غلامحسين مظفري معتقد است كه طرح مسأله سازگاري دين و دموكراسي از سوي خاتمي، يك شجاعت و شهامتي را ميطلبيد كه البته برداشته شدن اين گام، شروعي مثبت به شمار ميرود و با توجه به اينكه راه حق و منطق است راهي بيبازگشت ميباشد.
عضو فراكسيون اقليت مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اينكه در راه تحقق مسأله سازگاري دين و دموكراسي موانعي جدي وجود داشت، گفت: اگرچه در طرح و نهادينه كردن اين مسأله شروع بسيار خوبي داشتيم، اما هنوز تا تحقق كامل آن فاصله زيادي داريم، زيرا هنوز عدهاي اعتقاد جدي و راسخي به اين موضوع (سازگاري دين و دموكراسي) ندارند.
به گفته وي طرح اين موضوع از سوي عدهاي مبني بر اينكه پس از انقلاب، حكومت اسلامي داشتيم، اما دولت اسلامي نداشتيم، از جمله مصاديق عدم اعتقاد عدهاي به مسأله سازگاري دين و دموكراسي است كه البته از خطرات جدياي است كه جمهوريت نظام و جامعه اسلامي ما را تهديد ميكند.
وي با تأكيد بر اينكه طرح موضوع حكومت يا دولت اسلامي به جاي جمهوري اسلامي خطر بسيار بسيار جدياي به شما ميرود، افزود: بايد فرمايش حضرت امام (ره) كه فرمودند "جمهوري اسلامي نه يك كلمه كم و نه يك كلمه زياد" به عنوان اصل قرار گيرد و بايد بپذيريم كه دين ما سازگاري بسيار بسيار خوبي با مردمسالاري و آزاديهاي فردي و اجتماعي دارد.
مظفري گرفتاري اصلي در اين مسأله را تفسيرها و برداشتهاي شخصي از دين دانست و گفت: برداشتهاي كوتهبينانه و تنگنظرانه از دين و يا برداشتهاي افراطي، واگرايانه و تحجرگرايانه از دين از جمله موانع تحقق تفكر سازگاري دين و دموكراسي به شمار ميرود.
وي با بيان اينكه دولت خاتمي در اين راستا حركتي بسيار اصولي و مبنايي را آغاز كرد، به تحولات سياسي اخير اشاره و خاطرنشان كرد: نگرانيهايي مبني بر اينكه اين تحولات سياسي، سرانجام موجب شود كه دين در مقابل دموكراسي قرار گيرد، اكنون وجود دارد، اما معتقدم كه حركت آغاز شده راهي بيبازگشت است چون راه عقل و منطق است.
وي افزود: اگر تعداد خاصي نيز دنبال اين مباحث باشند، نتيجهاي نخواهند گرفت، چون جامعه ديگر تقابل دين و دموكراسي را نميپسندد.
مظفري اين نكته را كه برخي پيروزيهاي اخير سياسي را نقطهي آغاز حكومت اسلامي ميدانند و آن را تبريك ميگويند يك برداشت افراطي دانست و گفت: تجربه نشان داده كه افراط در جامعه ما هميشه شكست خورده است.
انتهاي پيام
نظرات