مشايي در جمع سفراي مقيم تهران اعلام كرد: احداث 1000 مركز تفريحي تا پايان برنامه چهارم توسعه افزايش اعتبارات تبليغات گردشگري تا سقف 10 ميليون دلار
اسفنديار رحيم مشايي تصريح كرد: مهمترين پيام همايش دوم تبيين سياستهاي دولت در صنعت گردشگري تحكيم دوستيها و نزديكي انسانيها به يكديگر است.
به گزارش خبرنگار گردشگري ايسنا، رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور در دومين همايش تبيين سياستهاي دولت در صنعت گردشگري با بيان اين مطلب افزود: همگان ميدانند كه صنعت گردشگري صنعتي بي بديل و تاثير گذار در ارتقاي سطح زندگي مردم جهان و يكي از راههاي موثر در مبارزه با فقر است.
وي با بيان اين كه كارشناسان سهم گردشگري در كسب درآمدهاي اقتصادي را 11 درصد و سهم آن در اشتغالزايي را تا 50 درصد اعلام كردهاند اظهار داشت: براي ايران كه ظرفيتهاي فراوان و توانمنديهاي جوهري خاص دارد در اين صنعت آيندهاي روشن و درخشان نويد داده ميشود.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور خطاب به سفراي كشورهاي حاضر در دومين همايش سياستهاي دولت در صنعت گردشگري خبر گفت: ما ميتوانيم در سايه دوستي و ملتها و در فضايي امر و شفاف به پيشرفتهاي بزرگ نائل شويم.
مشايي زندگي جهاني را يك ضرورت تمام عيار براي ايجاد روابط دولتها دانست و افزود: مردم ايران به واسطهي تاريخ كهن و مواريث فرهنگي و طبيعي فراوان خود در كنار منابع نفتي و اقتصادي و همچنين منابع انساني باهوش و پرتوان با اعتقادات شيعي، اميدوارترين ملت به آيندهاي روشن و درخشان هستند.
معاون رييس جمهور تصريح كرد: رييس جمهور و دولت به توسعهي روابط ملتها و دول مختلف به طور جدي معتقد است، و در اين ميان به نقش صنعت گردشگري در تحكيم اين روابط توجه ويژه دارد و آن را راهكار قطعي و مسلم ميداند.
مشايي با بيان اينكه قبل از انقلاب به صنعت گردشگري در ايران پرداخته نشده بود و در سالهاي پس از آن نيز با وقوع جنگ تحميلي اين فرصت از بين رفت، اظهار داشت: در دولتهاي اخير به ويژه دولت هشتم و نهم موضوع گردشگري با ارتقاي جايگاه سازماني و تغيير ديدگاههاي مديران همراه بود كه همين امر زمينهي توسعهي آن را در كشور فراهم كرد.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اذعان داشت: نخستين وظيفه ما در صنعت گردشگري شناسايي فرصتهاي گردشگري و تاريخي كشور در داخل و معرفي آنها به خارج از كشور بود كه خوشبختانه با سياستهاي جدي دولت نهم و ادامهي فعاليتهاي صورت گرفته در د ولت گذشته، به ويژه در خصوص نمونهي گردشگري زمينه و بستر مناسب براي اين امر ايجاد شد.
به گفتهي مشايي، 112 منطقهي نمونهي گردشگري به تصويب هيات دولت رسيده است كه اين تعداد به نحو 200 تا 250 منطقه خواهد رسيد.
معاون رييس جمهور با اشاره به سياستهاي اين سازمان، در توسعهي صنعت گردشگري يادآور شد: طرح ايجاد حداقل هزار مركز تفريحي و توريستي در سطح بينالمللي تا پايان برنامه چهارم توسعه به ويژه در نوار ساحلي و افزايش روشهاي تبليغاتي و اطلاع رساني گردشگري از جمله اهم برنامههاي اين سازمان است.
به گفتهي معاون رييس جمهور، اعتبارات تبليغات گردشگري در سال جاري به 10 ميليون دلار افزايش يافته كه اين امر موجب سرعت گرفتن توسعه اين صنعت خواهد شد.
مشايي همچنين با اشاره به حضور كشورمان در 20 نمايشگاه توريستي در سطح جهان خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه ايران در سالهاي گذشته تنها چهار تا پنج نمايشگاه گردشگري حضور مييافت، اما امسال علاوه بر حضور در نمايشگاههاي مختلف، برگزاري هفتههاي فرهنگي و فعاليتهاي جانبي گردشگري را نيز در دستور كار خود قرار داده است.
معاون رييس جمهور با بيان اين كه دولت مصمم است تا به توسعهي ايرانگردي در كنار افزايش تورهاي ورودي توجه داشته باشد، اذعان داشت: با در نظر گرفتن سهميههاي خاص سفر به ايران براي خبرنگاران، اصحاب رسانهها و همچنين ديپلماتهاي كشورهاي خارجي چهرهي واقعي ايران را به جهانيان معرفي ميكنيم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، با اشاره به تعريف 205 مسير داخلي براي توسعهي سفرهاي ارزان قيمت د ر كشور تاكيد كرد:طرح توسعهي گردشگري داخلي با توجه به علاقه مندي مردم ايران به سير و سفر به طور حتم با موفقيت همراه بود.
معاون رييس جمهور، در خصوص جلب سرمايهگذاران داخلي و خارجي در گردشگري كشورمان يادآور شد: دولت مصصم است براي تحقق دو هدف جدي كه شامل جذب سرمايهگذاري خارجي در داخل و همچنين جهت صدور خدمات فني و مهندسي به خارج به زودي يك سازمان كارآمد و فعال را تشكيل دهند.
به گفتهي وي، طرح جذب سرمايهگذاريها با اعتباري بالغ 950 ميليون دلار در شركت توسعهي گردشگري ايران طرحريزي شده كه در اين ميان به سهم بخش خصوصي نيز توجه ميشود.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، با بيان اين كه در يك سال گذشته نزديك به 500 ميليون دلار تسهيلات به بخش خصوصي ارايه شده است، تصريح كرد: اين تسهيلات در دو بخش احداثي و تجهيزاتي ارايه شده است.
به گفتهي وي، تعداد تختهاي اقامتي كشور كه هم اكنون معادل 151 هزار طرح برآورد شده است، با ارايه اين تسهيلات تا پايان سال 86 با 30 درصد رشد، به 50 هزار تخت ديگر به اين وضعيت افزوده ميشود كه در اين ميان 30 هزار تخت نيز از سوي شركت توسعهي گردشگري به اين ظرفيتها افزوده ميشود.
مشايي با اشاره به افزايش سهم اين سازمان در پرداخت يارانه به بخش خصوصي يادآور شد: امسال در پرداخت تسهيلات زود بازده و كوتاه مدت دولت در بخشها و صنايع مختلف رقمي بيشتر از 18 ميليارد دلار را اختصاص داده است كه سهم گردشگري نيز، قابل توجه است. ضمن آن كه بر اساس تفاهم نامهاي به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اجازه داده شده تا در حدود 1/6 ميليارد دلار يارانه به بخش خصوصي پرداخت كنند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در پايان خاطر نشان كرد: در حال حاضر كمتر از 1200 ميليارد تومان تقاضا براي سرمايهگذاري در گردشگري ايران موجود است كه با رقميمعادل 1/3 ميليارد دلار از پروژههاي كوتاه مدت و با طرحهاي دو سال و نيمه هزينه خواهد شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات