*معرفي مناطق عملياتي جنوب* اهواز؛ شهر خوبيها و مادر مهربان رزمندگان
اهواز مركز استان خوزستان به دليل وجود مراكز اقتصادي، نفتي و همچنين موقعيت جغرافيايي اهميت خاصي براي عراق داشت.مردم اهواز اولين كساني بودند كه در آسمان شهر خود هجوم هواپيماهاي دشمن را به چشم ديدند.
با توجه به اعزام كاروان راهيان نور براي بازديد از مناطق عملياتي جنوب،سرويس«فرهنگ و حماسه» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) براي آشنايي بيشتر زائران با اين مناطق هر روز يكي از اين مناطق را معرفي ميكند.
اهواز مانند مادر مهربان پذيراي هزاران هزار سرباز و بسيجي و سپاهي شد كه به جنوب روانه شدند و اين مادر مهربان و دلسوز هر گاه براي استراحت به سويش ميشتافتند آنها را در آغوش ميگرفت، غروبها هزاران نفر از اين رزمندگان پس از استراحتي كوتاه در شهر به سوي جبههها ميرفتند، جبهه جنوبي و تصرف اهواز بر عهده سپاه سوم عراق گذاشته شد. سپاه سوم براي رسيدن به اهواز چند محور را برگزيدند.
1- محور تنومه، شلمچه، خرمشهر:
هدف اصلي عراقيها در اين محور تصرف خرمشهر،عبور از رودخانه كارون و اشغال آبادان بود.
2- محور نشوه، جفير،اهواز: هدف اصلي در اين محور حركت به سمت اهواز بود.
3- محور العماره، چزابه، بستان، سوسنگرد: اين محور از مهمترين معبرهايي بود كه عراقيها ميتوانستند خود را به عراق برسانند.
مردم بيپناه شهر با حملات سنگين توپخانه دشمن مواجه بودند و تلفات قابل توجهاي به بار آمد. دشمن شهر را با توپ، تانك و خمپاره كمين كرده و در مواقع مشخصي اقدام به اجراي آتش ميكرد تا در ميان مردم ايجاد رعب و وحشت ايجاد كند. خلاصه شهر همانند كربلا شده بود. مردم به كوچه و خيابانها ريخته بودند خيابانها پر از جمعيت شده بود و جز بوي آتش و باروت بويي به مشام نميرسيد و رنگ آسمان به رنگ آتش درآمده بود.
عراق پس از ناكامي در تحقق اهدافش تلاش ميكرد با استفاده از اهرام اشغالي مناطق مرزي و با بهرهگيري از اهرام سازمان ملل به حداقل دستاورد تجاوز به ايران، يعني اعمال حاكميت انحصاري بر اروند رود دست يابد. قراين و شواهد نشان ميداد كه عراق و حاميانش با توجه مقاومت جدي نيروهاي مردمي و رزمنده اهواز از شكست انقلاب اسلامي مايوس شدند.
پس از عزل بنيصدر از فرماندهي كل قوا و شكوفايي نيروهاي مردمي و سپاهي، همچنين هماهنگي بيشتر ميان ارتش و سپاه، تحول عظيمي در ادامه جنگ به وجود آمد. اولين عمليات بزرگ به نام ثامنالائمه (ع) انجام گرفت كه ميتوان از نتايج آن عقب راندن عراق از شرق كارون و آزاد شدن جاده مهم اهواز - آبادان را نام برد و بعد از آن عمليات طريقالقدس و فتحالمبين و بالاخره عمليات بيتالمقدس باعث شد تا استان خوزستان تا حد زيادي در آرامش قرار بگيرد.
آزادسازي شهرهاي خرمشهر و هويزه و جادههاي اهواز-خرمشهر،خارج ساختن شهرهاي اهواز،حميديه و سوسنگرد و نيز جاده اهواز -آبادان از برد توپخانه دشمن و تامين مرزهاي بينالمللي اهواز آزاد شد و شهر توانست فارغ از نگاه سربازان دشمن تنفس كند.
به اين ترتيب جنگ هشت ساله پايان يافت و اهواز به عنوان قلب جنگ، با فرزندان ميهن خداحافظي كرد هزاران هزار سرباز و بسيجي و سپاهي و ارتشي از شهر خوبيها خداحافظي كردند و به ديار بازگشتند؛ اما هنوز كه هنوز است هر ساله عده بسياري از آنها هر گاه فرصتي پيدا ميكنند دوباره به اهواز سفر ميكنند. در كنار كارون چهار راه نادري و خيابانهاي شهر قدم ميزنند و براي همسر وفرزندان خود از آن روزها ميگويند. روزهايي كه خوبيها در خيابانهاي شهر اهواز جاري بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات