آتشكدهي ساساني خيرآباد سابقهي مذهبي منطقه را نشان ميدهد
آتشكدهي ساساني خيرآباد يا چهارتاقي، يكي از آثار تاريخي برجستهي استان كهكيلويه و بويراحمد است كه در شمال غربي شهرستان گچساران قرار دارد.
كارشناس ادارهي كل ميراث فرهنگي و گردشگري اين استان دربارهي ويژگيهاي بناي خيرآباد به خبرنگار بخش ايرانشناسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: اين آتشكده در اواخر قرن سوم ميلادي و در اوايل دورهي ساساني بنا شده است.
طول و عرض آن حدود 9 در 9 متر بوده و معماري آن به سبك معماري ساساني است كه بهدليل استفادهي مذهبي، تزيينات داخلي ندارد. مصالح بنا نيز از سنگ و گچاند. البته سقف آتشكده به مرور زمان فروريخته است.
علي شريفي با اشاره به سياست دولت ساساني براي توسعهي آتشكدهها در مقابلهي فرهنگي با امپراطوري رم، توضيح داد: آتشكدهي ساساني خيرآباد در مسير ارتباطي شهر ارجان (بهبهان) به بيشاپور واقع شده و يكي از پايگاههاي مذهبي دورهي ساساني بوده است كه از سابقهي مذهبي طولاني اين استان نشان دارد.
وي با بيان اينكه در كنار اين آتشكده، رودخانهاي نيز جريان دارد، افزود: طرحي مرمتي براي اين بنا آماده شده و تلاش سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري انجام مرمتي در شان اين بناست.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات