• یکشنبه / ۲۰ خرداد ۱۳۸۶ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 8603-04671.55677

دومين پمپ حرارتي زمين گرمايي در سايت انرژيهاي نو طالقان راه اندازي شد

دومين پمپ حرارتي زمين گرمايي در سايت انرژيهاي نو طالقان راه اندازي شد

دومين پمپ حرارتي زمين گرمايي پس از مشكين شهر در سايت انرژي‌هاي نو طالقان نصب راه اندازي شد.

به گزارش سرويس «فناوري استراتژيك» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پمپ‌هاي حرارتي زمين گرمايي براي تامين سرمايش و گرمايش محيط ساختمان‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرند و عملكرد اين دستگاه‌ها همانند كولرهاي گازي است با اين تفاوت كه مصرف برق آنها بسته به نوع سيستم از 30 تا 70 درصد كمتر از كولرهاي گازي و ساير سيستم‌هاي سرمايشي و گرمايشي رايج است كه همين امر استقبال روز افزون از اين سيستم‌ها را به دنبال داشته است.

ظرفيت پمپ حرارتي زمين گرمايي جهان تا سال 1995 ميلادي برابر با 1854 مگاوات،‌ تا سال 2000 ميلادي برابر با 5275 مگاوات و تا سال 2005 ميلادي 5723 مگاوات بوده است و پيش بيني مي‌شود اين ميزان با افزايش بيشتري روبرو شود.

فرايند مكانيكي پمپ حرارتي به اين صورت است كه براي سرمايش، هواي گرم داخل اتاق از طريق فن مكنده وارد دستگاه شده و پس از عبور از كوپل سرد به داخل اتاق دميده مي‌شود كه در اين فرايند، گرما به سيال سرد منتقل شده و توسط يك مبدل دولوله‌اي به آب داخل كوپل زميني (لوله‌هاي پلي اتيلني نصب شده در داخل زمين) منتقل مي‌شود.

طراحي آرايش و چيدمان بهينه لوله‌هاي پلي اتيلني در زمين مهم‌ترين عامل در كاهش هزينه نصب پمپ حرارتي زمين گرمايي است.

بنا بر اين گزارش، در ايران از سال 1380 مطالعات گسترده‌اي روي پمپ حرارتي زمين گرمايي در معاونت امور انرژي وزارت نيرو آغاز شد كه منجر به تغيير كاربري يك كولر گازي به پمپ حرارتي زمين گرمايي شد.

اين پمپ در سايت زمين گرمايي مشكين شهر نصب و راه اندازي شده و نصب كوپل زميني آن به صورت افقي، ميزان مصرف برق دستگاه را به اندازه 30 درصد كاهش داده است و جهت تكميل اين مطالعات چهار دستگاه پمپ حرارتي زمين گرمايي تهيه و در آزمايشگاه كولر گازي صرفه جويي ملي انرژي مورد آزمايش قرار گرفت.

به گزارش ايسنا،‌ ضريب عملكرد (cop) كولرها برابر 5/4 و مصرف برق آنها 750 وات مي‌باشد كه اين ميزان در مقايسه با بهترين كولر گازي موجود در ايران كه ضريب عملكردي در حدود 5/2 دارد و توان مصرفي آن 2800 وات مي‌باشد، از كاهش قابل توجه مصرف برق (حدود 70 درصد) برخوردار است.

در مرحله بعد، جهت مطالعه دقيق نمايش عملكرد واقعي و ثبت اطلاعات از ميزان كاهش مصرف برق يكي از اين دستگاه‌هاي پمپ حرارتي زمين گرمايي در اول دي ماه سال گذشته در سايت انرژي‌هاي نو طالقان نصب شد.

بر اساس اين گزارش، شبكه‌هاي لوله كشي مختلف (لوله پلي اتيلن 3 اينچ) كوپل زميني طراحي و درون 9 حلقه چاه به عمق 15 متر و قطر 80 سانتيمتر نصب شد كه هدف از حفاري اين تعداد چاه، مطالعه و تحقيق روي اثرات چيدمان‌هاي مختلف و مدل‌هاي مختلف كوپل زميني است.

همچنين 12 سنسور اندازه گيري دما براي مطالعه دقيق انتقال حرارت در چاه‌ها نصب شده تا همزمان با ثبت اطلاعات مربوط به ميزان مصرف برق، دما و رطوبت هواي آزاد و هواي داخل اتاق، امكان ثبت داده‌هاي دماي زمين و ميزان حرارت تبادل شده بين سيال داخلي كوپل زميني و خاك نيز فراهم شود.

گروه كاربرد مستقيم دفتر انرژي زمين گرمايي سازمان انرژي‌هاي نو ايران در نظر دارد در گام بعدي، يك دستگاه پمپ حرارتي زمين گرمايي در شهر رشت و دو دستگاه را در شهرهاي جنوبي كشور نصب كند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha