• دوشنبه / ۶ تیر ۱۳۸۴ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 8404-02067
  • خبرنگار : 90004

توصيه‌هاي رييس سازمان سنجش در گفت‌وگو باايسنا/1/: كنكور بدون تغيير پنجشنبه برگزار مي‌شود معدل در كنكور امسال اعمال نمي‌شود احساس فراموشي مطالب درآزمون گذراست

توصيه‌هاي رييس سازمان سنجش در گفت‌وگو باايسنا/1/:
كنكور بدون تغيير پنجشنبه برگزار مي‌شود
معدل در كنكور امسال اعمال نمي‌شود
احساس فراموشي مطالب درآزمون گذراست

رييس سازمان سنجش آموزش كشور با اعلام اينكه كنكور امسال بدون تغيير برگزار مي‌شود، جزييات دقيق اين آزمون را تشريح كرد.

دكتر حسين رحيمي، در گفت‌وگوي تفصيلي با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، اظهار كرد: آزمون سراسري سال 1384 با بيش از 7/1 ميليون داوطلب طي روزهاي پنجشنبه، جمعه و شنبه 9 الي 11 تير ماه به طور همزمان در 367 شهرستان و بخش كشور و 14 حوزه خارج از كشور برگزار مي‌شود.

وي با اشاره به عدم تغيير آزمون سراسري 84، گفت: معدل در كنكور امسال اعمال نمي‌شود و پذيرش همچون سالهاي گذشته مي‌باشد.

وي تمام اطلاعات لازم براي شركت در كنكور سراسري در قالب اطلاعيه، دستورالعمل و ويژه‌نامه در اختيار داوطلبان قرار گرفته و مي‌گيرد و چيزي به عنوان اطلاعات ناگفته در سازمان سنجش وجود ندارد.

وي همچنين از چاپ مجموعه مطالبي اعم از آخرين توصيه‌ها، نكات ايمني، نكات بهداشتي و پزشكي، مطالب روانشناختي مانند اضطراب و اعتماد به نفس، نكاتي درباره آزمون، تعداد سوالات و زمان پاسخگويي، توزيع كارت، شركت در آزمون و ... خبر داد كه براي افزايش اطلاعات داوطلبان و كاهش اضطراب آنها براي نخستين بار تهيه شده و در پيك سنجش به چاپ مي‌رسد.

داوطلبان از آوردن موبايل و هر وسايل ارتباطي خودداري كنند

دكتر رحيمي به داوطلبان توصيه كرد: در روزهاي قبل از زمان برگزاري امتحان، حوزه برگزاري آزمون خود را شناسايي كنند و نحوه رسيدن به محل را با توجه به شلوغي مسير و تعطيل بدن روز جمعه‌ (براي داوطلبان علوم تجربي و زبان‌هاي خارجي) مشخص و تعيين نمايند.

وي گفت: حداقل يك ساعت قبل از بسته شدن درهاي حوزه امتحاني، در محل برگزاري آزمون حضور داشته باشند.

براي حضور در جلسه علاوه بر كارت ورودي، شناسنامه يا كارت شناسايي عكسدار معتبر همراه داشته باشند. چند مداد سياه نرم پررنگ، مداد پاك كن و مداد تراش و در صورت امكان ساعت مچي همراه داشته باشند و از آوردن هر نوع وسيله اضافي به جلسه امتحان جدا خودداري كنند.

وي تاكيد كرد: از تمام داوطلبان درخواست مي‌شود كه از آوردن تلفن همراه (موبايل) و هر نوع وسايل ارتباطي ديگر خودداري نمايند. به همراه داشتن تلفن موبايل در جلسه آزمون ولو اينكه تلفن خاموش باشد، تخلف تلقي مي‌شود و با داوطلب خاطي مطابق با ضوابط آيين نامه تخلف و تقلب برخورد مي‌شود.

داوطلب لفظا كمتر به آرامش دعوت شود

رييس سازمان سنجش با اشاره به اضطراب داوطلبان در كنكور، گفت: هر امتحاني نگراني و اضطراب خاص خود را دارد و امتحاناتي كه شكل رقابت به خود مي‌گيرند، اغلب دلهره‌آور و تشويش‌زا هستند، با توجه به ميزان آمادگي علمي داوطلب، تجربيات قبلي، وضعيت روحي و رواني و نوع شخصيت وي، اين اضطراب و دلهره شدت و ضعف دارد و مطمئنا با چند توصيه آن هم شب قبل از آزمون، از داوطلب نمي‌توان انتظار آرامش داشت.

وي در عين حال با بيان اينكه داوطلب در هفته برگزاري آزمون بايد در محيطي آرام و به دور از هر نوع تشويش و تنش باشد، اذعان داشت كه خانواده نقش بسزايي در ايجاد فضاي آرام و دور از دغدغه بر عهده دارد، بهتر است كه داوطلب لفظا كمتر به آرامش دعوت شود بلكه عملا محيط و فضاي آرامش بخش فراهم گردد.

بايد توجه كرد كه واقع‌گرايي داوطلب و خانواده در ايجاد اين آرامش نقش مهمي را ايفا مي‌كند هيچ‌گاه از داوطلب نبايد چيزي بيش از توان و طاقت وي انتظار داشت. در كنكور سراسري، اين توازن و طاقت به صورت نسبي و در مقايسه با توان ساير داوطلبان تعريف مي‌شود. به همين علت است كه واقع گرايي مي‌تواند كمك مهمي در آرامش بخشيدن به داوطلب بنمايد.

رييس سازمان سنجش در ادامه مهمترين عامل در استقرار آرامش روحي و رواني براي داوطلب را ذكر خداوند متعال و توكل كردن به او بيان كرد و همچنين گفت: يكي ديگر از دلايل توفيق يك داوطلب، آرامش داشتن در جلسه امتحان است، خود داوطلب بهتر از هر كس ديگر مي‌تواند عوامل آرامش زا را بشناسد و در كنترل چنين فضايي نقش اصلي را ايفا كند، مهمترين اثر آرامش، انعكاس كامل قابليتهاي علمي داوطلب در پاسخ به سوالات در جلسه امتحان است.

به گفته وي، اصولا وجود مقداري اضطراب قبل از شروع هر امتحاني طبيعي است، لذا نفس وجود اضطراب نبايد موجب تشديد اضطراب شود. معمولا پس از شروع امتحان و تمركز داوطلب بر روي پاسخ دادن به سوالات به تدريج اين اضطراب زايل مي‌گردد. اين مطلب به خصوص براي داوطلباني كه بر مطالب امتحاني تسلط نسبي دارند، كاملا معتبر است.

كنكور «مسابقه علمي» است نه امتحان

دكتر رحيمي تاكيد كرد كه آزمون سراسري يك «مسابقه علمي» است نه يك «امتحان علمي»، مسابقه پيش از آنكه در پي كشف‌ ضعف‌ها و قوت‌هاي شركت كنندگان باشد، در پي رتبه بندي فضلي شركت كنندگان در خصيصه مورد اندازه گيري است. لذا، مسابقه آزمون سراسري مشخص كننده وضعيت علمي شركت كنندگان درمقايسه با يكديگر مي‌باشد.

احساس فراموشي مطالب در زمان آزمون طبيعي و گذراست

رييس سازمان سنجش در ادامه با بيان اينكه يكي از حالاتي كه براي تعدادي از داوطلبان ساعاتي قبل از برگزاري آزمون رخ مي‌دهد احساس فراموشي مطالب است، گفت: وقوع اين حالت را بايد طبيعي تلقي كرد و معمولا در دقايق اول شروع آزمون كلا اين حالت نيز زايل مي‌شود.

وي در خاتمه بخش اول گفت‌وگوي خود با ايسنا با اشاره به توصيه‌هاي كارشناسان امر تغذيه و روانپزشكان در خصوص ميزان خواب و نوع تغذيه، به ويژه در هفته آخر دارند كه توجه به آنها مفيد است، به داوطلبان به نقل از كارشناسان توصيه كرد كه صبح امتحان مواد غذايي با انرژي بالا مانند شيريني جات صرف شود و يا اينكه مصرف چاي به علت افزايش ميزان تمركز، درصبح امتحان توصيه مي‌شود. در هر حال، داوطلبان با لحاظ اين نكات بايد خود برنامه قطعي را، با توجه به شرايط روحي و جسمي و اينكه كدام برنامه عملا آمادگي بهتري در آنها ايجاد مي‌كند، انتخاب نمايند.

ادامه دارد

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha