/اصفهان؛ پايتخت فرهنگي جهان اسلام/ نشست «پايتخت فرهنگي جهان اسلام، وفاق جمعي و توسعه شهري» برگزار شد
نخستين نشست ماهانه تخصصي - پژوهشي با عنوان «پايتخت فرهنگي جهان اسلام، وفاق جمعي و توسعه شهري» برگزار شد.
اسماعيلي - مسوول برگزاري اين همايش - در حاشيه اين نشست با بيان اينكه هدف اصلي اين همايش كه بههمت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي و مركز همانديشي توسعه استان اصفهان برگزار ميشود، تشكيل يك گردهمايي علمي با موضوع ويژگيهاي فرهنگي و توسعه اصفهان در ابعاد فرهنگي، اجتماعي و برنامهريزيهاي شهري است، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: هدف از اين گردهمايي كه با حضور صاحبنظران و انديشمندان مطلع درباره اصفهان برپا شده، آن است كه بتوانيم گفتوگوهاي علمي ترتيب دهيم و با استفاد از مطالعات و تحقيقاتي كه انجام شده در واقع راهكارهاي مناسبي را براي اجراي برنامههاي آينده اصفهان ارايه دهيم. اين نكته وقتي اهميت بيشتري پيدا ميكند كه اصفهان امسال به همراه شهر حلب بهعنوان يكي از مراكز فرهنگي جهان اسلام شناخته شده است.
وي افزود: يكي از مقولههايي كه از ديرباز مورد توجه مكاتب و انديشههاي اسلامي بود، مقوله فرهنگ است كه در دهه سوم 1980 در كشورهاي پيشرفته و توسعهيافته بيشتر مورد توجه قرار گرفته است. در سال 2005 شهر مكه بهعنوان تنها مركز فرهنگي جهان اسلام شناخته شد و در سال 2006 سه شهر از بعد آسيايي، آفريقايي و عربي معرفي شدند كه از بعد آسيايي، شهر اصفهان و از بعد عربي شهر حلب - واقع در سوريه - انتخاب شدند.
معاون پژوهشي ادارهي كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان ادامه داد: شهر اصفهان بهدليل حضور سياحان و جهانگردان و با داشتن علم و هنر و معماري و همچنين از نظر فلسفه وعرفان و جنبههاي هنري بهعنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام شناخته شده است. بههمين دليل، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي، هر ماه يك سري نشستهاي علمي و تخصصي را با حضور صاحبنظران، متفكران و پژوهشگران برگزار ميكند.
وي افزود: مهمترين مساله حايز اهيمت وفاق جمعي است. اگر طرح كلانشهري در هر بعد ساختاري و فرهنگي اجرا بشود، يكي از موضوعهاي مهم، وفاق جمعي اصفهان است. به مركز تفريحي اصفهان بهعنوان يك فرهنگ متغير نگاه ميشود و شهر اصفهان در توسعه ساختاري از لحاظ مالي و رفاهي رتبه اول را داراست .
او اين نكته را تاييد كرد كه روند توسعه شهر اصفهان يك توسعه نامتوازن و ناهماهنگ است كه با تاكيد بر بعد ساختاري توسعه و ابعاد مساوي آن صورت گرفته و مبتني بر حضور معنوي شهروند در برنامه توسعه شهري نبوده است.
اسماعيلي خاطرنشان كرد: عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام براي شهر اصفهان يك فرصت رقابتي است؛ نه انحصاري.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات