا 200 ميليون ذخاير بشکه نفت، باعث کاهش کيفيت زيستي در درياي خزر شده است.
به گزارش ايسنا، مشاور ارشد سازمان حفاظت محيط زيست افزود: در سالهاي گذشته تمامي مقررات و تعهداتي که ميان ايران و ساير کشورهاي ساحلي بود به هيچ عنوان با مسائل محيط زيست مرتبط نبود و فقط در خصوص بهره برداري از ماهيان و تردد کشتي ها مذاکراتي صورت گرفته بود اما در نهايت تصميم بر آن شد تا همکاري همه جانبه اي ميان اين کشورها شکل گيرد و اين امر سرآغاز تشکيل کنوانسيون درياي خزر بود.
وي اظهاراميدواري كرد: با همکاري جدي کشورهاي ساحلي در جهت کنترل عوارض و آلودگي ها بر محيط زيست درياي خزر شاهد تغييرات شگرف در وضعيت زيستي اين دريا باشيم.
انتهاي پيام
نظرات