هگمتانه؛ پايتخت ماد، هخامنشي يا اشكاني؟ معمايي كه تا دو ماه ديگر از آن پرده برداشته خواهد شد
كاوشهاي باستان شناسي تپهي هگمتانه فردا آغاز ميشود.
مسعود آذرنوش ـ رييس پژوهشكده باستانشناسي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و سرپرست گروه كاوشهاي سال 84 هگمتانه ـ در گفت و گو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: هدف اصلي اين دوره از كاوشها، لايهنگاري آثار تپهي هگمتانه است تا با شناختي كه از لايههاي تاريخي به دست آورده ميشود، در كاوشهاي آينده موفقتر عمل شود.
او ادامه داد: اعتبار پژوهشي در نظر گرفته شده براي اين كاوشها مبلغ چهار ميليون تومان ميباشد كه مقدار قابل توجهي است و به ما اجازه مي دهد تا حد نياز حجم هيات كاوش را گسترش دهيم.
او افزود: در حال حاضر شش نفر اعضاي ثابت هيات هستند كه تعدادي از كارشناسان و باستانشناسان آنها را همراهي ميكنند و ما با توجه به وسعت كار ميتوانيم اين تعداد را افزايش دهيم.
وي اظهار داشت: اين احتمال وجود دارد كه به آثاري برخورد كنيم كه ما را از اهداف مورد نظر دور كند؛ اما اميدواريم كه اين اتفاق نيافتد. چراكه لايهنگاري ميبايد در آغاز هر حفاري صورت بگيرد؛ تا باستانشناسي با شناخت كافي با آثاري كه حفاري ميكند روبهرو شود و در حقيقت با چراغ جلو رود.
آذرنوش در پايان تصريح كرد: در حال حاضر اقدامات آماده سازي محل كاوش انجام ميشود؛ تا اين كاوشها بهزودي آغاز شود. اين حفاريها تا آبان ماه ادامه خواهد داشت.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات