يك كارشناس مرمت آثار: شير سنگي همدان در وضعيت نامطلوب پيشين رها شده است پروژهي هگمتانه بدون برنامه پيش ميرود
به گفتهي يك كارشناس مرمت آثار تاريخي مشكل اصلي ميراث فرهنگي همدان، نبود افراد متخصص در اين حوزه است.
سيدحسين حسيني در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيان كرد: اگر بهترين مديرها هم در ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري همدان باشند، كارها بدون افراد متخصص و كارشناس پيش نميروند و بايد اجازه دهند، اين اداره نيروهاي لازم را جذب كند، يا اينكه با تعريف پروژه، كارها به بخش خصوصي واگذار شوند كه اكنون هيچكدام از اين دو مورد انجام نميشوند.
وي ادامه داد: بعضي از محوطههاي و آثار در همدان هستند كه وضعيت مطلوبي ندارند؛ يكي از آنها هگمتانه است كه هنوز كار سيستماتيكي در آن انجام نشده و بهنظر ميرسد، نسبت به پروژههاي ديگر سر و سامان نيافته است و با همان شرايط گذشته و بدون برنامه پيش ميرود.
او با اضافه كردن اين مطلب كه پروژهاي كه بهعنوان يك پروژهي ملي تعريف ميشود، بايد شرايط خاصي در آن رعايت شود، گفت: اين شرايط در هگمتانه وجود ندارند.
همچنين به گفتهي حسيني، شير سنگي همدان نيز وضعيت نامطلوب پيشين را دارد و زير باد و باران رها شده است.
مدير گروه مرمت دانشگاه آزاد اسلامي واحد همدان افزود: نوشيجان كه از آثار مهم دورهي ماد و تقريبا همتراز با تخت جمشيد (پارسه) و چغازنبيل (دوراونتاش) بهشمار ميآيد، دو سال است كه به حال خود گذاشته شده است و شرايط مناسبي ندارد.
وي در اينباره توضيح داد: سال گذشته، بخشي از زمينها در حريم درجهي يك نوشيجان با لودر صاف و مسابقههاي اسبدواني در آنها برگزار شدند. گرچه ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري ملاير مدعي است كه اين كار براي جذب گردشگر با برگزاري چنين مسابقهاي انجام شد. اين درحالي است كه هرگونه دخل و تصرف در حريم درجهي يك آثار و محوطههاي تاريخي ممنوع است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات