هنرمندان هلندي از ايران گذشتند؛ چيدمان محيطي از زنان ايراني حاصل سفر "رولينا نل" به ايران بود
هنرمندان هلندي پس از يكسال سفر به دور دنيا وارد ايران شدند، ايران را تجربه كردند و پس از يك ماه قرار است روز پنجشنبه سفرشان را به كشورهايي چون هند و... ادامه دهند.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رولينا نل و پل جيسن، كه از يكسال پيش سفر به دور دنيا را آغاز كردهاند، به ايران آمده و چندي است كه در يكي از روستاهاي اطراف تهران و نيز در خانهاي در يكي از محلههاي قديمي و سنتي شهر تهران ساكن شدند.
رولينا نل، ميگويد كه از طريق يكي از مراكز بينالمللي هنري با ايران آشنا شده است. او ورود به فضايي متفاوت از كشور خود و نيز آشنايي با فرهنگهاي متفاوت را دليل حضورش در ايران ميداند.
وي كه با همسفرش پل جيسن مجموعهدار آثار هنري اين روزها در خانهاي در يكي از روستاهاي اطراف تهران با زن سالخوردهاي زندگي ميكنند. او معتقد است در اين مكان به مفهوم خانواده پيبرده است. بهزعم او روابط خانوادههاي ايراني مستحكمتر از آنست كه تصور وي بوده است.
آنها با اين بانوي سالخورده ايراني به زبان اشاره صحبت ميكنند و فرهنگ لغت تصويري را ايجاد كردهاند و ترجيح ميدهند در اين خانه از نزديك با فرهنگ ايراني آشنا شوند.
رولينا نل همزمان با كارهاي چيدمان، به نقاشي نيز ميپردازد و دليل آن در گفتوگويي با خبرنگار ايسنا، ارتباط اجتماعي كه به واسطهي نقاشي با مخاطبان بهدست ميآورد، عنوان ميكند.
او ميگويد، مخاطبان نسبت به نقاشي احساس دارند و آن را تشخيص ميدهند و اثر هنري منجر به رابطهي قوي با مخاطب ميشود.
پل جيسن نيز كه بهقصد همراهي با رولينا نل و الهام گرفتن از فضاهاي مختلف كشورها در جهت پيشرفت و تحول در كارش راهي اين سفر شده است.
وي ميگويد: زندگي در يك كشور براي من محدوديت ايجاد ميكند و سفر به كشورهاي ديگر با فرهنگهاي متفاوت افقي تازه را به ما ميتواند نشان دهد.
اين دو هنرمند، گياهخوارند و گوشت را يك غذاي لوكس ميدانند كه بسياري از انسانها توانايي خوردن آن را ندارند. آنها با گياهخواري قصد تحريم و مقابله با اين شرايط را دارند.
نل و جيسن در مدت اقامتشان در ايران، به اصفهان، يزد، شيراز و كاشان هم سفر كردند و به اذعان خود متاثر از مكان هايتاريخي و سنتي شهرهاي ايران ميخواهند آنچه را كه بهدست آوردهاند بهتصوير بكشند.
اين دو هلندي كه به روماني و روسيه نيز سفر كردهاند، با استفاده از طراحيهايي كه از فضاهاي ايران الهام گرفته و استفاده از نقوش كاغذ ديواري نقشهاي زنان ايراني را تجسم و در كوچههاي محلهاي كه اكنون در آن زندگي ميكنند بهصورت يك چيدمان محيطي ارايه كردند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات