موزه دفاع مقدس كرمان يكي از نتايج ماندگار و پديدهاي منحصر به فرد كنگره بزرگداشت سرداران و هشت هزار شهيد استانهاي كرمان و سيستان و بلوچستان است كه به همت و تدبير فرمانده وقت لشكر 41 ثارالله سردار قاسم سليماني به مدت 11 ماه در كرمان و با هدف انتقال فرهنگ ايثار،جهاد، شهادت و همچنين اثبات حقانيت ملت مسلمان ايران در جنگ هشت ساله عراق و ايران بنا شده است.
به گزارش خبرنگار سرويس فرهنگ و حماسه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين موزه را مهندس خانمحمدي از استادان دانشگاه علم و صنعت تهران طراحي كرد و در زميني به مساحت 23 هزار مترمربع و زيربناي 2550 مترمربع و با صرف هزينهاي بالغ بر 11 ميليارد ريال ساخته شد و در تاريخ 3/3/1377 در سالروز فتح خرمشهر «روز مقاومت ملي» با حضور هاشمي رفسنجاني رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام افتتاح شد. ساخت اين موزه در مركز شهر و جنب مصلاي بزرگ كرمان موقعيت مناسبي به اين مركز فرهنگي بخشيده است.
قسمتهاي مختلف موزه:
مرقد مطهر هشت شهيد گمنام دفاع مقدس كه در طرفين سر در ورودي موزه طراحي و تعبيه شده است
بوستان شهدا
اين بوستان در محل در ورودي موزه قرار دارد و در آن آبنماهاي زيبا، درختان سر به فلك كشيده، گلكاري و چمن وسيع و تنديسهايي از برگزيدگان سرداران شهيد استان كرمان طراحي شده است.
ورودي موزه
سردر ورودي موزه با سازه بتوني و با نماد هشت سال مقاومت و پايداري، هشت پايه دارد و بعد از آن ضريحي از پوكه، نبرد عاشورايي ملت مسلمان ايران را تداعي ميكند. ساختمان موزه كه الهام گرفته از معماري اسلامي است به صورت گنبدي مخروطي هشت پلهاي و پوشيده از مس ساخته شده است.
ساختمان اصلي موزه
با اسكلتي بتوني در سه طبقه و هشت تالار در درون آن كه با ارائه اسناد و مدارك مستند،موضوعات مختلفي پيرامون هشت سال دفاع مقدس مطرح ميشود. شكل كلي موزه به گونه اي است كه يك غنچه لاله را در ذهن بيننده تداعي ميكند. از قسمتهاي ديگر موزه ميتوان به سالن آمفي تئاتر، نمازخانه، مركز اسناد و ... اشاره كرد.
تالار عبرت
دراين تالار دفاع مردم سلحشور ايران با جنگهاي 200 ساله قبل از انقلاب مقايسه شده و ناكاميهاي آن دوران، با استفاده از اسناد ونقشهها در معرض ديد بازديدكنندگان قرار گرفته است.
تالار بصيرت
اسناد مربوط به تعرضات مرزي كشور عراق به خاك مقدس جمهوري اسلامي ايران از آغازين روزهاي پيروزي انقلاب اسلامي تا شروع رسمي جنگ (شهريور 1359) را به نمايش ميگذارد.
ماكت بزرگ عمليات كربلاي 5
عمليات كربلاي 5 كه مردي 1365 در منطقه شلمچه صورت گرفت دشوارترين روزهاي نبرد در طول هشت سال دفاع مقدس قلمداد ميشود. ماكت اين عمليات در زميني به مساحت حدود يك هكتار شامل منطقه خودي، آب گرفتگي بوبيان، حد فاصل بين منطقه خودي و منطقه دشمن، استحكامات و موانع و خط دشمن ساخته شده است.
در محل اين ماكت كه مطابق واقعيات جبهه طراحي شده، صوتي بينظير و متناسب از هر قسمت و هر سنگر شنيده ميشود. نمايش موانع پيچيده دشمن شامل ميدانهاي مين، انواع سيم خاردار و كانالهاي از ويژگيهاي اين ماكت است.
مزار شهدا
مشخصات هشت هزار شهيد استانهاي كرمان و سيستان و بلوچستان شامل نام و نام خانوادگي، نام پدر، تاريخ تولد، تاريخ و محل شهادت.
ماكت پوياي عمليات والفجر 8
اين ماكت به مساحت 250 متر مربع با استفاده از سيستم فيلم، نور، صوت و حركت به صورت پويا طراحي شده كه عمليات پيروزمندانه والفجر 8 را به نمايش گذاشته است.
انتهاي پيام
نظرات