نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با راي خود به دولت اجازه داد با پذيرش اساسنامه مركز بينالمللي سزامي در اين پروژه عضويت يابد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ادامهي جلسهي علني امروز (چهارشنبه) مجلس شوراي اسلامي، لايحهي عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در پروژهي سزامي را بررسي و آن را با 152 راي موافق، 6 راي مخالف و 3 راي ممتنع از مجموع 199 نماينده حاضر در جلسه به تصويب رساندند.
بر اساس ماده واحدهي اين لايحه كه به تصويب رسيد به دولت اجازه داده شد تا با پذيرش اساسنامه در پروژهي سزامي (تابش سينكروترون در علوم تجربي براي خاورميانه) عضويت يابد و حق عضويت سهم مربوطه را بپردازد. دستگاه طرف عضويت توسط هيات وزيران تعيين ميشود.
دو فوريت اين لايحه روز گذشته در مجلس تصويب شد.
دكتر منصور كبگانيان ـ معاون پژوهشي وزير علوم، تحقيقات و فناوري ـ در دفاع از لايحه، گفت: عضويت ايران در پروژه سزامي، از نمونههاي بارز جنبش نرمافزاري است كه مقام معظم رهبري به آن تاكيد كردند و در دستور كار وزارت علوم قرار گرفت.
وي ادامه داد: يكي از نكات مثبت در عضويت اين پروژه، اين است كه ميدان براي فعاليتهاي علمي بينالمللي باز ميشود.
معاون وزير علوم، تحقيقات و فناوري افزود: برخي از كشورهاي مخالف ايران محدوديتهايي را براي ايران در اين زمينه ايجاد كردهاند، به ويژه اين كه اين همكاري بحث فنآوري شتابدهنده الكترونهاست.
كبگانيان خاطرنشان كرد: پروژه سزامي فعاليتي است كه در قالب يك مركز بينالمللي براي تابش سينكروترون (الكترون شتابدهنده اتم) براي فعاليتهاي علوم تجربي و كاربردي در خاورميانه است.
او با بيان اينكه هماكنون 11 كشور عضو اين پروژه هستند، يادآور شد: اين مركز بينالمللي در اردن مستقر است.
به گفتهي معاون پژوهشي وزير علوم، يكي از اولويتهاي تحقيقاتي كشور ميتواند پروژه تابش سينكروترون باشد؛ البته اين پروژه هزينه سنگيني دارد و هزينه آن 200 ميليارد تومان است، طي همكاري با اين مركز بينالمللي در سه سال آينده نيروهاي متخصص ايران تربيت خواهند شد.
وي مبلغ عضويت ايران در پروژه سزامي را سالانه 70 تا 110 هزار دلار عنوان كرد.
نظرات