استان تهران جدا از جاذبههاي تاريخي، طبيعي و موزههاي فراواني كه به عنوان پايتخت در دل خود جا داده، در حوزه توريسم زيارتي نيز حايز اهميت فراوان است كه متاسفانه تاكنون پتانسيل اين حوزه مغفول واقع شده است.
اين در حاليست كه بيشتر كارشناسان گردشگري بر اين باورند كه با ساماندهي و تغييران جزوي در فضاهاي پيراموني مي توان امامزادههاي كشور را بهيكي از پرجاذبهترين مكانهاي گردشگري تبديل كرد.
سرويس حج و زيارت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در همين راستا امامزادههاي استان تهران را معرفي ميكند.
امام زاده صالح
بقعه امامزاده صالح در تجريش تهران قرار دارد . گنبد كاشي كاري شده اين بنا چندين بار مرمت و بازسازي شده و سرانجام در سال 1368 به طور كلي تخريب و با كاشي جديد بازسازي شده ضريح اوليه آن از چوب ساخته شده بود، ولي بعدها از نقره و كتيبههاي اطراف آن با آب طلا منقوش ومزين شده است.
حرم اين بنا داراي ابعاد 5/6 * 6 متر است.
به گزارش ايسنا امامزاده صالح كتيبهاي به تاريخ 700 هجري.قمري داشت كه در تعميرات مدخل ساختمان از ميان رفت. در حمله مغول بناي امامزاده بناي امامزاده يكسره از بين رفته بود، اما بانيان خير آن را برپا داشتند.
مرحوم مصطفوي مينويسد: " اين بناي چهار گوش بزرگ و محكم تصور ميرود مربوط به قرن هفتم هجري يا هشتم باشد و در كنار آن درخت چنار كهنسال در آبادي بزرگ تجريش واقع شده است .
هلاكو ميرزا فرزند فتحعلي شاه قاجار در سال 1201 باني تعميرات و تزيينات آن شده نقاشيهاي آن و اصلاحات داخلي حرم و احداث گنبد و كاشي كاري آن را انجام داده است . طبق كتبيه موجود در بنا مدفن " صالح برادر امام هشتم " ميباشد . در سال 1323 خورشيدي مرحوم حسن فداكار باني تغييرات و نصب كاشي مجدد در گنبدان شد . " در سالهاي اخير تعميرات اساسي در بنا و صحن اين امامزاده انجام شده است.
در گورستان امامزاده صالح در كنار بقعه امامزاده صالح، شخصيتهايي چون ميرزا حسن خان موتمن الملك ، ميرزا حسن خان مشيرالدوله پيرنيا ، دكتر حشمت و .... آرميدهاند.
امامزاده سيد نصرالدين
اندكي بالاتر از ميدان محمديه بقعه سبز رنگي خودنمايي ميكند كه منسوب به مدفن نصرالدين از فرزندان امام سجاد (ع) است. اين بنا مشتمل بر حياط امامزاده درخيابان كشيهاي دوره پهلوي اول از بين رفت، بقعه اين بنا متعلق به سال 993 ه.ق است در كتبيهي چوبي طويلي به خط ثلث حك شده است.
امام زاده حسين ورامين
بناي امام زاده حسين معروف به شاهزاده حسين نزديك مسجد جامع ورامين واقع است. ساختمان موجود تنها ته رنگي از بناي با شكوه اوليه را كه متعلق به قرن هشتم ه.ق است، بر خود دارد، بيشترين آثار باقي مانده از بناي اصلي ، در محراب نفيس آن به چشم ميخورد.
انتهاي پيام
نظرات