باستانشناسان رد پاي انسان نخستين را در گيلان دنبال ميكنند
گروه بررسي، شناسايي و مستندسازي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گيلان، قديميترين استقرار بشر نخستين را در اين استان شناسايي و مستندسازي کرده است.
ولي جهاني ـ سرپرست ادارهي بررسي، شناسايي و مستندسازي ـ با بيان اين مطلب در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در گيلان، يادآور شد: کشف دو غار باستاني و جمعآوري مواد فرهنگي مانند ابزارهاي سنگي و جمجمهي خرس مربوط به دورهي پارينهسنگي باستانشناسان را مجبور كرد، تا مطالعات و پژوهشهاي جديدي را دربارهي فرهنگ و تمدن استقرارهاي نخستين انسان در گيلان و در داخل غارها آغاز كنند.
وي افزود: رشتهکوههاي البرز و دامنههاي آن از لحاظ مطالعات دورهي پارينهسنگي يکي از مناطق مستعد و جالب توجه ايران به شمار ميروند؛ ولي تاكنون بيشتر مطالعات انجامشده به دورهي پارينهسنگي و به غارهاي باستاني کمربند و هوتو بهشهر متعلق بودهاند.
اين باستانشناس ادامه داد: اگرچه در طول سالهاي اخير غار جديدي متعلق به دورهي پارينهسنگي در ناحيهي مازندران شناسايي شده است، اما بيشتر کاوشهاي باستانشناسي صورتگرفته توسط پژوهشگران داخلي و خارجي به گورستانهاي باستاني مربوط بودهاند.
جهاني گفت: متاسفانه کاوشهاي باستانشناسي براي دستيابي به اطلاعات جديد دربارهي رد پاي بشر نخستين در گيلان انجام نشده است.
وي اضافه كرد: کشف دو غار باستاني دربند که در فهرست آثار ملي هم ثبت شدهاند و شناسايي رد پاي انسان نخستين در داخل اين غارهاي باستاني سبب شد که گروه بررسي و شناسايي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گيلان با همکاري متخصصان گروه پارينهسنگي موزهي ايران باستان تا حدي از راز نهفتهي انسان نخستين در گيلان بتوانند پرده بردارند.
غارهاي باستاني دربند در جنوب روستاي سيدشت و در ارتفاعات عمارلوي رودبار قرار گرفتهاند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات