دبير همايش پاسداشت حكيم هزارهها: وجوه شخصيتي بوعلي سينا ناشناخته ماندهاند
دبير كميتهي عملي همايش پاسداشت حكيم هزارهها (بزرگداشت بوعلي سينا) از ارسال 73 مقاله به كميتهي علمي اين همايش خبر داد و گفت: اين مقالهها در مرحلهي داوري هستند، تا از بين آنها تعدادي براي سخنراني و تعدادي براي چاپ انتخاب شوند.
عبدالله عطايي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در همدان، افزود: در اين همايش افراد مشهور و شناختهشدهاي نظير غلامحسين ابراهيمي ديناني، آيتالله سيدمحمد خامنهاي و رضا داوري اردكاني كه از شخصيتهاي برجستهي بوعليشناسي هستند، سخنراني خواهند داشت.
او خاطرنشان كرد: نبايد به برپايي همايشها قناعت كرد؛ بلكه بايد بهدنبال دستاوردهاي آن و ماندگاري اين پاسداشتها و تجديد چاپ آثار بوعلي و چاپ مقالات باشيم.
اين مدرس دانشگاه معرفت نسبت به بوعلي سينا را بسيار كم ارزيابي كرد و گفت: بوعلي سينا در برخي كشورهاي اروپايي تنها بهعنوان يك پزشك شناخته شده است و ديگر وجوه شخصيتي او ناشناخته ماندهاند.
عطايي در ادامه تصريح كرد: جز مراكز علمي مرتبط با علوم فلسفه، كه كتاب «شفا» را تدوين ميكنند، در ساير مراكز، معرفت و شناخت لازم نسبت به بوعلي وجود ندارد.
او از وجوه مهم شخصيتي بوعلي را وجههي ادبي وي و سعي آن حكيم فرزانه در حفظ زبان و ادبيات فارسي عنوان كرد و اظهار داشت: در اوخر قرن چهارم و اوايل قرن پنجم هجري كه رنسانس ايرانيان با محوريت زبان فارسي صورت گرفت، بوعلي سينا «دانشنامهي علايي» را به زبان فارسي به نگارش درآورد، كه اين خدمت بزرگش كمتر مطرح شده است.
همايش پاسداشت حكيم هزارهها در روزهاي 30 و 31 مردادماه در همدان برگزار ميشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات