/وضعيت اسفناك طلسم سنگي همدان بهبود مييايد؟/ عضو كميتهي تشخيص نفايس آثار منقول: اگر شير سنگي در معرض آسيب باشد، به موزه ميتواند منتقل شود
يك عضو كميتهي تشخيص نفايس آثار منقول گفت: اگر شرايط شير سنگي بهگونهاي باشد كه اين اثر را در معرض آسيب و تخريب قرار دهد، به موزهي همدان ميتواند منتقل شود.
محمدرضا كارگر ـ مدير موزهي ملي ايران ـ در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: در صورت ادامهي آسيبها، با تهيهي مولاژ شير سنگي و قرار دادن آن در محل، اين اثر را به موزه ميتوان منتقل كرد.
وي توضيح داد: باستانشناسان بايد بررسي كنند كه آيا شير سنگي بخشي از يك بنا و مكملكنندهي يك مجموعه است يا خير؛ اگر اين اثر بخشي از يك مجموعه نباشد، انتقال آن مشكلي ندارد. ضمن آنكه اگر وجود آن در محل فعلي، تخريب بيشتر اثر را سبب شود، بايد انتقال يابد.
او با اشاره به اينكه ظاهرا اين اثر از مكان ديگري به محل فعلي منتقل شده است، اضافه كرد: دربارهي حفاظت بهتر از شير سنگي همدان، باستانشناسان و مرمتگران سنگ بايد نظر دهند.
اين عضو كميتهي تشخيص نفايس آثار منقول يادآور شد: ضوابط حاكم بر نفايس منقول تدوين شده است و مسؤولان استان همدان و ديگر استانها، آثار ارزشمند خود را به اين كميته ميتوانند پيشنهاد كنند.
بنا بر روايتي، در گذشته دو شير سنگي دروازهي شهر همدان را مشخص ميكردند و ازجملهي آثار بينظير حجاري ايرانيان محسوب ميشدند؛ اما هجوم اقوام مختلف به اين شهر و بيتوجهيهاي چندساله، نشان قدرت و ابهت مردمان اين ديار را به تكهسنگي بيقواره و بيشباهت به آنچه بوده، تبديل كرده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات