عضو دفتر تحكيم وحدت در ميزگرد دانشجويي/1 ـ در انتخابات به طور جدي فعاليت ميكنيم ـ هرچه شعار بود، خاتمي داد؛ مرد عمل بايد ـ راي مردم راي به تداوم اصلاحات است
«حسن خوشقلب» دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تربيت مدرس و «قطبينژاد» مسوول بسيج دانشجويي دانشگاه صنعتي شريف در ششمين ميزگرد بررسي تاثير جنبش دانشجويي بر نهمين دورهي انتخابات رياست جمهوري در خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به بيان ديدگاهها و مواضع خود پرداختند.
قطبينژاد و خوشقلب هر دو با اعتقاد به اينكه فضاي دانشگاه نسبت به انتخابات نسبتا فعال نيست، انفعال در مقطع كنوني را به صلاح دانشجويان دانستند.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، قطبينژاد معتقد است: بعد از عيد و با نزديك شدن به انتخابات طبيعتا بحثها گرمتر ميشود ولي در اينباره كه آيا همه در انتخابات شركت خواهند كرد يا خير در مقطع كنوني نميتوان اظهارنظر كرد.
سپس خوشقلب، گفت: بخشي از سردي فضاي دانشگاه ناشي از سرخوردگي دانشجويان در سالهاي اخير است. ناكارآمدي دولت در برآوردن كامل خواست مردم و دانشجويان از يك طرف و از طرف ديگر مبهم بودن جايگاه رياست جمهوري در كشور باعث نوعي بيتفاوتي در دانشجويان نسبت به مسالهي رييسجمهور آينده شده است كه آيا منتخب مردم ميتواند در چارچوب اين قوانين كانديدا شود و اگر شد ميتواند به خواست مردم پاسخ دهد.
در ادامه، قطبينژاد راهكار مناسب براي ايجاد مشاركت در قشر دانشجو را مطرح كردن مطالباتشان به صورت يك گفتمان عمومي در جامعه دانست.
وي گفت: اين مهم نيست كه روي شخص خاصي تمركز و از او حمايت شود. مهم اين است كه دانشجو به عنوان سخنگوي جامعه اين خواستهها را طرح و پيگيري كند. البته اين بحث كه چه كسي ميتواند اين خواستهها را محقق كند بايد در مراحل بعد مطرح شود.
خوشقلب نيز با تاييد اين گفتهي قطبينژاد، ايجاد يك فضاي تازهي انتخاباتي و شور و هيجان در دانشجويان را محتمل دانست و گفت: ايجاد اين فضا پيششرطهايي دارد كه بايد فراهم شود. خاتمي هرچه شعار بود، داد، ديگر دانشجويان چشمداشتي به شعار دادن افراد ندارند. دانشجو به دنبال فردي است كه در عمل مطالباتش را پياده كند.
اين عضو فراكسيون روشنگري دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) دربارهي انفعال نسبي انجمنهاي اسلامي دانشجويان نيز گفت: بحث مسائل هشت سال رياست جمهوري آقاي خاتمي تنها دليل انفعال انجمنها نيست. اختلافات سليقه در انجمنهاي اسلامي نقش مهمتري در انفعال دانشجويان دارد. افرادي با سليقهها و آراي متفاوت زير سقف انجمن جمع شدهاند و از طرفي فقر تئوريك بچههاي انجمن نيز در عمل باعث انفعال آنها شده است.
قطبينژاد در ادامهي ميزگرد ايسنا گفت: سوء عملكردهاي حاكميت در برخورد با دانشجويان را قبول دارم و ميپذيرم كه در مواقعي برخورد با انجمنهاي اسلامي غيرمنطقي بوده اما سوء عملكردهايي در فعاليتهاي انجمنها نيز وجود داشته است.
خوشقلب هم گفت: سوء عملكرد در كارهاي اجرايي را قبول دارم ولي آنچه كه باعث انفعال انجمن در مقطع كنوني شده است، درست عكس گفتهي شماست؛ چرا كه اختلافات فكري زياد داخل انجمن و حضور افراد با سلايق گوناگون باعث انفعال اين تشكل شده است.
خبرنگار ايسنا پرسيد: آيا انفعال در تحقق خواست دانشجويان موثر است؟
خوشقلب در پاسخ ماهيت جنبش دانشجويي را فضاسازي دانست و گفت: دانشجويان بايد خواستههايشان را طرح و پيگيري كنند. اگر به نتيجه نرسيدند، روي گزينههاي ديگر تصميمگيري كنند. به نظر من هنوز براي تصميم عدم شركت در انتخابات زود است و معتقدم جامعه بايد تدريجا به سمت دموكراسي پيش رود.
در ادامه، قطبينژاد با تاكيد بر ضرورت پشتوانهي مردمي براي هر گروهي كه قصد فعاليت سياسي دارد گفت: اگر مردم پشت جرياني قرار گيرند قطعا تاثيرگذار خواهند بود. حتي گروهي كه مخالف است و معتقد است در اين سيستم به مطالباتش نميرسد بايد پشتوانهي مردمي داشته باشد.
وي افزود: نمونهي مثالزدني اين امر، انتخابات خرداد 76 بود و در آن گروهي كه سالها منزوي شده بود با پشتوانهي مردمي در حاكميت اجرايي قرار گرفت. مردم در سال 76 از يك طرز تفكر خاص حمايت كردند و امروز اگر بحث از آزادي و دموكراسي مطرح ميشود ثمرهي حمايت مردم از اين طرز تفكر است.
اين عضو شوراي تبيين بسيج دانشجويي تاكيد كرد: با توجه به اينكه به اصلاح حاكميت اميدوار هستيم بايد در اين راه پشتوانهي مردمي جذب كنيم.
خبرنگار ايسنا دربارهي كانديداهاي مطرح شدهي فعلي پرسيد.
قطبينژاد - مسوول بسيج دانشجويي دانشگاه شريف - گفت: كانديداها هنوز به طور كامل وارد فضاي رقابتي و سياسي نشده و محتاطانه عمل ميكنند؛ چرا كه از تخريب شدن توسط ديگران واهمه دارند. ولي نميتوان باز هم اظهارنظر قطعي كرد؛ چرا كه در خرداد 76 حضوري غير قابل پيشبيني را پاي صندوق راي ديديم. اين نكته جالب توجه است كه تكثر كانديداها، گسترهي وسيعي از طرز فكرهاي مختلف درون حاكميت را شامل ميشود.
وي با تاكيد بر اينكه «نبايد هميشه منتظر يك شخصيت كاريزما باشيم»، گفت: در كشورهاي دموكراتيك جهان رييسجمهور با اختلاف بسيار كم از ديگر كانديداها تعيين ميشود. احتمال اينكه كسي اكثريت قاطع را به خود اختصاص دهد زياد است ولي مطمئنا خرداد 76 تكرار نخواهد شد.
سپس خوشقلب گفت: افراد مطرح شده در صورتي ميتوانند راي مردم را داشته باشند كه به گذشتهي خود رجوع و به اشتباهاتشان اعتراف كنند. در حال حاضر هيچ كانديدايي موضعگيري شفاف در برابر قشر دانشجو نداشته است و نتوانسته حمايت ايشان را جلب كند.
ادامه دارد ...
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات