«طرح ملي گردشگري همچنان در ابهام» معاون مركز تحقيقات جغرافيايي و برنامهريزي گردشگري: دستاندركاران طرح ملي گردشگري به جاي اصلاح، طرح را رها كردند!
معاون مركز تحقيقات جغرافيايي و برنامهريزي گردشگري گفت: مديران سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در دورههاي مختلف رفع مشكلات و اصلاح طرح ملي گردشگري را پيگير نبودهاند.
دكتر اسماعيل قادري در گفتوگو با خبرنگار گردشگري ايسنا، افزود: اگر طرح ملي گردشگري با تغيير مديران سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري پس از اين كه سازمان مديريت و برنامه ريزي نيز آن را تاييد نكرده بود.، اصلاح و بازنگري ميشد، اكنون قابل اجرا بود، در حالي كه مديران اين سازمان پيگير اصلاح طرح ملي گردشگري نبودهاند.
وي خاطرنشان كرد: طرح ملي گردشگري كه قرار بود سال 80 ارايه شود، يك سال پس از آن تهيه و به سازمان مديريت و برنامه ريزي ارايه شد، اما مجريان آن پس از اين كه اين سازمان آن را تاييد نكرد، به جاي رفع مشكل طرح را رها كردند.
عضو هيات علميدانشگاه علامه طباطبايي تغيير مديريتها در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري را از مهم ترين عوامل رهايي طرح ملي گردشگري دانست و اظهار كرد: مرعشي، رييس وقت سازمان تازه ادغام شدهي ميراث فرهنگي و گردشگري به طرح ملي گردشگري كاري نداشت و علاوه بر بي اعتنايي به طرح، آن را رها كرد و در زمان او فعاليتها بدون برنامه انجام ميشد.
معاون مركز تحقيقات جغرافيايي و برنامهريزي گردشگري افزود: رييس بعدي اين سازمان نيز در روزهاي ابتدايي مسووليتش اعلام كرد كه راه رييس قبلي را ادامه ميدهد، اما نه تنها اين اتفاق نيفتاد، بلكه عملكرد او تاكنون 180 درجه با سياست مرعشي متفاوت بوده و همچنان برنامه و چهارچوب اصلي براي توسعهي گردشگري وجود ندارد.
قادري تصريح كرد: سياست مديران سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تا امروز نشان ميدهد كه هر كسي بر اساس سليقهي شخصي و نه برنامهي اصلي و راهبردي عمل ميكند.
وي گفت: سياستها در بخش گردشگري سليقهاي است و بدون برنامهي راهبردي پيش ميرود، در حالي كه توسعهي اين صنعت بدون برنامهي اصلي امكان پذير نيست و به نيروهاي متخصص نياز دارد.
معاون مركز تحقيقات جغرافيايي و برنامهريزي گردشگري در ادامه با رشد قارچ گونهي مناطق نمونهي گردشگري در هر استاني اشاره كرد و گفت: در دنيا مناطق نمونهي گردشگري بر اساس معيار و سوابق خاصي طي بررسيهاي بلند مدتي انتخاب ميشوند، در حاليكه اين مناطق در كشور ما پيشنهادي بودهاند و بدون برنامه انتخاب و تعيين ميشوند.
وي ادامه داد: طرح ملي گردشگري درست و غلط با صرف بودجهي كلان و با كمكهاي بينالمللي تهيه شده و اكنون در كتابخانه خاك ميخورد.
عضو هيات علميدانشگاه علامه طباطبايي ابراز كرد: اطلاعات طرح ملي گردشگري به صورت مكتوب يافت نميشود يا در انحصار افراد خاصي است، لذا بايد اتفاقي روي دهد تا اطلاعات طرحي كه ميلياردها تومان براي آن هزينه شده، خارج نشود.
معاون مركز تحقيقات جغرافيايي و برنامهريزي گردشگري در نقد طرح ملي گردشگري گفت: اين طرح با مديريت كارشناسان ونيروي انساني توانا و متخصصي تهيه نشده بود كه اين از مهمترين نقايص آن محسوب ميشد، همچنين مشاور خارجي طرح ملي گردشگري نيز از جزييات و شرايط ايران اطلاعات كاملي نداشت.
قادري افزود: طرح ملي گردشگري فاقد قواعد تئوريك عملي است و در حالي كه گردشگري پايدار محور اين طرح بوده، ولي هيچ يك از شاخصهاي پايداري در آن وجود ندارد.
وي نبود چهارچوب، محتوا اطلاعات و آمار را از ديگر مشكلات اين طرح برشمرد و اظهار كرد: در طرح ملي گردشگري به دليل نبود آمار و اطلاعات مناسب در بخش گردشگري آمارسازي شد و در آن دوره آمارها و برنامه ريزيها بيشتر بر اساس حدس و گمان كارشناسان تهيه كننده بود.
اين استاد دانشگاه گفت: اين طرح با چنين مشكلاتي تهيه شده، حال بايد پرسيد اين طرح چگونه قابليت اجرايي دارد؟.
قادري تصريح كرد: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در اصلاح و بازنگري طرح ملي گردشگري بايد به اين سوال و به خصوص استفاده از نيروي انساني متخصص با تجربه و كارشناس توجه كند، در غير اين صورت طرح ملي گردشگري همچنان غير اجرايي ميماند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات