با انتقال روستاي سرابكلان، رازهاي پنهان شهري ساساني آشكار ميشوند
مدير كل ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري استان ايلام گفت: با انتقال روستاي سرابكلان كه اكنون روي شهر تاريخي سيروان قرار دارد، رازهاي پنهان اين شهر دورهي ساساني آشكار ميشود.
فريدون محمدي با بيان اين مطلب به خبرنگار بخش ميراث فرهنگي ايسنا در ايلام، اظهار داشت: شهر تاريخي سيروان كه به دورهي ساساني و اوايل دورهي اسلامي تعلق دارد از نظر موقعيت جغرافيايي شباهتهاي زيادي با شهر تاريخ سيمره در درهشهر دارد؛ اما متاسفانه در گذشته، دو روستا روي عرصهي اين شهر تاريخي بنيان گذاشته شدند كه با گذشت سالها، بخشهايي از عرصهي اين شهر تاريخي بهدليل ساخت و ساز تخريب شده است.
وي اظهار كرد: با توجه به فعاليتهاي گستردهي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در سالهاي گذشته براي حفاظت از اماكن و بناهاي تاريخي هرگونه ساخت و ساز و دخل و تصرفي در آن روستا ممنوع و با تخلفهاي بهوجود آمده، بهشدت برخورد شده است.
محمدي افزود: اين محدوديتها و ممنوعيتهاي ايجادشده، مشكلاتي را براي مردم پديد آورده و سبب شده است كه از سال گذشته، برنامهي جابهجايي روستا در دستور كار اين اداره و دستگاههاي متولي قرار گيرد كه پس از هماهنگي با مردم روستا در روزهاي آينده، مكان جديد روستا مشخص ميشود.
وي با بيان اينكه روستاي سرابكلان بهدليل جاذبههاي تاريخي و طبيعي بهعنوان روستاي نمونهي گردشگري استان شناخته ميشود، گفت: با توجه به اينكه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خريد عرصهي اين شهر تاريخي را تقبل كرده است، در صورتي كه مقدمات كار از جمله صدور اسناد مالكيت ساختمانها و زمينها و مكان انتقال روستا مشخص شود، امسال زمينهاي اين عرصهي تاريخي خريده ميشوند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات