وحيد نيكخواه آزاد گفت: دوران طلايي سينماي كودك را بايد به فراموشي بسپاريم چرا كه مديريت فرهنگي بودجه كافي صرف ساخت آثاري در اين زمينه نميكند.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين كارگردان و تهيهكنندهي سينماي ايران كه در نشست تخصصي سينماي كودك واقتباس ادبي در همدان سخن ميگفت، از نبود «حيات طبيعي» در سينماي كشور انتقاد كرد و گفت: سينماي ما حيات خلوتهاي بسياري دارد و در سيستم مديريت فرهنگي دولتي، هيچ قدم مثبتي براي رفع اين مشكل برداشته نميشود.
وي تاكيد كرد: مديريت فرهنگي بايد حيات غيرطبيعي موجود را خلاقتر كند و اين امر بايد از كتاب آغاز شده و به سمت سينما گسترش يابد.
اين كارگردان و تهيهكنندهي سينماي ايران معتقد است: مديريت فرهنگي وظيفه هموار كردن مسير بروز روح خلاق را بر عهده دارد.
وي گفت: كساني به سراغ ادبيات كهن ميروند كه خود همانند فرشي نخنما هستند، بنابراين لازم است انسانهايي مدرن با نگاهي جديد به سراغ ادبيات كهن بروند و آن را مدرن كنند.
به گزارش ايسنا، حسن مهدويفر فيلمنامهنويس هم ادبياتي را قابل اقتباس براي سينما دانست كه ظرفيت و پتانسيل تبديل شدن به فيلم را داشته باشد و اضافه كرد: ادبيات كودك و نوجوان معاصر اين پتانسيل را ندارد، ادبيات كودك و نوجوان جرياني است كه بر اساس نياز واقعي شكل گرفته است.
نيكخواه آزاد يادآور شد: فيلمهاي جذابي در حيطه اقتباسي ساخته نميشود و علت آن را ميتوان در نبود توان و قابليت لازم در كتابها جستجو كرد. اين در حالي است كه نويسندگان سينماي هاليوود قبل از عقد قرارداد با ناشران، تهيهكنندگان سينما با آنها قرارداد ميبندند و اين نشان از سينمايي بودن ادبيات آنها دارد.
مصطفي جمشيدي داستاننويس، وحيد موساييان، كارگردان هم در اين نشست به ارائهي ديگاهايشان پرداختند.
انتهاي پيام
نظرات