سنايي: تجديد فشارها بر ايران پس از انتخاب مجدد بوش دور از انتظار نبود تداوم سياست تنش زدايي و انسجام داخلي در اين شرايط ميتوانند راهگشا باشند
سنايي با اشاره به اظهارات اخير مقامات آمريكايي، با توجه به انتخاب مجدد بوش به سمت رياست جمهوري آمريكا تجديد فشارها بر كشورمان را دور از نظر ندانست.
دكتر اردشير سنايي، استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به موج جديد اظهارات مقامات آمريكايي و تلاش مجدد غرب براي تمركز بر كشورمان اظهار داشت: بعد از انتخاب مجدد بوش و شروع دومين دورهي رياست جمهورياش بعيد نبود كه آمريكا برنامههاي از پيش تعيين شدهاش را ادامه دهد و به ويژه تمركز بر سه كشور ايران، عراق و كرهي شمالي را تهاجميتر و تخاصميتر نمايند.
وي افزود: البته موضوع عراق تا حدودي از نظر آنان مرتفع شده و دو بحث ايران و كرهي شمالي جزو مباحث باقيمانده كابينهي بوش است. بنابراين با توجه به راي مجددي كه بوش كسب كرد، تجديد فشارها بر اين دو كشور خيلي دور از نظر نبود.
اين استاد دانشگاه با اشاره به انتخاب كونداليزا رايس در سمت وزير امور خارجهي آمريكا ادامه داد: اين مساله نيز چنين گماني را تشديد نمود و ذهنيتي كه ايشان نسبت به جمهوري اسلامي ايران دارند و همچنين تفكرات تهاجمي و تخاصمي در عرصهي سياست خارجي ايالات متحده همه دست به دست هم دادند تا بار ديگر تهاجمي گسترده عليه ايران مطرح شود و نمود آن بخشي از گزارش منتشر شده در روزنامهي نيويوركر بود.
دكتر سنايي همچنين اظهار داشت: به هر حال با توجه به سياستهاي نو محافظهكارانهيي كه ما در حال حاضر در تيم رياست جمهوري آمريكا شاهديم، بعيد نيست كه هر روز شاهد ابعاد بيشتري از اين گونه تبليغات عليه جمهوري اسلامي ايران باشيم و سياستهاي تهاجميتر و تخاصميتر بيشتري را نسبت به اين كشور مشاهده نماييم.
وي دربارهي هدف جريان ايجاد شده از جانب آمريكا گفت: شايد بتوان چنين بيان داشت كه هدف ايالات متحده دور كردن فضاي مسالمت آميزي كه ميان ايران و اتحاديهي اروپا شكل گرفته، و در اختيار گرفتن ابتكار عمل در برخورد و مقابله با ايران توسط خود آمريكا است.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: ايالات متحده چندان راضي به حل و فصل مسالمت آميز مسايل موجود بين ايران و نظام بينالمللي موجود نيست و اين سياست را شايد بتوان سياست محوري آمريكا براي كسب ابتكار عمل در برخورد با جمهوري اسلامي ايران دانست و شايد اعتقاد آنها بر اين است كه روشهاي ايران كه از نظر آنان غلط است با مسالمت تصحيح نخواهد شد.
سنايي در ارتباط با نحوهي رويكرد و رفتار جمهوري اسلامي ايران براي مقابلهي مطلوب با امواج و جريان ايجاد شده از جانب آمريكا افزود: فكر ميكنم در اين زمينه تداوم سياست تنش زدايي، تاكيد بر گفتوگو و مفاهمه و مذاكره در روابط بينالملل بهترين كاري است كه در شرايط كنوني ايران ميتواند انجام دهد و با توجه به سياستهايي كه اروپا، چين يا روسيه نسبت به آمريكا دارند، توجه به كنار آمدن و مذاكره با اين قبيل كشورها و استفاده از اهرمهاي نفوذ آنها در نظام بينالملل و روابط حاكم بر آن مفيد خواهد بود.
وي ادامه داد: يعني هر قدر كه ميتوانيم بايد متحدان بيشتري را حول خودمان جمع كنيم تا در واقع از فشار آمريكاييها نسبت به خودمان بكاهيم و سعي كنيم تا ايالات متحده را در همراهي كشورها و سازمانهاي ديگر عليه خودمان باز بداريم.
اين استاد دانشگاه با اشاره به انتخابات رياست جمهوري كشورمان در ماههاي آينده اظهار داشت: نكتهي ديگر اين است كه فكر ميكنم مسايل و تحولات داخلي ايران هم نكتهيي مهم است كه بايد مورد توجه قرار گيرد. هر قدر ما بتوانيم انسجام و الصاق ملي بيشتري را از داخل خودمان به نظام بينالمللي نشان دهيم، در ارزيابي آنها نسبت به برخورد با كشور موثر خواهيم بود.
سنايي در ادامه اظهاراتش گفت: اگر بتوانيم يك انسجام دروني را از سياستها، سياست گذاريها و اجراي مسايل به ويژه در عرصهي سياست خارجي از خودمان نشان دهيم، شايد در برخورد كشوري چون آمريكا با جمهوري اسلامي ايران تفاوتهايي را مشاهده نماييم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات