محمدجعفر ياحقي: از دست دادن سرمايهاي مانند فردوسي ديگر قابل جبران نيست
سرپرست بنياد فردوسيپژوهي گفت: اين بنياد، اعتراض رسمي خود را نسبت به نصب دکلهاي برق فشار قوي در حريم منظري شهر توس به ارگانهاي مربوط، بخصوص وزارت نيرو اعلام كرده و در انتظار عکسالعمل مسؤولان امر و بويژه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري است.
محمدجعفر ياحقي در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خراسان رضوي، اظهار كرد: هر جامعه و كشوري دو بخش ثروت دارد که به بخشهاي اقتصادي يا مادي و ثروت فرهنگي يا معنوي تقسيم ميشود. طبيعي است که ثروتهاي اقتصادي و بخصوص بخش طبيعي آن محدود هستند و پس از مدتي از ميان ميروند.
وي ادامه داد: اين ثروتهاي فرهنگي و معنوياند که در نسلها منتقل ميشوند و نسلهاي بعد از نسلهاي قبل آنرا به خوبي و به راحتي ميتوانند دريافت كنند؛ بنابراين حفظ و حراست منابع فرهنگي وظيفهي بسيار خطيري است که بر ما محول شده است؛ زيرا اگر در يک زيان اقتصادي چند ميليون ريال از دست برود، قابل جبران است، اما از دست دادن يک سرمايهي فرهنگي بزرگي مانند فردوسي ديگر قابل جبران و بازگرداندن نيست.
او دربارهي عملكرد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري کشور در مقابل حوادثي مانند توس که در کشور روبه افزايشاند، بيان كرد: يقين است که مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به اين موضوع واقفاند که پاسداشت و مراقبت از سرمايههاي فرهنگي ـ تاريخي كشور در مرحلهي نخست برعهده آنهاست؛ اما گاهي تداخل وظايف ارگانهاي دولتي سبب بهوجود آمدن مواردي مانند برج جهاننما در ميدان نقش جهان، فعاليت پتروشيمي در نزديکي بيستون و در مهمترين رويداد، نصب دکلهاي برق فشار قوي در حريم منظري آرامگاه فردوسي ميشود.
ياحقي دربارهي تاثير اقتصادي شهر تاريخي توس و مقبرهي فردوسي بر گردشگري، تاكيد کرد: فردوسي بزرگترين سرمايهي فرهنگي و اقتصادي از بعد گردشگري در ايران است. بهجز گردشگراني که بهطور مستقيم براي بازديد از توس به اين منطقه ميآيند، بيشتر زائران حرم مطهر امام رضا (ع) نيز پس از زيارت، نخستين محلي را که براي بازديد انتخاب ميکنند، شهر توس و آرامگاه فردوسي است؛ همين مساله از نظر اقتصادي نيز کافي است که ما براي منطقهي تاريخي توس و حکيم آن ارزشي ويژه قايل شويم. البته جالب است که براساس آمار، تعداد بازديدکنندگان توس از تعداد بازديدکنندگان تخت جمشيد (پارسه) نيز بيشتر است.
عضو هيات علمي دانشکدهي ادبيات فارسي دانشگاه فردوسي مشهد دربارهي چگونگي ايجاد فرهنگ پاسداشت آثار و بناهاي تاريخي در ميان مردم و مسؤولان، توضيح داد: در نخستين گام بايد تمام ارگانهاي دولتي و متوليانشان بياموزند که بدون هماهنگي و استعلام از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در اماکن و محلهاي تاريخي کشور هيچ فعاليتي انجام ندهند؛ زيرا ممکن است، سبب از دست رفتن سرمايهاي بزرگ در کشور شوند.
وي افزود: رسانهها و خبرگزاريها بايد با تبليغات صحيح به مردم آموزش دهند که بناهاي تاريخي، چه ارزش والايي دارند و از قبال آنها حتا رونق اقتصادي مناسبي را نيز در کشور ميتوان ايجاد کرد، به شرط آنکه شرايط مناسب بناهاي تاريخي حفظ شوند، تا مردم و مسؤولان به اين مورد اهميت بيشتري دهند.
او اضافه كرد: پس از نصب دکلهاي برق در حريم منظري شهر تاريخي توس و مخدوش کردن چشمانداز مقبرهي فردوسي بايد به وزير نيرو گفت، کسي که به پاسداشت بزرگترين چهرهي ماندگار ادبيات پارسي و ايران زمين نينديشد، چهرهاي ماندگار نيست.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات