/زمان رسيدگي به وضعيت اسفناك آثار باستاني فيروزآباد كي فرا ميرسد؟/ فيروزآباد به توجه در تمامي بخشهاي مرمتي، پژوهشي و باستانشناسي نيازمند است
محوطه باستاني فيروزآباد با توجه به وضعيت آثار شاخص بهخصوصش، نيازمند توجه بيشتر در بخش پژوهش، باستانشناس، مرمت و ديگر فعاليتهاي مرتبط با اين حوزه است.
مهدي خاكسار ـ كارشناس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ با اشاره به اين مطلب عنوان كرد: فيروزآباد يكي از عناصر مجموعه ساساني در كنار كازرون، سروستان، بيشاپور و... است كه اهميت آن به عنوان اولين شهر اين دوره، از هر نظر توجه ويژه و افزوني را ميطلبد.
وي در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي و خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به فرسودگي زماني بناهاي باستاني واقع در فيروزآباد اشاره كرد و گفت: هر چند طي سالهاي قبل از انقلاب كارهايي مرمتي در اين بناها انجام شد، اما به هر حال رسيدگي نكردن و رها كردن طي سالها آنها را دچار آسيب ميكند و مراقبت از آنها را در اولين فرصت ممكن، ضروري. كار در اين محوطه بايد با حساب و كتاب و دقيق انجام شود.
خاكسار در ادامه گفت: مسائل و مشكلات بهخصوص مشكلات اعتباري همواره در آثار باستاني وجود دارد و محوطهاي چون فيروزآباد به علت قدمت بسيار، بيشتر نيازمند حفاظت و استحكامبخشيهاي حفاظتي است تا بازسازي و نوسازي قسمتهاي تخريب شده.
وي به وجود برنامهاي منظم در اين خصوص از زمان فعاليت سوئيسيها اشاره كرد و گفت: مطالعات عميقي پيش از انقلاب توسط اين گروه انجام گرفت كه البته با پيروزي انقلاب نيمه كاره رها شد و در ادامه آن طي سالهاي بعدي و البته به صورت نامتناوب و پراكنده، بخشي از اين فعاليتها انجام شد. به عنوان مثال تعميرات حفاظتي در بخشي از ديواره غربي فروريخته آتشكده بود كه به علت نداشتن الگو بخشي از قسمت شمالي گمانهزني شد و به مشاهده همان حركت و يافتن الگوي آن، اين ديواره بازسازي شد. همچنين گنبد آتشكده كه بر اثر گذشت زمان دچار حادثه و فروريزي بود با بستن پيها سرپا نگه داشته شد. اما گنبد همچنان دچار رانش است و كل مجموعه را دچار آسيب ميكند و از اين كار بايد جلوگيري شود.
خاكسار اضافه كرد: در حال حاضر اين بنا وضعيت خوبي دارد. چرا كه فعاليتهاي بعدي دقيقا بر اساس برنامه تنظيم شده انجام گرفته بود و كمتر جايي در آتشكده وجود دارد كه مورد مرمت قرار نگرفته باشد. اما با گذشت زمان بايد از لحاظ سازهيي مورد بازبيني مجدد و انجام مرمتهاي اساسي قرار گيرد.
وي همچنين گفت: قلعه دختر مانند ديگر بناها مسلما دچار آسيبهايي است و نيز به افرادي مجرب نياز دارد كه طرحهاي دقيق موجود را به اجرا درآورند كه شايد به دليل مشكلات و مسائل مالي پس از انقلاب اجراي آنها رها شد.
خاكسار به عنوان كارشناسي كه خود چندين سال در اين منطقه فعاليت داشته است، اضافه كرد: اين محوطه به تبليغات بيشتري نياز دارد؛ چراكه شناخت آن حالت كلي دارد و با وجود دربرداشتن بناهاي شاخص دوره ساساني، اين نياز به تبليغات و شناسايي آن به مردم افزايش مييابد.
وي در پايان ب ر به خدمت گرفتن افرادي خبره و مجرب و افزايش نيروهاي انساني كارشناس در اين محوطه به خصوص براي كار در شهر گور تاكيد كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات