«شيطانشناسي» در او يك فرشته بود شيوه كارزار با شيطان...مردم و تلويزيون خواهان سريالهاي ديني جذاب ...و دلايل به تصوير كشيدن چهرهي شيطان در قالب يك زن
دومين ميزگرد «شيطانشناسي» و بررسي نقش شيطان در زندگي انسان، با حضور برخي از عوامل سريال
«او يك فرشته بود» در شبكه دو سيما برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا، عليرضا افخمي كارگردان سريال « او يك فرشته بود» در پاسخ به پرسشي درباره به تصوير كشيدن چهرهي شيطان در قالب يك زن، متذكر شد: در اين سريال شيطان را از ابتدا به صورت مردانه ميبينيم و اگر چه در اواسط خود را در چهره يك زن نشان ميدهد، اما در پايان داستان نيز صورتي مردانه از شيطان به تصوير كشيده شده است.
حجتالاسلام بهشتي نيز در پاسخ به اين پرسش كه آيا شيطان براي وسوسه انسان از حضور ياران خود بهره ميگيرد، تصريح كرد: در قرآن شيطان منحصر به ابليس مشهور نيست، بلكه به دو دسته شيطان جن و انس تقسيم ميشود. همچنين شيطان انس بر شيطان و جن مقدم شناخته شده است و شرش بيشتر است.
به گفته وي شيطان دار و دسته دارد و واكنشش هم سريع است.
دكتر حجت الاسلام نجارزادگان نيز در پاسخ به اين پرسش كه از كجا بايد دفاع در مقابل شيطان را آغاز كرد، اظهار كرد: مباحث را ميتوان به دو بخش عمده شيطانشناسي و شيوه كارزار با شيطان تقسيم كرد. شيطان با سرنوشت و گوهر جان ما سر وكار دارد. او ميداند كه انسان در پناهگاه خدا ميتواند سالم بماند. بنابراين ميكوشد اين رابطه را قطع كند و بيشترين وسوسه را صرف نماز ميكند. اگر انسان از طريق نماز با خدا پيوند برقرار كند و در خط مخلصين قرار بگيرد، آن وقت است كه شيطان ديگر نميتواند او را وسوسه كند.
حسن جوهرچي، بازيگران سريال « او يك فرشته بود» در ادامه صحبتهاي دكتر نجارزادگان خاطرنشان كرد: شيطان در مقابل مخلصين دست بسته ميشود.
حتي آقاي پورحسين، مدير شبكه دو سيما نيز اصرار داشتند اين مساله در ميزانسن سريال « او يك فرشته بود» گنجانده شود.
عليرضا افخمي نيز در اين خصوص گفت: بيشترين تاكيد ما و آقاي برازش (مشاور مذهبي سريال او يك فرشته بود) اين بود كه نشان دهيم شيطان خصوصا در ماه مبارك رمضان دست بسته ميشود. چنين موقعيتي فرصت خوبي را فراهم ميكرد تا به بينندهها تذكر بدهيم كه از موقعيت اين ماه بهتر استفاده كنند.
عليرضا برازش، مشاور مذهبي سريال « او يك فرشته بود» با اشاره به عنصر اختيار در وجود انسان، متذكر شد: با بسته شدن دست و پاي شيطان، قدرت مبارزه او كم ميشود. اما باز هم انسان است كه اختيار دارد و در مقابل شيطان دست و پا بسته هم ميتواند گناه كند. همچنين اين انسان است كه ميتواند بر شيطان در قويترين حالتش هم پيروز شود.
حجتالاسلام بهشتي درباره برنامههاي شيطان براي نفوذ در انسان اظهار كرد: بايد توجه داشت كه شيطان منحصر به ابليس نيست بلكه ممكن است شيطانكي باشد كه صورتك انسان دارد و در صحنه كارش را انجام ميدهد. اولين وظيفه ما اين است كه زمينههاي حضور شيطان در انسان را شناسايي كنيم.
به گفته وي خلوت كردن با نامحرم، معاشرت با رفيق ناسالم، خدا فراموشي و... از جمله بسترهايي است زمينه حضور شيطان را فراهم ميكنم.
دكتر نجارزادگان با بيان اين كه هر كس در هر سطحي در تيررس وسوسههاي شيطان است، ادامه داد: به همين دليل است كه مدام در نماز ميگوييم خدايا ما را به راه راست هدايت فرما.
نبايد فكر كنيم كه شيطان با ما صلح ميكند، بلكه قسم خورده كه ما را فريب دهد و با تمام قدرت پاي اين قسم ايستاده است. هيچ كس نميتواند به خود اعتماد كند كه شيطان ديگر با او كاري ندارد. جوانان ما بايد بدانند كه يك سجده آنها در پيشگاه خدا آنها را به عرش ميبرد. بنابراين هرگز نبايد احساس كنيم كه در مقابل دشمن ضعيف هستيم بلكه با توكل به خدا قطعا شيطان در مقابل ما ضعيف خواهد بود.
در بخش ديگري از اين نشست عليرضا برازش ساخت سريالهايي جذاب ديني را به ارائه طرحهاي مناسب از سوي نويسندگان منوط دانست و افزود: نميتوان موضوعي تكراري را مطرح كرد. تعليق قصه بايد به گونهاي باشد كه انتهاي داستان لو نرود.
وي ادامه داد: ما تعداد گناهان و عرصههاي ارتكاب گناه را ميدانيم ولي درآوردن آنها در قالب داستاني طولاني، دشوار است. بايد به نويسنده محترم سريال « او يك فرشته بود» (كاظميپور) و آقاي افخمي آفرين گفت.
به گفته مشاور مذهبي سريال « او يك فرشته بود» سازمان صدا و سيما و مردم خواهان ساخت سريالهاي ديني جذاب هستند اما ظرفيت فرهنگي اين كشور نيز محدود است.
عليرضا برازش با طرح اين سوال كه چند نويسنده در كشور داريم كه سريالهاي مذهبي را قالبي جذاب ارائه دهند، تصريح كرد: سريالهاي مذهبي مردان آنجلس، امام علي(ع) و مريم مقدس اگر چه بسياري تاثيرگذار هستند، اما پايانشان لو رفته است.
مدير شبكه اول سيما دانش آموختگان هنرهاي نمايشي را به حضور در عرصه ساخت كارهاي ديني فراخواند و افزود: علاوه بر صدا وسيما، عرصههاي سينما و تئاتر نيز آماده پذيرش كارهاي مذهبي هستند. موفقيت سريالهاي مذهبي در رمضان امسال و سال گذشته نشان داد كه مردم با دين قهر نيستند.
عليرضا افخمي نيز در پاسخ به اين پرسش كه آيا مجددا به سراغ ساخت سريالهايي مشابه «او يك فرشته بود» خواهد رفت يا خير، گفت: ساخت چنين موضوعاتي جسارت ميخواهد واز بسياري جهات ترسناك است.
ظرف جذاب نمايشي را در رسانهاي كه به لحاظ مادي و معنوي بسياري با ارزش است بايد صرف چنين كارهايي كرد.
اين كارگردان ادامه داد: مفاهيم ديني واخلاقي در زمره مهمترين موضوعات قرار ميگيرند كه رفتن به سمت آنها بسيار سخت و مخاطرهآميز است نگارش فيلمنامههاي مذهبي بايد مبتني بر پژوهش باشد.
عليرضا افخمي در پايان خاطرنشان كرد: علاقمنديام براي گفتن حرفهاي مذهبي و جسارتم در راه ساخت اين سريالها همچنان باقي و حتي بيشتر شده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات