معاون اجرايي و امور انتخابات شوراي نگهبان با بيان اين كه پيشبيني ميشود آرا بين 26 تا 27 ميليون باشد، خبر داد كه در تهران ليست جامعتين تثبيت شده است.
سيدعلي علوي در گفتوگو با خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: از تعداد كل صندوقها حدود 49 هزار صندوق اخذ رأي شمارش شده، از اين ميزان حدود 22 ميليون و 100 هزار راي مأخوذه داشتهايم و بيش از 13 هزار صندوق ديگر مانده است.
وي با بيان اينكه پيشبيني ميشود آرا بين 26 تا 27 ميليون نفر باشد، اظهار داشت: اين آمار، آمار بسيار خوبي است يعني همپاي آخرين انتخابات رياست جمهوري كه انجام شده است.
علوي اظهار داشت: در چند حوزهي اخذ رأي، كمبود تعرفه بود و مردم ساعتها منتظر بودند و به احتمال قوي تعدادي از شعبات با نبود تعرفه مواجه شدند و مردم نتوانستند رأي دهند كه آن هم درصد كمي نبوده است. از ساعاتي به پايان اخذ رأي مانده، اين كمبود احساس ميشود و تا زمان خاتمه وجود داشته است.
معاون اجرايي و امور انتخابات شوراي نگهبان درباره آمار كلي انتخابات تهران تصريح كرد: آراي سه هزار و حدود 300 شعبهي اخذ رأي شمارش شده و اين شعبات اخذ رأي يك ميليون و 860 هزار رأي داشته و پيشبيني ميشود كه شهر تهران دو ميليون و 200 هزار رأي داشته باشد و آراي استان تهران نيز بيش از سه ميليون و نيم باشد.
علوي خاطرنشان كرد: اگر بخواهيم ليستي صحبت كنيم، در تهران ليست جامعتين تثبيت شده البته در كل كشور نيز همين امر صدق پيدا ميكند؛ در اين مورد اكثر قريب به اتفاق اين ليست رأي آوردهاند.
وي افزود: بين 15 تا 20 حوزهي اخذ راي وضعيتشان مشخص شده و داوطلباني كه راي اكثريت را آوردهاند، معين شده كه انشاءالله وزارت كشور معين خواهد كرد.
معاون اجرايي و امور انتخابات شوراي نگهبان دربارهي انتخابات مياندورهيي مجلس شوراي اسلامي گفت: جز حوزهي تهران وضعيت دو حوزهي انتخابي ديگر مشخص شده است.
علوي خاطر نشان كرد: نسبت شركت مردم در انتخابات به نسبت گذشته افزايش چشمگير داشته و در اكثر قريب به اتفاق استانها بيش از 60 درصد بوده و اين نسبت با توجه به تبليغات منفي عليه مجموعهي انتخابات درصد بسيار خوبي است و شايد در طول انقلاب جز در مرحلهي اول شركت مردم را به اين خوبي در انتخابات خبرگان نداشتيم و اين مرحله هم تقريبا همپاي انتخابات رياستجمهوري از جهت تعداد آرا شركتكننده است.
وي همچنين صبح امروز در پاسخ به اينكه داوطلباني كه در زمينه برگزاري انتخابات شكايتي دارند تا چه زماني براي اعلام شكايت خود مهلت خواهند داشت؟ به ايسنا گفت: شاكيان ميتوانند تا دو روز پس از اخذ رأي، شكايت خود را به هيأتهاي اجرايي ارائه دهند و اين هيأتها بايد بررسيهاي لازم را انجام داده و تا يك هفته بعد به دبيرخانهي شوراي نگهبان ارسال كنند.
معاون اجرايي و امور انتخابات شوراي نگهبان در رابطه با اينكه در نهايت شمارش آرا به صورت دستي انجام شده است يا رايانهاي؟ گفت: شمارش در شعبهها دستي بوده است و آمارها به صورت دستي وارد ميشود اما تجميع همهي آمارها در كل كشور در حوزهها و تهران بصورت صندوقها در نواحي، نواحي در مناطق، مناطق در مجموعهي شهرستان كار سنگيني است كه به صورت رايانهيي درحال انجام است.
وي افزود: شوراي نگهبان هم سومين تجميع رايانهيي انتخابات سراسري را به صورت رايانهيي انجام ميدهد اما وزارت كشور هم اين بار مجهز شده است و در حال تجهيز رايانهيي در تعداد قابل توجهي از استانهاست.
***نصرالله لطفي، مدير كل نظارت شوراي نگهبان نيز در گفتوگو با ايسنا با بيان اين كه از مجموع 62 هزار و 333 شعبهي اخذ راي تا اين لحظه -لحظه ارسال خبر- 50 هزار و 389 شعبه اخذ راي در كل كشور شمارش شده است كه تا كنون 22 ميليون و 808 هزار و 141 نفر در انتخابات شركت كردهاند.
وي افزود: شمارش حدود 15 هزار شعبه اخذ راي باقي مانده است و پيشبيني ما اين است كه تعداد آرا به حدود 30 ميليون نفر برسد.
لطفي با بيان اين كه نتايج انتخابات خبرگان در استانهاي يزد، ايلام، همدان، بوشهر، قم و سمنان قطعي شده است، اظهار داشت كه شمارش آراي استانهاي خراسان جنوبي، اصفهان، خراسان شمالي، اردبيل و آذربايجان شرقي در مراحل پاياني است.
وي همچنين با قدرداني از حضور مردم يادآور شد كه در برخي استانها كمبود تعرفه داشتيم.
*** همچنين رييس ستاد انتخابات كشور نتايج انتخابات مجلس خبرگان در استانهاي قم، يزد، همدان و سمنان را اعلام كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مجتبي ثمره هاشمي با تاكيد بر اينكه از يك ساعت قبل آمار مربوط به شمارش آرا به سمت قطعي شدن ميرود، افزود: بر اساس اين آمارها ميزان مشاركت برخي استانها 60درصد و در برخي استانها نيز بالاي 80 درصد است، اما آماري از مشاركت كل كشور نداريم و به طور كلي ميتوان گفت ميزان مشاركت در انتخاباتهاي برگزار شده به نسبت انتخاباتهاي مشابه بالا بوده است.
وي با بيان اينكه هر انتخاباتي ممكن است با مشكل كوچكي همراه باشد اظهار داشت: اما انتخابات روز جمعه در كل در فضاي سالم امنيتي برگزار شد و آمادگي براي همه فراهم بود.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر نحوهي مواجهه وزارت كشور با تخلفات انتخابات در ايام بعد از تبليغات نيز اظهار داشت: به طور طبيعي ممكن است گروهها و جريانهايي كه در انتخابات شركت ميكنند شكايت داشته باشند، قانون اعلام كرده كه كساني كه اعتراض دارند شكايتشان را در مراجع قانوني تعيين شده پيگيري كنند.
بر اساس اعلام رييس ستاد انتخابات كشور؛
- ابوالقاسم وافي با كسب 190 هزار و 127 راي ماخوذه از مجموع 418 هزار و 157 راي از استان يزد به مجلس خبرگان راه يافت.
- محمد دانشزاده (مومن) با كسب 181 هزار و 640 راي از تعداد 357 هزار و 207 راي از استان قم به مجلس خبرگان راه يافت.
- غياثالدين طه محمدي با كسب 286 هزار و 623 راي و علي رازيني با 283 هزار و 821 راي از تعداد 747 هزار و 971 راي از استان همدان به مجلس خبرگان راه يافتند.
- سيد محمد شاهچراغ نيز از تعداد 298 هزار و 192 راي از استان سمنان حائز اكثريت آرا براي ورود به مجلس خبرگان شد.
***بنا بر آخرين گزارشها رحيم محمدي در ايلام و حسيني بوشهري در بوشهر بالاترين آراي انتخابات خبرگان اين استانها را به خود اختصاص دادهاند.
***براساس آخرين گزارش از ستاد انتخابات استانداري لرستان، آيتالله "سيد حسن طاهري خرمآبادي" و آيتالله "سيد محمد نقي شاهرخي" تاكنون بيشتر آرا را در انتخابات مجلس خبرگان كسب كردهاند.
به گزارش ايسنا- منطقه لرستان، با شمارش آراي صندوقهاي 1311 شعبه، آيتالله "سيد حسن طاهري" با 300 هزار و 961 رأي و آيتالله "سيد محمد نقي شاهرخي" با 224 هزار و778 رأي بيشترين آرا را به خود اختصاص دادهاند.
همچنين حجتالاسلام "علي محمد رضا تقوايي" با 57 هزار و 662 رأي و حجتالاسلام "مجيد حاجاتي" با 37 هزار و 656 رأي در رتبههاي بعدي قرار دارند.
تعداد تعرفههاي تحويل شده به شعبات اخذ راي 592 هزار و 701 عدد بوده كه 429 هزار و 445 برگ تعرفه به صندوقها ريخته شدهاست.
انتهاي پيام
نظرات