«پارسه (تخت جمشيد) بايد به يك مؤسسهي پژوهشي تبديل شود قوانين موجود مانع از شتاب گرفتن فعاليت در محوطه است» /وضعيت ناگوار پارسه (تخت جمشيد) پايان مييابد؟/18
تخت جمشيد به عنوان محوطهاي با ارزشهاي ملي و بينالمللي، بايد از محل صرف بازديد و تفريح خارج شده و به يك مركز پژوهشي و مطالعاتي قوي تبديل شود.
عليرضا قلينژاد ـ مدير پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان فارس ـ با بيان اين مطلب اظهار داشت: تخت جمشيد (پارسه) جزو محدود سايتهاي كشور است كه هم اهميت داخلي در سطح ملي و هم اهميت بينالمللي دارد. تمامي نگاهها به اين سايت متوجه است و در حال حاضر اتفاقي كه بتواند آن را به يك مركز پژوهشي تبديل كند، بايد بيفتد؛ يعني ضمن بازديد، به جايگاهي برسد كه دربرگيرنده مسائل علمي نيز باشد.
وي در گفتؤگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: فعلا در سايت تخت جمشيد (پارسه) از همه محوطههاي ديگر جلوتريم؛ اما در اين جهت حركت كردن و باقي ماندن، نيازمند پشتيباني ـ هم از سوي سازمان متولياش و هم از سمت ساير نهادهاي مرتبط با اين قضيه ـ است و در اين مورد، بهخصوص نهادهاي محدود مرودشت و هماهنگي آنها مثل فرمانداري، اداره راه، وزارت نيرو و... اهميت بسياري دارد. درواقع اگر تمامي اين مجموعهها دست به دست هم دهند و به اين نتيجه برسند كه تخت جمشيد (پارسه) فارغ از جايي براي جستوجوي هويت تاريخي ارزشمند براي به دست آوردن اطلاعات بيشتر است، ميتوان به پيشرفت و ايدهآل شدن آن اميدوار بود.
قلينژاد همچنين گفت: سازمان ميراث فرهنگي، بايد حداقل در مورد تخت جمشيد (پارسه) سنگ تمام بگذارد. هر چند ميدانم كه تمام سعي خود را كرده؛ اما اين مقدار كافي نيست. در حال حاضر، اتفاقاتي در حال رخ دادن است كه اگر عينيت يابند، به نقطه مورد نظر نزديك ميشويم. تخت جمشيد (پارسه) براي تبديل شدن به يك محوطه پژوهشي لازم است مثل ديگر مؤسسات پژوهشي به صورت هيات امنايي اداره شود و براي اين كار، بايد از قيد و بند قوانين دست و پاگير دولتي آزاد شود. اين موضوع در قانون برنامه چهارم سازمان ديده شده است؛ اينكه محوطههاي تاريخي بتوانند در قالب مشابه مؤسسات پژوهشي اداره شوند، هيات امنا در مجموعه پژوهشگاه ميراث فرهنگي شكل گيرد و اين هيات قوانيني را به تصويب رسانده و در محوطهها به اجرا در بيايد. درواقع قوانين موجود فعلي مانع شتاب گرفتن فعاليت در اين سايتها ميشود.
مدير پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان فارس با اشاره به اينكه تخت جمشيد نسبت به ديگر محوطههاي تاريخي در ساير نقاط دنيا هنوز عقب است، گفت: به هر حال بايد بدانيم مدت زمان زيادي نيست كه از موضوع صرف حفاظت خارج شدهايم؛ يعني از زماني كه به اين نتيجه رسيديم كه در محوطههاي اينچنيني ميتوان پژوهش كرد، وارد مسير تازهاي شديم و براي رسيدن به اين نقطه ايدهآل، بايد نيازهاي تخت جمشيد (پارسه) را برطرف كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات