رسانههاي غربي منتشر كردند: براي تصويب قطعنامهاي در شوراي امنيت، 3 كشور اروپايي مجموعهاي از "چماق و هويج" را براي ايران تدارك ميبينند
خبرگزاري رويتر به نقل از ديپلماتها نوشت كه مقامات اروپايي روز سهشنبه بر روي مجموعهاي جديد از «هويج و چماق» براي ايران با يكديگر مذاكره كردند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين خبرگزاري انگليسي افزود: مديران سياسي آمريكا، روسيه، چين، انگليس و فرانسه و آلمان به سه كشور اروپايي اجازه دادند مجموعهاي از مشوقها و مجازات براي ايران را تا روز دوشنبه آماده كند.
آنها قصد دارند پس از آن كه شوراي امنيت قطعنامهاي را كه از ايران ميخواهد فعاليتهاي هستهيي را متوقف سازد به تصويب رساند، اين مجموعه جديد را به ايران پيشنهاد كنند.
كاندوليزا رايس، وزير امور خارجهي آمريكا از اين رويكرد جديد حمايت كرد و گفت: آمريكا همواره از تلاش روسها و اتحاديهي اروپا براي قرار دادن راهي در اختيار ايران براي برآوردن خواستههايش براي برنامهي هستهيي غيرنظامي حمايت كرده است.
وي در كنفرانس خبري گفت كه هدف، ارايهي مشوق به تهران نيست، بلكه انتخاب ميان دو چيز است كه يكي به تعادل بينالمللي و ديگري به انزوا ميانجامد.
بر اساس اين گزارش، اروپاييها قصد دارند با وجود مجموعهي پيشين كه سه كشور اروپايي سال گذشته به تهران ارايه كردند، اين بار آمريكاييها، روسيه و چين را نيز به عنوان شركا با خود همراه سازند.
اين گزارش به نقل از يك ديپلمات نوشت: تعهداتي مشخص ارايه خواهد شد مبني بر اين كه اگر مشوقهاي سياسي و اقتصادي، تهران را به رها كردن فعاليت مربوط به سلاح هستهيي متقاعد نكرد، از اعمال تحريم عليه اين كشور حمايت شود.
مارگارت بكت، وزير امور خارجهي انگليس به خبرنگاران گفت: مشخص خواهد شد كه ماشهها چه هستند.
وي افزود: ايرانيها بايد متوجه شوند كه نياز دارند اين كار را انجام دهند. راههايي وجود دارد كه آنچه را كه ميگويند خواستار آن هستند، بايد طي كنند.
به گزارش ايسنا، بر اساس اين گزارش، سرگئي لاوروف، وزير امور خارجهي روسيه به مخالفت با حمايت از گامهاي سختتر ادامه داد و مذاكرات جديد ايران سه كشور اروپايي را خواستار شد.
وي به خبرنگاران گفت: عبارت هويج و چماق را دوست ندارم و ترجيح ميدهم دربارهاي پيشنهاداتي مختلفي صحبت شود كه جايگزيني مثبت را نشان خواهد داد.
فيليپ دوستبلازي، وزير امور خارجهي فرانسه نيز گفت: اگر ايران با جامعهي بينالمللي همكاري كند، ميتواند با دريافت مجموعهاي جاهطلبانه در زمينهي انرژي هستهيي غيرنظامي، تجارت، فنآوري و امنيتي جايزه بگيرد.
آمريكا پيشتر با پيشنهاد جديد به ايران مخالفت كرده و بر اقدام جدي شوراي امنيت تاكيد كرده بود.
ديپلمات ديگري گفت: واشنگتن معتقد است ايران فقط به معيارهاي اجبار پاسخ ميگويند و بنابراين نسبت به هر گونه پيشنهاد جديد به ايران ترديد دارد.
نشست روز دوشنبهي وزيران امور خارجهي 1+5 نتيجهاي نداشت و مقامات انگليسي و آمريكايي گفتهاند كه انتظار ندارند در هفته جاري قطعنامه به راي گذاشته شود.
روزنامهي تلگراف به نقل از يك ديپلمات نوشت: ديپلماتهاي انگليس، فرانسه و آلمان اكنون در حال تدوين فهرستي از مزايا و تحريمهاي ممكن هستند.
در همين حال به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران روزنامهي تايمز نيز نوشت: جان ساورز، مدير سياسي وزارت امور خارجهي انگليس به همراه همتايان فرانسوي و آلمانياش فهرستي از ايدهها از جمله دسترسي به فنآوري هستهيي صلحآميز ، تجارت و احتمالا حتي تضمينهاي امنيتي كه احتمال از سوي آمريكاست را آماده خواهند كرد.
مقامات انگليسي به نوبهي خود گفتهاند كه تمركز بر روي مجموعهي مشوقها، شامل پيشنهادات جديد اروپا به ايران براي دسترسي به برق هستهيي غيرنظامي است.
خبرگزاري آسوشيتدپرس نوشت، نمايندگان آمريكا، روسيه، چين، انگليس و فرانسه به همراه آلمان روز سهشنبه در نشستي توافق كردند پيامدهاي ممانعت از توقف غنيسازي اورانيوم و مزاياي رها كردن آن را به ايران اطلاع دهند.
اين گزارش به نقل از يك مقام اروپايي كه خواست نامش فاش نشود، نوشت: اين مجموعه در حاشيهي نشست اتحاديهي اروپا در بروكسل كه روز دوشنبه برگزار ميشود، به وزيران امورخارجهي اتحاديهي اروپا ارايه خواهد شد و اگر تصويب شود به دولت ايران عرضه ميشود.
با اين حال خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا گفت كه ممكن است روز دوشنبه براي اين كار اندكي زود باشد.
اين گزارش به نقل از فرانك والتر اشتاين ماير، وزير امور خارجهي آلمان كه روز دوشنبه صحبت كرده بود، نوشت: در روزهاي آينده يك بار ديگر همان طور كه در تابستان گذشته اين كار را كرديم، براي ايران مشخص ميكنيم در صورت پايبندي به درخواستهاي جامعهي بينالمللي چه مزايايي را دريافت خواهد كرد و امكانات همكاري بيشتر چه خواهد بود.
يك مقام اروپايي گفت: اين مجموعه احتمالا امنيت انرژي و برق هستهيي غير نظامي را شامل خواهد شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات