مسؤول ستاد فرماندهي آتشنشاني اصفهان با اعلام اين كه علت عمده غرقشدگيها در رودخانه زايندهرود را استفاده مردم از بستر رودخانه در هواي گرم تابستان به جاي استخرهاي شنا است، طي اظهاراتي جالب توجه اعلام كرد: برخي افراد در توجيه اين كه چرا محل رودخانه را براي شنا انتخاب ميكنند، ميگويند: «هزينه بليت استخرها زياد است، ما نميتوانيم از فضاي شنا در محيط استخر بهرهمند شويم، به همين دليل از بستر رودخانه استفاده ميكنيم.»
سيد رضواني در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» ايسنا تلفات غرقشدگي در رودخانه زايندهرود اصفهان را از ابتداي سال جاري تاكنون 21 تن اعلام كرد و افزود: از اين تعداد، 16 تن جان باختند و 5 تن نيز به وسيله اكيپهاي امداد و نجات سازمان آتشنشاني نجات يافتند.
وي با بيان اين كه در سه ماهه نخست سال جاري، آمار غرقشدگان نسبت به سال قبل 10 درصد رشد داشته است، افزود: شهرداري اصفهان با همكاري سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني اصفهان با اقدامات صورت گرفته از قبيل احداث 8 سنگبند در مسير رودخانه زايندهرود، سعي كرده است كه از شدت جريان آب در برخي قسمتهاي عريض رودخانه و مناطقي كه فشار آب زياد است، جلوگيري كند.
مسؤول ستاد فرماندهي آتشنشاني اصفهان يادآور شد: احداث اين سنگبندها از كم عرض شدن آب رودخانه جلوگيري كرده و فشار آب هنگام برخورد با اين سنگبندها به حداقل ميرسد و در نتيجه احتمال غرقشدگي را كاهش ميدهد.
سيدرضواني اظهار كرد: سازمان آتشنشاني همچنين با ايجاد روپوشهاي چوبي بر روي دهانههاي پل خواجو، نصب تابلوهاي هشداردهنده در طول مسير رودخانه با همكاري شهرداري اصفهان تلاش كرده است كه ميزان تلفات ناشي از غرق شدگي را در رودخانه زايندهرود كاهش دهد.
وي تاكيد كرد: به تمامي مردم توصيه ميكنم كه از چنين محيط هاي پرخطري همچون بستر رودخانهها به عنوان استخر شنا استفاده نكنند، زيرا اين محيط ها علاوه بر دارا بودن آلودگيهاي زيست محيطي كه پسابهاي فاضلاب و كارخانجات به آن ميريزد، بهداشت و سلامت افراد را نيز به خطر مياندازد.
زايندهرود ظاهر فريبندهاي دارد
جلبكهاي لغزنده كف رودخانه از اصليترين عوامل گرفتار شدن شناگران در امواج متلاطم است
مسؤول ستاد فرماندهي آتشنشاني اصفهان علت اصلي غرقشدن مردم در رودخانه زايندهرود را توجه مردم به بسترهاي روان آب رودخانه اعلام كرد و گفت: رودخانه زايندهرود ظاهر فريبندهاي دارد و مردم فكر ميكنند، قسمتهايي از آب كه روان و آرام است، خطر ندارد، در صورتي كه در طول مسير رودخانه زايندهرود پيچ و خمها و گودالهايي وجود دارد كه اين عوامل منجر ميشوند در قسمتهايي از مسير آب با جريان بيشتر و يك مسيرهايي آب با جريان كمتر در حركت باشد و در مواقعي كه سطح آب آرام است، زير آب امواج متلاطمي وجود دارند كه بسيار خطرناك هستند.
وي وجود جلبكهاي كف رودخانه را عامل ديگر در غرقشدن افراد دانست و افزود: وقتي افراد در برخي قسمتهاي آب وارد ميشوند، احساس ميكنند كه آب عمق كمي دارد، اما به محض ورود و پا گذاشتن بر روي جلبكهاي لغزنده كف رودخانه، شناگر ليز خورده و به طرف امواج متلاطم و گودالهاي آب كشيده ميشود كه اين موضوع نيز يكي از عوامل اصلي در غرقشدگيهاي رودخانه زايندهرود است.
مسؤول ستاد فرماندهي آتشنشاني اصفهان علت ديگر استفاده مردم از آب زايندهرود به عنوان محيط استخر شنا، نداشتن اطلاعات كافي درباره شرايط خاص رودخانه زايندهرود دانست و اذعان كرد: در برخي قسمتهاي رودخانه عمق آب حتي به 4 متر نيز ميرسد كه متاسفانه به اين مسأله خطرناك توجه نميكنند.
سيد رضواني بيشترين مكانهاي غرقشدگي در رودخانه زايندهرود را پل خواجو، سيوسه پل و پارك ناژوان ذكر و تصريح كرد: نجات افرادي كه در سطح آب دچار غرقشدگي شده باشند، بسيار سريع صورت ميگيرد، اما نجات افرادي كه در ته رودخانه با اشياء تيز برخورد كردهاند و يا به موانعي گير كرده باشند، زمان ميبرد.
به گفته وي، نجات اين افراد كه در عمق رودخانه فرو رفتهاند به علت نبود نور كافي، جريان پرفشار آب بسيار مشكل خواهد بود و شايد در اين گونه موارد تيم غواصي آتشنشاني يك روز را جهت پيدا كردن فرد غرق شده صرف كنند.
سيد رضواني تعداد تيمهاي غواص آمادهباش در آتشنشاني را روزانه 4 تيم ذكر كرد و گفت: از ابتداي سال جاري علاوه بر استقرار تيمهاي غواصي در ايستگاههاي آتشنشاني 8، 1، 5 ، 15 از ابتداي تير ماه، دو تيم غواص ويژه در سيو سه پل و پارك ناژوان مستقر شدهاند كه علاوه بر كنترل منطقه از لحاظ ايمني به افراد غريق احتمالي نيز امدادرساني ميكنند.
مسؤول ستاد فرماندهي آتشنشاني اصفهان تصريح كرد: همچنين از ابتداي امسال به همه قايقهاي تفريحي كه در بستر رودخانه وجود دارند، ابلاغ شده است كه سرنشين اين قايقها همه از جليقه نجات استفاده كنند كه اين امر ضريب ايمني را در مردم افزايش خواهد داد.
انتهاي پيام
نظرات