• دوشنبه / ۶ تیر ۱۳۸۴ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 8404-02053

رييس سازمان سنجش در گفت‌وگو با ايسنا/2/: امنيت كنكور تضمين شده است از هر هشت كنكوري يك داوطلب پذيرفته مي‌شود دفترچه‌هاي سؤالات امسال كد ويژه دارند

رييس سازمان سنجش در گفت‌وگو با ايسنا/2/:
امنيت كنكور تضمين شده است
از هر هشت كنكوري يك داوطلب پذيرفته مي‌شود
دفترچه‌هاي سؤالات امسال كد ويژه دارند

رييس سازمان سنجش آموزش كشور اعلام كرد: امسال براي نخستين بار در تاريخ برگزاري آزمون سراسري، دفترچه‌هاي سؤالات داراي كد ويژه هستند كه داوطلبان بايد قبل از شروع پاسخگويي، كد دفترچه را در محل مشخص شده در برگه پاسخنامه وارد كنند.

دكتر حسين رحيمي، در ادامه گفت‌وگوي تفصيلي با سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، گفت: دفترچه سؤالات داوطلبان مختلف، متفاوت است و لذا هر دفترچه، كد و كليد تصحيح مخصوص به خود را داراست كه در زمان تصحيح، كامپيوتر براساس كد شناسايي دفترچه مندرج در پاسخنامه، پاسخهاي غلط يا صحيح را تشخيص مي‌دهد. بنابراين، داوطلبان حتما قبل از آغاز پاسخگويي به سوالات، كد شناسايي دفترچه سؤالي كه در اختيار آنها قرار گرفته است، در برگه پاسخنامه وارد كنند و پس از اتمام پاسخگويي به سؤالات هر دفترچه، با كنترل مجدد، از درج كد مطمئن شوند.

وي تاكيد كرد: چنانچه دفترچه‌اي داراي كد شناسايي نبود، به معناي آن است كه نيازي به درج عددي براي شناسايي دفترچه نيست.

از هر هشت كنكوري يك نفر پذيرفته مي‌شود

رييس سازمان سنجش در ادامه درباره شانس قبولي داوطلبان در كنكور، بيان كرد: در كنكور سراسري 1384 تقريبا از هر هشت نفر يك نفر پذيرفته مي‌شود، هفت نفر ديگر عليرغم اينكه تلاش خود را نموده‌اند، عمدتا به علت نبود ظرفيت پذيرش، در اولويت پذيرش قرار نمي‌گيرند.

به گفته وي، ظرفيت پذيرش آموزش عالي كشور محدود به آزمون سراسري نمي‌شود، براي داوطلباني كه در اين آزمون در اولويت پذيرش قرار نمي‌گيرند و مايل به ادامه تحصيل هستند، جريانهاي ديگر آموزش عالي وجود دارد كه به پذيرش دانشجو مبادرت مي‌ورزند. مانند دانشگاه آزاد اسلامي با بيش از 200 هزار نفر ظرفيت پذيرش، دوره‌هاي كارداني پيوسته با بيش از 60 هزار نفر ظرفيت پذيرش، دوره‌هاي علمي - كاربردي با بيش از 40 هزار ظرفيت پذيرش، علاوه بر اين، دانشگاه پيام نور از طريق دوره‌هاي فراگير، بدون هيچگونه آزمون ورودي به طور نامحدود اقدام به پذيرش دانشجو مي‌نمايد. همچنين، دوره‌هاي پودماني دانشگاه جامع علمي - كاربردي و دانشگاه آزاد اسلامي به نحو گسترده دانشجو مي‌پذيرند.

تهيه سؤالات به خط بريل براي داوطلبان نابينا

رييس سازمان سنجش در عين حال خبر داد كه داوطلبان گروه‌هاي آزمايشي علوم رياضي و فني و علوم تجربي آزمون سراسري 1384 داراي دو پاسخنامه هستند.

دكتر رحيمي با اشاره به تهيه سؤالات به خط بريل براي داوطلبان نابينا، به ايسنا گفت: براي آسودگي بيشتر و بالا بردن امكان موفقيت داوطلبان نابينا، سؤالات دروس عربي و زبان انگليسي از مجموع دروس عمومي براي كليه گروه‌هاي آزمايشي، درس زبان تخصصي انگليسي در گروه زبانهاي خارجي، درس زبان و ادبيات فارسي تخصصي (گروه علوم انساني) به خط بريل است.

به گفته وي، براي اولين بار در آزمون سال 1381، تنها دروس عربي و زبان انگليسي از مجموع دروس عمومي گروه علوم انساني در قرنطينه چاپخانه سازمان سنجش به خط بريل تهيه شد كه نقش موثري در افزايش تعداد پذيرفته شدگان نابينا، در مقايسه با آزمون‌هاي سالهاي گذشته داشت.

تمامي تمهيدات براي برگزاري آزمون در فضاي مطمئن و امن فراهم شده است

دكتر رحيمي با بيان اينكه تمامي تمهيدات براي برگزاري آزمون در فضاي مطمئن و امن فراهم شده است، بيان كرد: داوطلبان بايد ضمن رعايت دستورالعملها و نكات مكتوبي كه در اختيار آنها قرار مي‌گيرد، به راهنمايي و تذكرات مسئولان حوزه و مراقبات توجه كنند. تمامي تمهيدات و امكانات براي برگزاري آزمون در فضاي مطمئن و امن و جوي آرام و آرامش بخش انديشيده و فراهم شده است، نهادهاي مختلف اجرايي و انتظامي و امنيتي در برگزاري آزمون سراسري مشاركت فعال دارند كه جا دارد در همين جا از آنان تشكر و قدرداني بشود.

وي تاكيد كرد كه تمامي تلاشها در جهت منظم و دقيق برگزار شدن كنكور سراسري است، براي حفظ اين نظم و آرامش، رعايت ضوابط و شرايط اعلام شده ضروري است.

امنيت كنكور تضمين مي‌شود

دكتر رحيمي در ادامه با تاكيد بر سلامت آزمون سراسري، گفت: معمولا در دو زمان، پاره‌اي شايعات شكل مي‌گيرد و بعضا نشر مي‌يابد، يكي زمان برگزاري آزمون و ديگري زمان اعلام نتايج، داوطلبان آزمون توجه كنند كه در صورت برخورد با اين گونه موارد تمام اين شايعات را بي پايه تلقي كنند و با كمال بي اعتنايي از كنار آن عبور نمايند .

وي ادامه داد كه در چند سال اخير تعدادي از افراد و مؤسسات سودجو، طي تماس با داوطلب يا خانواده وي مدعي نوعي تاثيرگذاري در نتايج كنكور به نفع داوطلب مورد نظر مي‌شوند. تا كنون، ثابت شده است كه بلااستثنا حداقل در ارتباط با كنكور سراسري كه سازمان سنجش مسؤول برگزاري آن است، تمام ادعاها كذب و بي پايه بوده است، البته جدي گرفتن و حتي توجه به اين امر دو اثر منفي بر جاي مي‌گذارد نخست خسران رواني و مادي فرد يا افراد فريب خورده است و دوم، اين امر خواه ناخواه دامن جو شايعات را مي‌گستراند. در اينجا قاطعانه و به طور موكد اعلام مي‌شود كه تحت هيچ عنواني هيچ نوع امكاني براي تاثيرگذاري روي نتايج كنكورسراسري به نفع هيچ كس وجود ندارد.

زمان پاسخگويي به سؤالات عمومي و تخصصي كنكور

دكتر رحيمي در ادامه درباره زمان پاسخگويي به سؤالات، به ايسنا، گفت: داوطلبان در جلسه امتحان به وقت تعيين شده براي پاسخگويي به سوالات توجه جدي كنند، علاوه بر وقت كلي و قطعي تعيين شده براي پاسخگويي به مجموع سؤالات هر دفترچه كه در اختيار داوطلب قرار مي‌گيرد و روي جلد دفترچه درج شده است، جدولي نيز روي جلد چاپ شده است كه وقت پيشنهادي براي پاسخگويي به پرسشهاي تك تك دروس را مشخص مي‌كند كه توصيه مي‌شود به زمانهاي پيشنهادي براي پاسخگويي به سؤالات هر درس و كل دروس توجه شود.

به اعتقاد رييس سازمان سنجش، يكي از دلايل توفيق نسبي داوطلبي بر داوطلب ديگر مي‌تواند همين تنظيم صحيح وقت پاسخ به سؤالات در جلسه امتحان باشد.

وي گفت: كنكور سراسري يك مسابقه است كه تعداد كثيري از داوطلبان ورود به دانشگاه‌ با هم رقابت مي‌كنند و لذا بايد به اين نكات ظريف و گاه تعيين كننده،‌ علاوه بر آمادگي علمي، توجه داشت.

نهايت دقت در تكميل پاسخنامه

وي در عين حال گفت: داوطلبان بايد در پر كردن پاسخنامه دقت لازم را بنمايند، مهمترين برگه داوطلب در سازمان سنجش پاسخنامه اوست.

دكتر رحيمي توصيه كرد كه گزينه انتخابي بطور كامل و پررنگ در برگه پاسخنامه پر شود. در صورت نياز به حذف يا تعويض گزينه انتخابي علامت زده شده، محل پاسخ قبلي به طور كامل پاك شود، زيرا از نتيجه حاصل از قرائت پاسخنامه است كه نمره هر درس و نمره كل و در نتيجه رتبه نسبي داوطلب، استخراج مي‌شود. به عنوان مثال، كم‌رنگ پركردن گزينه‌اي ممكن است كه در قرائت كامپيوتري، سفيد لحاظ شود و همين‌طور خوب پاك نكردن گزينه اشتباه علامت زده شده از جانب داوطلب، ممكن است سؤال را به صورت دو پاسخ از نظر داوطلب، معرفي نمايد كه حتي اگر يكي از دو علامت صحيح هم باشد، باز به ضرر داوطلب خواهد بود و گزينه غلط براي وي منظور خواهد شد لذا توصيه مي‌شود در علامت گذاري پاسخنامه كمال دقت بشود.

وي به داوطلبان توصيه كرد در صورتي كه پاسخ سؤالي را نمي‌دانند در پاسخنامه نيز جاي آن را خالي بگذارند و به اشتباه، پاسخ سؤال بعدي را در محل پاسخ سؤال مذكور وارد نكنند كه ممكن است تا پايان آن درس، پاسخها در محل نادرست پاسخنامه وارد شود.

انتشار متن سؤالات در اسرع وقت

رييس سازمان سنجش در خاتمه گفت‌وگو با ايسنا ضمن آرزوي موفقيت براي كليه داوطلبان، گفت: سازمان سنجش براي دسترسي سريع داوطلبان به سؤالات امتحاني، ترتيبي خواهد داد تا متن سؤالات به همراه پاسخ صحيح آن در كوتاه‌ترين زمان ممكن بعد از برگزاري آزمون، در سايت اينترنتي سازمان به نشاني www.sanjesh.org قرار گيرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha