/ضيافت افطار در دانشكدهي ادبيات دانشگاه تهران/ حسامالدين علامه: اگر دير بجنبيم از هويت انجمن اسلامي چيزي باقي نميماند
ضيافت افطاري ادوار انجمن اسلامي دانشجويان دانشكدهي ادبيات دانشگاه تهران شب گذشته برگزار شد كه در آن «صادق ايينهوند» سخنران جلسه به بررسي فعاليت انجمن اسلامي دانشجويان در بستر زمان پرداخت.
«داوود دشتياني» دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشكدهي ادبيات دانشگاه تهران نيز در اين مراسم بر نياز به تشكيل جلساتي با حضور گذشتگان انجمن اسلامي دانشجويان براي شناخت تاريخچهي آن تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، در اين ضيافت افطاري، «وليالله شجاعپوريان» رييس فراكسيون اقليت مجلس شوراي اسلامي، دكتر «منوچهر اكبري» معاون فرهنگي بنياد حفظ و نشر آثار حضرت امام(ره) و دكتر «غلامحسين زرگرنژاد» عضو شوراي فرهنگي دانشگاه تهران نيز حضور داشتند.
«مجيد حاجي بابايي» عضو طيف علامهي دفتر تحكيم در اين مراسم با تاكيد بر استفاده از تجربيات گذشتگان، گفت: هر چه زمان گذشته است شاهد اين بوديم كه يك نوع احساس شرمندگي بابت احساس ديني بودن و مسلمان بودن در انجمن اسلامي به وجود آمد! شايد بد دفاع كردن از دين و عملكردهاست كه به نام دين را در آن موثر دانست.
وي حضور اساتيد را در حل آنچه كه بحران هويت در انجمنهاي اسلامي ناميد موثر دانست.
در ادامهي اين مراسم «حسامالدين علامه» دبير انجمن اسلامي با اشاره به سابقهي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران و دغدغههاي ايجاد آن، گفت: مقابله با اباههگري در فضاي دانشگاه از انگيزههاي ايجاد انجمن اسلامي بود. برپايي كلاسهاي آشنايي با قرآن و نهجالبلاغه و برپايي نماز جماعت نيز در مرحلهاي از تاريخ انجمنهاي اسلامي مورد توجه بوده است.
علامه گفت: حاكميت تفكر اسلام سياسي و انقلابي دكتر شريعتي و حضرت امام(ره) در دانشگاه و انجمنهاي اسلامي مرحلهاي ديگر از مراحل طي شده در انجمنهاي اسلامي است. بعد از انقلاب هم استكبارستيزي و كمك به انقلاب فرهنگي و شركت شكوهمند در دفاع مقدس از ويژگيهاي انجمن بوده است.
وي در ادامه افزود: بعد از رحلت حضرت امام(ره) متاسفانه شاهد اين هستيم كه فضاي بحث و مطالعه و تحليل در انجمن اسلامي كم رنگ ميشود، بچههاي مذهبي در دانشگاه چند تكه ميشوند و به تشكلهاي موازي نظير بسيج، جامعهي اسلامي و انجمن اسلامي دانشجويي (گروه طبرزدي) و بعد گروههايي مثل انجمن اسلامي مستقل ميپيوندند، در اين مقطع برخلاف سالهاي اوليهي انقلاب به تفكرات و تشكلهاي ديگر اجازهي بروز و ظهور نميدهند. امروز هم مثل گذشته تفكرات ليبرال و سكولار در دانشگاه هستند، آنها غير از انجمن تريبوني نميبينند و فضاي تشكل انجمن اسلامي به سمت پارلمان دانشجويي ميرود و كساني كه به هويت هفتاد سالهي انجمن اعتقاد ندارند وارد اين تشكل ميشوند و ميگويند ميخواهيم كلمهي اسلامي را حذف كنيم تا انجمن فربهتر شود!
وي در ادامه افزود: متاسفانه ميبينيم كه اگر دير بجنبيم از هويت انجمن اسلامي چيزي باقي نميماند. ما سعي داريم در انجمن اسلامي دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران با محوريت انديشههاي خاتمي عزيز كه در بستر زمان و مكان فعلي، يكي از مهمترين مبلغين و مروجين تفكر روشنفكري ديني است كه به اسلاميت و جمهوريت و مردمسالاري اعتقاد دارد پيشرو در عرصهي روشنفكري ديني باشيم. اميدواريم انجمنهاي اسلامي دوباره در مسير صحيح خودشان قرار گيرند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات