/تا نوروز 84/ زيباييهاي طبيعي و سنتي سنقر گردشگران را فرا ميخواند
در جاي جاي سرزمين پهناورمان ايران روستاها و شهرهاي زيبايي واقع شدهاند كه ديدن آنها موجي از تعجب و هيجان را در چشم هر بازديدكنندهاي بر ميانگيزد. بيشك شهر سنقر واقع در كرمانشاه يكي از اين شهرهاست كه با زيباييهاي طبيعي و سنتي خود گردشگران را فرا ميخواند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) سراب سنقر در 5 كيلومتري جاده سنقر به كرمانشاه و در مجاورت روستاي تازه آباد واقع شده است . آب آن از زير كوه سراب به سرعت و با فشار به صورت فواره بيرون مي ريزد . آب اين سراب در زمستانها گرم و در
تابستانها سرد است . اين سراب داراي آب گوارايي است كه آب آشاميدني روستاهاي اطراف را تأمين ميكند و سپس به رودخانه قرهسو ميريزد.
شهر سنقر مركز شهرستان سنقر كليايي در 85 كيلومتري شمال شرقي شهر كرمانشاه و در طول جغرافيايي 47 درجه و 36 دقيقه شرقي و عرض 34 درجه و 47 دقيقه شمالي واقع شده است كه ارتفاع آن از سطح دريا 1700 مترمي باشد . اين شهرستان از شمال به شهرستان قروه ، از جنوب به شهرستان صحنه ، از شرق به اسدآباد از غرب به شهرستان كامياران محدود ميشود .
شهرستان سنقر در سرشماري سال 1375 بالغ بر 11214 نفر جمعيت داشت كه 71164 نفر آن روستايي و 40848 نفر آن ساكن در نقاط شهري و بقيه غير ساكن بوده اند .
واژه سنقر به معني سنقار نام مرغي شكاري است . احتمال ميرود اين پرنده در اين شهرستان وجود داشته و به همين جهت اين ناحيه به سنقر معروف شده است .
قديميترين متني كه نام سنقر بدين صورت آمده در تواريخ سلاجقه است . در دوره سلاجقه امراي سنقر به نام «آقسنقر» معروف بودهاند .
در دوره صفويه اسدآباد جزء منطقه سنقر شمرده شده است . در زمان شاه عباس صفوي فرماندار سنقر عثمانيان را از مرز بيرون راند . در دوره افشاريه و زنديه سران ايل كليايي كه خود را از اعقاب صفيخان از خانهاي دوره صفوي ميدانند به حكومت سنقر منصوب بودهاند . نام قسمت كردنشين اين ناحيه از اسم ايل كليايي ماخوذ و به كليايي معروف گرديد و چون دو قسمت سنقر و كليايي شهرستان را تشكيل دادند اين شهرستان سنقر و كليايي ناميده شد .
قاليبافي به صورت يك فعاليت جنبي باارزش خود مصرفي و با نقوش بومي و محلي از سالها پيش در ميان روستائيان كرمانشاه وجود داشته است . نقشهاي محلي شناخته شده ، نام روستاهاي معيني را برخود دارد كه از جمله ميتوان به نقشهاي حسين آباد و اكبر آبادي و كيوناني اشاره كرد .
امروزه تقريباً در بيشتر روستاهاي سنقر قاليبافي داير است . در فرهنگ قالي بافي كرمانشاه واژه گل به معني نقش به كار برده مي شود؛ چنانكه در گل اكبرآباد ، گل ترنجي ، منظور از گل نقشه گل قالي است .
نقشهاي شناخته شده در قاليبافي اين منطقه عبارتند از دارگل ، بازوبندي ، سماوري ، عبداللهي ، اكبر آبادي ، كيوناني و حسين آبادي كه هر يك از اين نقشها خود مجموعهاي از خرده نقشها را در بردارند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات