ضوابط ترخيص اقلام دارويي همراه مسافر و مرسولات پستي اعلام شد.
به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كرد: ورود و ترخيص هر نوع دارو، ماده اوليه و ماده بستهبندي دارويي وارداتي توسط افراد حقيقي و حقوقي (اعم از بخش خصوصي يا دولتي ) مستلزم اخذ مجوز از وزارت بهداشت است.
ترخيص فرآوردههاي دارويي به عنوان مصرف شخصي صاحب كالا و با ارائه مدارك پزشكي يا نسخه پزشك معالج مجاز است.
ترخيص فرآوردههاي دارويي بر اساس فهرست رسمي دارويي كشور انجام ميگيرد ، ليكن در خصوص داروهاي خارج از اين فهرست، ملاك ترخيص، عرضه آن در بازار دارويي كشور سازنده و ارائه گواهي يا نسخه پزشك معالج داخلي يا خارجي خواهد بود.
همچنين مقدار قابل ترخيص هر فرآورده دارويي براي مصرف حداكثر سه ماه يك فرد مجاز است كه از سوي كارشناس اداره كل نظارت بر امور دارو و مواد مخدر با توجه به نوع و موارد استعمال دارو محاسبه و تعيين ميشود.
بستهبندي كليه اقلام دارويي بايد اصلي، سالم و داراي اطلاعات لازم بر روي برچسب باشد. اگر اين اطلاعات به زبان جز فارسي و يا انگليسي درج شده باشد، در صورت درخواست، ارائه ترجمه رسمي آن الزامي خواهد بود.
ترخيص فرآوردههاي دارويي به منظور ارائه به وزارت بهداشت و يا مصارف تحقيقاتي در صنايع داروسازي با مراكز تحقيقاتي و پژوهشي دارويي كشور مستلزم ارسال درخواست كتبي به اين اداره كل و صدور مجوز كتبي ترخيص است.
ترخيص داروهاي اهدايي براي مراكز درماني دولتي و خيريه فقط با مجوز كتبي اداره كل نظارت بر امور دارو و رعايت ضوابط مربوط امكان پذير است.
ترخيص مواد اوليه دارويي به عنوان نمونه براي مصارف تحقيقاتي در صنايع داروسازي يا مراكز تحقيقاتي و پژوهشي دارويي كشور با ارائه گواهي آناليز ماده به نماينده اداره كل نظارت بر امور دارو امكان پذير است، ورود و ترخيص داروهاي تحت كنترل (مخدر، روانگردان، و بيهوشي) مجاز نيست، ورود و ترخيص اقلام دارويي با قابليت مصرف در سقط جنين بدون مجوز كتبي اداره كل نظارت بر امور دارو مجاز نيست، ورود و ترخيص اقلام دارويي با قابليت سوء مصرف در دوپينگ و بدنسازي بدون مجوز كتبي اداره كل نظارت بر امور دارو مجاز نيست، ورود و ترخيص اقلام دارويي كه به دليل بروز مشكلات يا عوارض جدي از سوي مراجع ملي و بينالمللي دارويي غير قابل مصرف اعلام شده است، مجاز نيست.
نمايندگان اداره كل نظارت بر دارو مستقر در گمركات پس از كنترل و تطبيق اقلام دارويي با فهرست نام و مقادير آنها از سوي ارزيابان گمرك برسند كالا درج ميشود، اقدام خواهند كرد.
اظهار نظر نماينده اداره كل نظارت بر دارو صرفا جهت ورود كالا بوده و كيفيت آن مورد تاييد قرار نميگيرد لذا در صورت بروز عوارض ناشي از مصرف داروي ترخيص شده، مسووليت آن به عهده صاحب كالا خواهد بود.
انتهاي پيام
نظرات