/قطعنامه اروپايي - آمريكايي شوراي حكام درباره ايران/ محبيان: در شرايط فعلي لزوم تدوين استراتژي جديد هستهيي به وضوح حس ميشود
محبيان با اشاره به اين كه اروپاييها در رويكردشان تغييراتي را ايجاد كردهاند گفت: در شرايط فعلي لزوم تدوين استراتژي جديد به وضوح حس ميشود.
امير محبيان، عضو شوراي سردبيري روزنامهي رسالت در گفتوگو با خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به قطعنامهي مصوب اخير سه كشور اروپايي در شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي اظهار داشت: اين قطعنامه باعث روشنتر شدن چهرهي واقعي اروپا در نظر سياستمداران ما شد.
وي افزود: اروپاييها در عمل در چارچوب منافع ملي خودشان كار ميكنند و در اين ميان شايد بتوان قطعنامهي اخير اروپاييها را به نوعي اتحاد جبهه يا موضعي جديد از جانب آنها دانست.
عضو شوراي سردبيري روزنامهي رسالت ادامه داد: در چنين شرايطي ما بايد سريعا استراتژي جديدي را تدوين كنيم؛ يعني ضمن بازنگري سريع و جديد استراتژي گذشته با پيريزي استراتژي جديد به تعامل با طرفهاي جديد بپردازيم و به عبارتي بايد در ديپلماسي هستهييمان تحولاتي ايجاد نماييم.
محبيان همچنين گفت: بايد در چارچوب استراتژي جديد هستهيي در دو جهت عمل كنيم؛ از يك سو فعاليتهاي رسانهيي را پيگيري نماييم و از سويي هم با رويكرد حقوقي مظلوميت جمهوري اسلامي ايران در عرصههاي چون شوراي حكام را به اطلاع همگان برسانيم؛ يعني در اين استراتژي دو رويكرد حقوقي و رسانهيي با در نظر داشتن ديپلماسي به ياري يكديگر خواهند آمد.
وي در ارتباط با تصويب و ثبت قطعنامهي سه كشور اروپايي در شوراي حكام عليرغم مخالفتهاي گسترده گفت: آنها پيشاپيش از اين كه در صورت راي گيري چه خواهد شد برداشتهايي را داشتند و حتي توانستند با تلاش ديپلماتيك بسيار از آراي مخالفشان را به ممتنع و برخي ممتنعها را به موافق تبديل كنند.
عضو شوراي سردبيري روزنامهي رسالت همچنين خاطرنشان كرد: ايالات متحده توانست در آن برهه از زمان 2 راي بر آراي موافقش افزود و توانست 13 راي را خنثي نمايد اگر توجه داشته باشيد وزير امور خارجهي روسيه پيش از ديدار با خانم رايس عملا در خصوص مسالهي ارجاع موضعي مخالف داشت كه اين موضع پس از ديدار مذكور تا حدودي تعديل شد.
محبيان همچنين خاطرنشان كرد: رويكرد ما در دوران قبل از نشست شوراي حكام كاركرد خود را داشت؛ ولي رويكرد جديد رييس جمهور در اين چارچوب كه اعلام عمومي هم شد بايد آغازي براي رفتارهاي جديد باشد كه در نتيجهي اين رفتارهاي جديد ما به همان استراتژي حقوقي رسانهيي خواهيم رسيد.
وي با تاكيد بر لزوم تداوم چانه زنيها افزود: البته در اين خصوص چانه زنيها را نيز نبايد فراموش كنيم و نبايد باب اين ميدان را ببنديم توجه داشته باشيد كه امروز با نوعي تغيير شرايط مواجه شدهايم هر چند كه برخورد اروپاييها در اين خصوص قابل پيش بيني بود ولي رويكردي تندتر را از جانب اروپاييها شاهد بوديم.
اين عضو شوراي سردبيري روزنامهي رسالت با بيان اين كه يك سري رفتارهاي اقتصادي در پس اين تصميمات نهفته است اظهار داشت: ما نبايد صرفا به جنبههاي سياسي اكتفا نماييم بلكه بايد با بخش تمامي رفتارها شرايط را به نوعي مطلوب براي آينده فراهم آوريم.
محبيان همچنين گفت: توجه داشته باشيد كه اروپاييها سعي دارند تا سند بر سند بيفزايند كه در اين فرآيند سخن حق ما تابعي از حركت منفعت طلبانهي سياسي آنها ميشود؛ ضمن آن كه آنها به خوبي از ارزش الفاظ در اسناد باخبر هستند.
وي افزود: بايد دقت داشته باشيم كه در شرايط فعلي خطر خسته شدن سياستمداران ايراني و سعي براي يك طرفه كردن كار تا حدودي ما را تهديد ميكند. در تعاريف سياست چنين ذكر شده كه سياست هنر به تعويق انداختن جنگ است، بايد توجه نماييم كه در صورت خستگي به بازي آنها وارد خواهيم شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات