/مراسم تجليل از رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري/ رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري: گردشگري امكان گفتوگوي فرهنگي را براي بشريت امكانپذير ميكند
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: گردشگري در كنار ايجاد بهرههاي اقتصادي، امكان گفتوگو را نيز در بخش فرهنگي باري تمام بشريت فراهم ميكند.
به گزارش خبرنگار گردشگري ايسنا، اسفنديار رحيم مشايي در مراسم تجيلي از حسين مرعشي، رييس سابق سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، با بيان اينكه توجه به گردشگري فرصتي را براي تقويت و مواجه نزديك بشريت به منظور انتقال حس واقعي در فرهنگ فراهم ميكند، افزود: تلاش در جهت حفظ و احياي ارزشها و سرمايههاي فرهنگي را ارزشمند ميدانم؛ چراكه تصوير ما را براي برقراري ارتباط ميسر ميسازد.
وي با بيان اينكه اكنون دستان پرتان، در عرصهي هنر ميتواند خالق بروز صنعت گردشگري باشد، تصريح كرد: دخالت عنصر اقتصاد در اين عرصه محددويتهايي را ايجاد كرده كه بشر امروز را براي دسترسي به اين ارزشها محروم كرده است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با ابراز اينكه در عصر حاضر جامعهي جهاني در قالب اتحاديههايي سهم خود را در بينالملل جست و جو ميكند، افزود: ايران نيز در اين آيندهي درخشان سهم بهسزاي را خواهد داشت.
وي تاكيد كرد: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از ممتازترين بخشهايي است كه با بسترسازي لازم و فراهم كردن امكانات كه مسؤول آن نيز است، اين اقدم تاريخي بزرگ يعني دسترسي به آيندهاي روشن و كسب سهم بهسزا از اين عرصه بينالمللي را امكان ميبخشد.
مشايي تاكيد كرد: صنعت گردشگري آيندهي درخشاني در پيش روي دارد كه اگر موانع موجود برداشته و مقاومتها شكسته شود، ترديدي در مورد اين مساله وجود ندارد.
وي با اشاره به دورهي فعاليت مرعشي در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت : فعاليت او در اين سازمان كار مدير اين دوره را به جهت اينكه در بخشهاي انجام شده و ايده پردازيهاي صورت گرفته راه در اين صنعت را روشن نموده، راحت كرده است؛ ولي در اين شرايط توقعات عمومي به دليل آشنايي با اين صنعت ، موقعيت را سخت ميكند.
معاون رييس جمهور افزود: براي ادامه در اين راه روشن سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به اين نگاه و توقعات عموم محتاج است.
وي اظهار داشت: اگر قرابباشد در جامغه موضوع ماموريت " ما " مورد توجه عامه قرار نگيرد، كار مديريت منتج به نتيجهاي مطلوب نميشود.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با اشاره به وجود نگاههاي مثبت به بخش گردشگري در حوزهي سياستهاي كلان كشور تاكيد كرد: اگر امري مورد توجه وعنايت بخشهاي مختلف جامعه قرار گيرد، به طور طبيعي و ما ضعف توجه و نگاه مثبت مسؤولان در سطح كلان به صورت تضمين شده وجود خواهد داشت.
وي افزود: اين برخوردها و نگاهها مقتضي را موجود و سبب كاهش يا از ميان بردن موانع ميشود.
مشايي با بيان اينكه آينده در ادامهي گذشته نيست، ابراز كرد: امروز در دنيا فزايندهاي به سرعت رخ ميدهد كه امكان تحليل و ارزيابي و ضعيت موجود را با دشواري بيشتري مواجه ميكند.
او تاكيد كرد: اكنون بايد اين نگاه حاكم باشد در غير اين صورت برنامه ريزيهاي صورت گرفته در گذشته و آينده به دليل تغيير نگاه و فهم آينده بامشكل رو به رو ميشود.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تصريح كرد: اگرچه چشم انداز 20 سالهي اين صنعت تعيين شده و ملزم به حركت در آن جهت هستيم، اما معلوم نيست در سالهاي آينده اين نگاه را تامين كند.
وي با بيان اينكه تعلقات سخت افزاري در دورهي جديد بشريت به شدت تنزل يافته است، اظهار كرد: در اين فصل جديد نگاه نرم افزاري بيشتري از سخت افزاري جايگاه مييابد و دورهي جديد زندگي بشر از اين جهت سريع تري است كه مايه را از نرم افزاري ميگيرد.
مشايي ادامه داد: يك فرصت تاريخي درخشاني را در آيندهاي نزديك خواهيم داشت كه به درزا نميكشد؛ چراكه سرعت، تسهيل ارتباطات و ارزيابي و گفتوگو وجود دارد.
وي اهميت گذشته را به ديلي برخورداري از ريشههاي قوي و بهره مندي از سبقهي درخشان تاريخي و نام نيك اين سرزمين دانست و افزود: نام اين سرزمين پاك منهاي تبليغات منفي عليه آن در عرصهي بين المللي قرار دارد و در آيندهاي نزديك خاك و زنگار از نام ايران كنار ميرود.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با بيان اينكه اكنون به پايان يك دوره از دو رويكرد غلط تاريخي رسيديم، گفت: اولين رويكرد غلط انديشهي منتصب به دين كه گمان برده ميشد بر اساس آن ارزشگذاري تاريخي با منافي ارزشهاي اخلاقي اين ملت متناظر است؛ در حالي كه علاوه بر تاكيد بر مكتب و دين خود، سيماي درخشاني از ملت رشيد و اعماق تاريخي اين شور را بايد عرضه كنيم.
وي در ادامه به دومين رويكرد غلط اشاره كرد و افزود: كساني كه با تعصب بر محدود كردن ارزشهاي اين ملت در حوزهي مليت و منحصر كردن كشور در انديشهي ناسيوناليسم ايراني و ناديده گرفتن ارزشهاي اخلاقي بر خلوص اين ملت گمان ميبرند، بايد بدانند اين نگاهي نيست كه امنيت كشور را تقويت و فكر آن را تحكيم كند.
مشايي در پايان تاكيد كرد: بايد بپذيريم نگاه ما به آينده محصول توجه به آينده و حقيقت است و برنامهريزيها نيز نباشد، از اين رويكرد مجزا باشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات