مرز آسمان وطن من است. آنجا كه اسلكهي زنگزده هرآن فرو ميريزد، كرهاي از جنس مهرباني و ايثار سبز روانهي آب ميشود، به آنجا كه مرز آسمان و دريا با هم يكي ميشود خيره ميماني، تا دستي ديگر آنرا برگرداند؛ اينبار ميآيد، اما از جنس شقايق.
آنطرف باغي تداعي بهشت ميكند؛ نوراني؛ با انسانهايي كه از درزهاي دنياي مادي گذشته و پارههاي سياهي بهجا گذاشتند ...
پل، معبر، احساسي از تعلق و گذر دارد، با چشمان بسته براي فرار از حال، تجربهاي براي عبور در محدودهاي از زمان كه با فرياد تو را به دويدن فرا ميخواند.
اما زندگي در خرمشهر جريان دارد. شهري كه اسطورهي مقاومت قوم ايراني است. شهري با سابقهي دوسال اسارت. و نگاهي واقعي به جريان زندگي در شهر و آنچه دشمن بعثي بر سر اين شهر آورد ...
و نيزارهاي حاشيهي اروندرود؛ سرنيزههاي خونين، ايستا، اما در حريري غنوده، تمثيلي از باد و مهر، شراب سرخ و زرد، ديوارهاي آجري، پلاكهاي آبي كوچههايي كه نامشان با شهيد همراه شده، كليدهاي بيصاحب، پوتين، لباس رزمنده، كلاه، بيسيم، تسبيح، چفيه، خرما و
آنها زندهاند!...آنها زندهاند!...
آنها زندهاند!...آنها زندهاند!...
آنها زندهاند!...آنها زندهاند!...
اينها تعبيرهايي از كارهاي ندا درزي، آنه محمد تاتاري، پنج باز، ناصر پلنگي، گلناز بهروزنيا، حسين خسروجردي، احمد نادعليان، اصغر كفشچيان مقدم، مصطفي گودرزي، و ديگراني است كه ميتوان با نمايشگاهي همراه كرد كه هنر جديد نام گرفته اما بر موضوع پرواز و پايداري تاكيد دارد.
نمايشگاه هنر ايثار عصر روز پنجشنبه با حضور جمع زيادي از علاقهمندان در موسسه فرهنگي هنري صبا گشايش يافت.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مراسم گشايش سه نمايشگاه همزمان هنرجديد، نقاشي و عكس، اسكندر يارنسب، مدير كل تبليغات و مراكز فرهنگي، توضيح داد: برنامهريزي و جرقهي برپايي نمايشگاه هنر ايثار، از سال گذشته توسط معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگي بنياد شهيد انجام گرفت. موضوع نقاشي اين نمايشگاه توسط معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگي بنياد شهيد به بيش از 60 هنرمند نقاش سفارش داده شد و ظرف يك سال يكصدو20 اثر نقاشي از هنرمندان شاخص خلق و آماده بهرهبرداري شد.
بهگفتهي يارنسب كار مقدماتي بخش عكاسي نمايشگاه از بهمنماه انجام شده و با موضوع خرمشهر قبل از جنگ، از جنگ تا پايان دفاع مقدس و از پايان دفاع مقدس تا كنون در سه بخش عكاسي فراخوان عمومي در سراسر كشور صادر شده است.
مدير كل تبيلغات و مراكز فرهنگي در ادامه درباره چگونگي شكلگيري نمايشگاه هنر ايثار اظهار كرد: هنر ايثار در راستاي رويكرد به سياستهاي جديد بنياد شهيد و امور ايثارگران به ويژه رويكردهاي فرهنگي، هنري، ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در قالب هنر به زبان روز و زبان امروز شكل گرفته است.
يارنسب سپس به ارايه نمونههايي از سياستهاي جديد بنياد شهيد در حوزههاي مختلف فرهنگي و هنري پرداخت و افزود، در حوزه فيلم "روز سوم" در جشنواره فجر سال گذشته سيمرغ بلورين را كسب كرد، سمفوني ايثار هم از مجيد انتظامي بههمت معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگي بنياد شهيد همچنان جزو سمفونيهاي برتر در كشور شناخته شد. در حوزه نشر، تعداد نشريات بنياد نيز نشانههايي از حضور پررنگ بنياد شهيد دارند.
او در پايان گفت: نمايشگاه هنر ايثار ميخواهد ارزشهاي انقلاب و رشادتهاي فرزندان اين مرز و بوم را در قالب هنر و زبانگيرا و تاثيرگذار هنر به همه نسلها منتقل كند.
سپس چراغ اين نمايشگاه با حضور برخي از مسوولان فرهنگي و هنري كشور و نيز مديران ارشد بنياد شهيد و امور ايثارگران انقلاب اسلامي ، خانوادهي شهدا و جمعي از هنرمندان روشن شد.
ترافيك حضور مخاطبان در روز نخست در بخش هنر جديد متمركز و كار دبير نمايشگاه نيمهكاره در حال اجرا بود.
بخش نقاشي هم با عنوان "روزنهاي به بهشت"، يكصدو10 تابلوي عموما پرترهي شهيدان، از هنرمندان سراسر كشور در بر ميگيرد، اما تا پايان ساعتهاي برپايي در روز نخست اين نمايشگاه مخاطبان انگشتشماري داشت.
در اين بخش آثاري از ناصر پلنگي، كاظم چليپا، مصطفي گودرزي جواد حميدي، مرتضي كاتوزيان و ... بهچشم ميخورد كه آثار موزهيي مراكز دولتي بهشمار ميروند. تصاويري از شهيدان قدوسي، رجايي، بهشتي، باهنر و ... گرفته تا صياد شيرازي و كاظمي.
به گزارش ايسنا، بالاترين طبقهي مجموعهي نگارخانه هاي صبا دربر گيرندهي بخش عكس نمايشگاه هنر ايثار با عنوان خرمشهر، حماسه، مقاومت روايت رو نشده و اسناد تصويري از اشغال و آزادسازي خرمشهر، قبل از جنگ تحميلي، دوران جنگ تا پايان دفاع مقدس و از پايان دفاع تاكنون است. اما با وجود عكسهايي با ارزش از سالهاي دفاع مقدس و خرمشهر، چيدماني درهم، آشفته، ناهماهنگ و بعضا بدون شناسنامه دارند.
بخشي از اين عكسها از آرشيو روزنامههاي كيهان، جمهوري اسلامي، اطلاعات و خبرگزاري جمهوري اسلامي و ... بدون نام جمعآوري شده و بخش ديگري نيز از مجموعههاي خصوصي به نمايشگاه هنر ايثار آورده شدهاند.
در اين بخش عكسهاي محسن راستاني، آلفرد يعقوبزاده، مجتبي آقائي، بهمن جلالي، علي فريدوني، كاوه گلستان، ابوطالب امام، محمد فرنود و دهها عكاس ديگر نمايش داده شده است.
قرار است آثار مطرح شده در اين نمايشگاه در موزههاي ايثارگران و موزههاي 23 گانه شهدا نگهداري شوند.
پرفورمنس اسب آهني آتيلا پسياني در حياط نمايشگاه همزمان صداهاي گوشخراش ساخت و ساز بناهاي مجاور و مشرف به مجموعهي صبا اجرا شد.
بهگفتهي دبير نمايشگاه هنرجديد، قرار است سهند حساميان از امروز جمعه، چهارم خرداد، كارش را در نمايشگاه ارايه كند. او به خاطر نداشتن زمان كافي از شركت در نمايشگاه انصراف داده بود.
چهارمين نمايشگاه هنر ايثار يكماه بر پا ميماند.
انتهاي پيام
نظرات