يك عضو انجمنهاي اسلامي دانشجويان: بايد ارتباطمان را با كشاورز، كسبه و كارمند، قويتر كنيم
عضو انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه سمنان اظهار داشت: اگر بخواهيم افكار اصلاحطلبانه از بين نرود بايد ارتباطمان را با مردم قويتر كنيم و اين در حالي است كه اصلاحطلبان به عنوان حزب سياسي، نشريه و تريبوني ندارند. بنابراين مردم از كجا تئوري سياسي، اقتصادي و مدني ما را بدانند؟
«سيدمهدي حسيني» در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: در انتخابات اين دوره به دليل قطع ارتباط اصلاحطلبان با مردم، اصلاحطلبان دچار سوء تفاهم تاريخي شدند. علت پيروزي اصلاحطلبان در دوم خرداد 76 و دورهي بعد از آن داشتن تريبون مطبوعاتي اصلاحطلب بود كه مورد استقبال جامعه نيز قرار گرفت و اصلاحطلبان با جامعه در ارتباط بودند ولي در اين دوره انتخابات رياست جمهوري ارتباطات آنها با مردم بسيار كمرنگ شد و نوع اقدام موثري جهت برقراري اين ارتباط انجام نشد و به جاي 100 نشريهاي كه توقيف شد، نشريهاي جايگزين آن نبود.
وي ادامه داد: دليل شكست اصلاحطلبان در اين دوره عدم توجه به قشر متوسط و محروم جامعه بود و تمامي شعارها معطوف به جامعهي دانشگاهي و نخبگان بود و به طور كلي از بدنهي جامعه جدا شده بودند. ما بايد اين واقعيت را مدنظر داشته باشيم كه درصد افرادي كه به دنبال شعارهاي روشنفكرانه هستند، در جامعهي ما بسيار كمتر از عموم مردم است. همچنان كه ديديم در اين دوره بيشتر قشر مردمي و متوسط به پايين جامعه به دولت جديد راي دادند؛ چون اين گروه فكر ميكردند مورد غفلت اصلاحطلبان واقع شدهاند.
حسيني خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه صدا و سيما را نيز ميتوان در اختيار اصولگرايان حساب كرد، ولي ميتوان گفت تا حدودي ديدگاه واقعگرايانهتري بر آن حاكم شده است و از دورهي لاريجاني بهتر عمل ميكند و رسانهي ملي در حال رفتن به سمت مليگرايي است؛ هرچند شرايط آن چندان آرماني نيست.
اين فعال دانشجويي تصريح كرد: اصلاحطلبان ناچار ميشوند به نهادهاي مدني موجود در جامعه و تقويت NGO ها روي آورن و با استفاده از اينها با مردم ارتباط برقرار كنند. البته از سايتهاي اينترنتي هم ميتوان براي برقراري ارتباط با مردم استفاده كرد ولي تعداد آن كم است، البته اين عرصه هم به راحتي فيلتر ميشود و امكان دسترسي به آن را از بين ميبرند.
حسيني تصريح كرد: البته ميتوانيم همايشهايي را در محيط علمي دانشگاه نيز برگزار كنيم. البته تنها به همايش در داخل دانشگاهها نبايد اكتفا كرد بلكه بايد با توجه به زبان هر قشري، يك زبان و پارادايم مشخصي را طراحي كرد و جلسات را با آنها برگزار كرد. اين جلسات به صورت آزاد است و نيازي به مجوز و تريبون خاصي ندارد و همگان ميتوانند در آن شركت كنند.
وي افزود: اگر همهي راهكارها و درها بر روي اصلاحطلبان بسته باشد، برگزاري جلسات در منازل و ارتباط با اقشار مختلف اعم از كشاورز، كسبه و كارمند، محدوديتي در پي نخواهد داشت؛ زيرا وزراي جديد اطلاعات و كشور در صحبتهاي خود اشاره داشتند كه از آزادي دفاع خواهند كرد. همچنين ميتوانيم از تجربههاي تاريخي نيز در اين باره استفاده كنيم.
وي افزود: ما با برقراري اين ارتباطات با اقشار مختلف جامعه و برگزاري جلسات با آنها و در نهايت برگشتن به بدنهي اجتماع، ارتباطمان را گستردهتر ميكنيم. گفتوگوي ما تنها با اساتيد، دانشجويان، نخبگان كافي نيست بلكه بايد مدنظر داشته باشيم كه ارتباط خود را با مردم به انحاي مختلف حفظ كنيم و اشتباه گذشته را تكرار نكنيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات