رييس پژوهشكدهي باستانشناسي: افزايش زمينهاي كشاورزي و توسعهي صنعتي تخريب آثار را سبب ميشوند
رييس پژوهشكدهي باستانشناسي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كاوش هفتتپه و محوطهي باستاني ابوسندوا را ازجملهي مهمترين پروژههاي باستانشناسي استان خوزستان دانست.
حسن فاضلي نشلي در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، اظهار كرد: ازجملهي برنامههاي در دست انجام استان خوزستان، كاوش در هفتتپه به سرپرستي دكتر مفيدي است كه او از جنبهي بينالمللي فردي موجه و شناخته شده است.
وي به كاوش تپهي باستاني ابوسندوا توسط هياتي از دانشگاه شيكاگو اشاره كرد و افزود: بهزودي مجوز تعيين حريم محوطهي باستاني جنديشاپور دزفول براي آغاز فعاليتهاي باستانشناسي صادر ميشود.
او گفت: پروژههاي درنظر گرفتهشده بايد هدفمند و پرسشمدار باشند و دربارهي آنها بتوان كار كرد؛ چراكه با كاوش صرف و كشف آثار كار را نميتوان پيش برد.
رييس پژوهشكدهي باستانشناسي تاكيد كرد: در سالهاي گذشته و پيش از انقلاب آمريكاييها، فرانسويها و در كل اروپاييها كاوشهاي بسيار جامعي را در منطقهي دشت خوزستان انجام دادهاند. لذا اگر ما بخواهيم پروژهاي را در خوزستان تعريف كنيم، بايد به محوطهها اشراف كامل داشته باشيم و در اينباره پروژههاي محدودي داريم.
وي يادآور شد: نخستين شهرهاي ايران در خوزستان بودهاند و اين منطقه در همهي دورهها در شكلگيري فرهنگ و تحولات فرهنگي، اجتماعي و سياسي ايران نقش اساسي داشته است.
فاضلي ادامه داد: خوزستان سرزمين بسيار مستعدي است و زمينهاي كشاورزي و شهركهاي صنعتي زيادي در اين استان ايجاد شده و در حال توسعهاند و افزايش زمينهاي كشاورزي و توسعهي صنعتي بهگونهاي تخريب آثار تاريخي را سبب ميشود.
او اضافه كرد: اميداورم براي حفظ و صيانت آثار تاريخي و محوطههاي باستاني اين استان، پژوهشهاي باستانشناسي در اين منطقه افزايش يابند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات